Mitä kuuluu, Barcelona?

On meillä Messi, Alba ja Suárez, oi Barca on niin ihana! Lempijoukkueeni nippu alkaa olla taas sellaisessa vireessä, että maltan tuskin odottaa Mestarien liigan Chelsea-otteluita. Pelaajia ja rahaa on siirtynyt mantereelta toiselle, mutta pallo se vain jatkaa pyörimistään.

Syyskausi oli Barcelonalta totaalista näytöstä niin La Ligassa kuin Mestarien liigan lohkovaiheessakin. Tätä kirjoittaessani Barcelona johtaa La Ligaa, ja lähin haastaja, Atlético Madrid, on jo yhdeksän pisteen päässä. Homma on todellakin toiminut, eikä tappioita ole tullut kesän lopulla hävittyjen Supercup-matsien jälkeen kuin yksi – sekin Copa del Reyn -ottelussa Espanyolille, ja siitä huolimatta Barca eteni jatkoon.

Barcelonalta ei ole tällä kaudella nähty montaa ohipeliä, mikä on selkeä parannus viime vuosiin verrattuna.

Suurimman mediahuomion onkin varastanut kilpakumppani Real Madrid, jonka kone on yskähdellyt pahasti.

Kun kaikki toimii

Messi on ollut jälleen ilmiöimäinen, maalivahti Ter Stegen itse varmuus, keskikentän legendaosasto Iniesta & Busquets varmoja sekä laitapakit Semedo, Alba ja Sergio Roberto loistavia molempiin suuntiin. Myös koko alkukauden tehojen kanssa tuskaillut Luis Suárez tuntuu viimein löytäneen pelihuumorinsa, ja maaleja on syntynyt liigassa jo 16 – toiseksi eniten Messin jälkeen. Suárezin tavaramerkiksi muodostuneita volley-maalejakin ollaan päästy ihastelemaan. Toisin sanoen, kaikki on skulannut.

Kesän hankinnoista Paulinho on jatkanut hyvää tekemistään, kun taas nopeajalkainen laituri Ousmane Dembélé ehti pelata vain hetken, ennen toista loukkaantumistaan tällä kaudella.

Rahaa ja pelaajia on liikuteltu myös tammikuun siirtoikkunan aikana. Myydyistä pelaajista Javier Mascheranosta ehti muodostua jo tuttu näky Barcan paidassa pelattuaan seuran riveissä kahdeksan vuoden ajan. El Jefeciton uusi seura on Kiinan Superliigassa pelaava Hebei China Fortune. Lainalle sen sijaan lähetettiin Gerard Deulofeu Valioliigan Watfordiin, Arda Turan Turkin Superliigan Basaksehiriin ja Rafinha Serie A:n Interiin. Toppariosastolle uutta verta hankittiin Brasilian liigasta, josta siirtynyt kolumbialaisjätti Jerry Mina on kuitenkin toistaiseksi istunut vain vaihtopenkillä.

Keskikentälle saatiin lopulta pitkien neuvotteluiden jälkeen Philippe Coutinho. Brassitaiturin siirrosta on varmasti sanottu jo kaikki mahdollinen, mutta itse katselen ilolla hymyä kaverin huulilla, kun hän pääsee viimein kikkailemaan ihailemansa seuran paidassa. Coutinho on päästetty parissa pelissä jo irti, ja Camp Noulle saapunut yleisö on nauttinut pikku taikurin taidonnäytteistä. Coutinho tuo Barcelonan hyökkäykseen muun taidon lisäksi myös kaukolaukauksensa. Maailman taitavimpien hyökkääjien nopea ja miltei virheetön syöttömylly vaatii kuitenkin harjoittelua ja totuttautumista keneltä tahansa.

Kohti kevään kovia pelejä

Tämä kausi on toistaiseksi antanut Barca-faneille herkkua oikein roppakaupalla. Pelaajanippu alkaa olla jo paperillakin naurettavan kova, ja sen lisäksi peli rullaa. Barcelona on porskuttanut pokaaleita kohti niin Mestarien liigassa, Copa del Reyssä, kuin La Ligassakin. Otteluita on takana 35, ja maaliero on varsin murhaava: 86-14. Triplan voittamiseen on vielä kaikki mahdollisuudet.

Siinä riittää pohdittavaa myös Mestarien liigassa vastaan asettuvalle Chelsealle. Nämä kaksi suurseuraa eivät kuitenkaan kohtaa toisiaan ihan ensimmäistä kertaa, joten mitä vain voi tapahtua.

Kämmenet hioten mutta luottavaisin mielin jatkan kevään odottelua. Tosipelit koittavat!