Veikkausliigaraportti 2.6.: Ennakkosuosikit konttasivat – maajoukkuetauolle lähdetään kutkuttavassa tilanteessa

Kärki- ja tyvipää tiivistyivät entisestään sunnuntaina, kun illan kaikki pelit päättyivät 0–1-vierasvoittoihin.

KPV vuosituhannen ensimmäiseen voittoon Veikkausliigassa

29 vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan tälle kaudelle palannut KPV otti pitkään kaivatun avausvoiton sunnuntaina yllättävästä paikasta. Hongalla oli mahdollisuus nousta sarjan kärkipaikalle ennen maaottelutauon alkua, mutta KPV vei pisteet mennessään Kokkolaan Simo Roihan maalilla. Maali oli Roihalle liigakauden ensimmäinen, kun parin viikon takaisen HIFK-ottelun maali merkittiin lopulta Enoch Banzalle.

Espoolaisten alku oli ottelussa erinomainen ja sen koko pelin paras maalipaikka tuli alle puolen minuutin pelin jälkeen. Syöttö oikealta tavoitti boksissa vapaana olleen Luis Silvan ja KPV-vahti Teppo Marttinen seurasi vain katsellaan, kun pallo painui tolppaa hipoen hänestä katsottuna vasemmalta ohi.

Kesken Hongan hallinnan KPV pääsi yllättämään, kun toppareiden välistä avautui tilaa Simo Roihalle edetä maalintekoon ja ottelun ainokainen nähtiin hienon viimeistelyn päätteeksi. Honka pääsi vielä ennen taukoa lähelle, kun Lucas Kaufmann kolisutteli ylärimaa.

Toisella jaksolla KPV tukki keskustan ja pääsi iskemään muutamaan otteeseen hyvillä vastahyökkäyksillä. Timothy Murray Hongan maalilla joutuikin pysäyttämään kakkosjaksolla kaksi läpiajoa. Vieraiden pelaajista vaihdosta sisään tullut Yessy Mena aiheutti erityisesti tuoreilla jaloillaan ongelmia espoolaisille.

Hongan ykköspyssy Borjas Martin oli tiukassa Isaac Shazen vartioinnissa eikä päässyt lempipaikoilleen. Martinin muutamat viimeistely-yritykset rangaistusalueen takaa jäivät melko torsoiksi.

Ottelun hahmo: Juri Kinnunen, KPV

Juri Kinnunen pelasi hienon ottelun vasemman puolustajan tontilla. Ottelun avaushetkiä lukuun ottamatta sai pidettyä hyvin Hongan vahvan oikean kaistan tukossa.

Espoossa todettua:

”Valmistautumisessamme painotettiin niitä paikkoja mihin Honka tykkää palloa pelata ja yritettiin sitten iskeä suoraan vastaan.”

Ensimmäistä otteluaan KPV:n päävalmentajana toiminut Niko KalliokoskiByyri

Sunnuntai 2.6. klo 18.30

FC Honka-KPV 0-1 (0-1)

Roiha ´8

Yleisöä: 1321

 

Lahdelle riemukas voitto Ahvenanmaalta

FC Lahti palasi takaisin voittokantaan Maarianhaminassa. Kotijoukkue rytmitti alussa peliä, mutta Lahti pääsi pelin edetessä paremmin mukaan kenttätapahtumiin. Jasin Assehnoun pääsi kokeilemaan maalintekoa reilun 10 minuutin pelin jälkeen sekä Teemu Jäntti hetkeä myöhemmin.

Ensimmäinen huippuvaarallinen tilanne ottelussa nähtiin heti toisen jakson alkajaisiksi. IFK Mariehamnin Simon Silverholt irtaantui lahtelaispuolustukselta, mutta läpiajon ratkaisuyritys jäi lopulta piippuun.

Ottelun käännekohta nähtiin 67 minuutin kohdalla, kun paremmin peliin mukaan päässyt IFK Mariehamn joutui vajaamiehiseksi. Josun juoksu pysähtyi Dylan Murnanen kontaktiin ja Murnane sai toisen keltaisensa. Murnanen ulosajo sai kotijoukkueen pasmat sekaisin ja keskittyminen alkoi karata vääriin asioihin.

