Veikkausliigasta: Europelit ja EM-kisat

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä.

Veikkausliigan nuoret tähdet avainrooleissa EM-kotikisoissa

Jalkapallon MM-huuman jälkeen voi jalkapallokesää jatkaa mainiosti U19-kotikisojen parissa. Suomen joukkue avasi turnauksen tappiolla Italiaa vastaan, mutta joukkue esiintyi viimeistelyä lukuun ottamatta hienosti. Avainrooleissa on paljon Veikkausliigasta tuttuja pelaajia.

HJK:n Eetu Vertainen oli Suomen näkyvimpiä pelaajia avausottelussa. Liigassa hänellä on tältä kaudelta vyöllään 11 ottelua sekä unohtumaton ensimmäinen maali suoraan kulmapotkusta lauottuna. Myös esimerkiksi Interin Albion Ademi, FC Lahden Teemu Jäntti, SJK:n Ville Tikkanen sekä Ilveksen Niklas Jokelainen ovat nousseet joukkueidensa vakiokokoonpanoihin tällä kaudella.

Kuva – @Huuhkajat

On erinomainen tilanne, että Minihuuhkajien ryhmästä löytyy ulkomailla uraa luovia nuoria, mutta vähintään yhtä tärkeää on jatkuva peliaika kotimaassa miesten peleissä.  Kotiturnaus on myös loistava näyttöpaikka muillekin joukkueen pelaajille.

Euromenestys HJK:n varassa?

Veikkausliigajoukkueiden eurotaival alkoi masentavalla tavalla viime viikolla. HJK teki minimisuorituksen Mestarien liigan karsinnassa voitettuaan färsaarelaisen Vikingurin yhteismaalein 5-2 ja edettyään seuraavalle kierrokselle, jossa se kohtaa Jasse Tuomisen edustaman valkovenäläisen FC BATE Borisovin.

Ilveksellä, KuPS:lla ja FC Lahdella oli sen sijaan vaikeampaa Eurooppa-liigan karsinnoissa, ja koko kolmikko hävisikin omat ottelunsa.

KuPS taipui kotonaan FC Kööpenhaminalle 0-1 hyvän taistelun jälkeen. Torstaina pelattavaan vieraspeliin kuopiolaiset lähtevät luonnollisesti altavastaajina, mutta pienessä kriisissä oleva kotijoukkue on nappisuorituksella yllätettävissä.

Kööpenhaminan viime kausi oli heikko ja tuore kausikin alkoi yllättävällä kotitappiolla AC Horsensille.

Kotipelinsä Helsingissä pelannut Ilves hävisi niin ikään eurovastustajalleen, Slavia Sofialle, lukemin 0-1. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa paikat useampaankin maaliin, mutta maalinteon vaikeus vaivasi jälleen Ilvestä – aivan kuten Veikkausliigassakin tällä kaudella. Kuka nousisi ratkaisijaksi Bulgariassa?

FC Lahti tarjoili puolestaan viikon heikoimman suorituksen suomalaisjoukkueiden osalta. Islantilainen FH Hafnarfjörðurin suoritti ryöstöretken Lahteen ja haki vakuuttavan 0-3 vierasvoiton. FC Lahden päävalmentaja, Toni Korkeakunnas ei ruvennut tulosta selittelemään, vaan tyytyi toteamaan sen olleen täysi katastrofi.