Lahti rankaisi lopulta lisäajan neljännellä minuutilla. Drilon Shala jatkoi korkean pallon taidokkaasti boksista kohti maalia, mutta pallo pysähtyi tolppaan. Tolpasta kimmonneeseen palloon ennätti ensimmäisenä Gaël Etock, joka siirsi pelivälineen verkkoon ja toivotti hyvää yötä Maarianhaminalle.

Ottelun hahmo: Patrick Rakovsky, FC Lahti

FC Lahden maalivahti Patrick Rakovsky oli henkilö, joka piti huolen siitä, että ylivoimalle päästyään Lahti oli yhä maalittomassa tasapelissä ja pystyi hakemaan voittoa. Töitä ei ollut kauheasti, mutta saarelaisten harvat paikat olivat sitäkin laadukkaampia.

Maarianhaminassa todettua:

”Taisteltiin loppuun asti miehen vajaallakin todella hyvin. Se oli vain harmillista, että Lahti sai lopussa paineen sinne väliin ja niin siinä voi käydä, kun palloa lyö boksiin.”

IFK Mariehamnin Riku Sjöroos – Ruudun TV-haastattelussa

Sunnuntai 2.6. klo 18.30

IFK Mariehamn-FC Lahti 0-1 (0-0)

Etock ´90+4

Yleisöä: 1048

 

SJK haki ensimmäistä kertaa pisteet Kuopiosta

Seinäjoen Jalkapallokerho haki vierasvoiton sunnuntai-iltana Kuopiosta. Voitto oli poikkeuksellinen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kaudeksi 2014 Veikkausliigaan noussut SJK haki täyden pistepotin Kuopiosta.

Voittoon riitti lopulta Kuopiossakin tasan yksi maali. Joonas Sundmanin keskitys tavoitti avausjakson päätöshetkillä Denys Oliinykin pään ja ukrainalainen puski taidokkaasti pallon ohi Otso Virtasen. KuPSilla oli toki vielä ennen taukoa mahdollisuus tasoitukseen, mutta Tommi Jyry tuhri SJK-vahti Mikhel Aksalun torjunnasta kimmonneen avopaikan.

Ottelussa ei ylipäätään maalipaikoilla juhlittu ja SJK sai voittonsa tarkan pelin päätteeksi. Aivan lopussa KuPSin Rasmus Karjalainen pääsi puskemaan kulmapotkusta ylärimaan. Voitto nosti seinäjokelaiset taulukossa viidenneksi, juuri KuPSin yläpuolelle.

Ottelun hahmo: Denys Oliinyk, SJK

Ukrainalainen on ollut koko Veikkausliigakauden näkyvimpiä pelaajia ja kauden viides maali takasi tällä kertaa historiallisen pistepotin.

Kuopiossa todettua:

”Sovimme ennen peliä, että pidämme nollan ja teemme 1-2 maalia. Olimme yhtenäinen joukkue, kaikki antoi kaikkensa.”

SJK:n Mostagh Yaghoubi – Pohjalainen

Sunnuntai 2.6. klo 18.30

KuPS-SJK 0-1 (0-1)

Oliinyk ´40

Yleisöä: 1890

 

Sarjataulukko

Joukkue Ottelut Voitot Tasapelit Häviöt Maaliero Pisteet
Ilves 10 5 4 1 9:4 19
HJK 12 4 6 2 13:14 18
FC Inter 11 5 2 4 20:15 17
FC Honka 10 5 2 3 15:12 17
SJK 11 4 5 2 11:9 17
KuPS 11 4 4 3 15:15 16
IFK M 10 4 2 4 16:11 14
FC Lahti 10 3 5 2 11:9 14
HIFK 10 2 5 3 9:9 11
RoPS 11 3 2 6 7:13 11
VPS 10 0 6 4 8:12 6
KPV 10 1 3 6 6:17 6

 

Kuvat: Arno Hämäläinen