Champparit on täällä taas!

Jalkapallokauden ehdoton kruunu on alkamaisillaan. Torstaina 24.8. kerääntyi futiskerma Monacoon jännittämään Mestarien liigan lohkoarvontaa. Suomessa tapahtuman televisioi Viasat. Olisipa ollut hauska kuulla Pasi ja Mikuli kommenttiraidalla arvioimassa tilanteita. Mutta viihdyttävää pallojen pyörittelyä ja käsien hikoilua nähtiin nytkin, kun Francesco Totti ja Andri Shevchenko lottosivat lohkoja.

Kahdeksaan lohkoon mahtuu jälleen monenlaista. Itse jännitin innolla omien suosikkijoukkueideni Liverpoolin ja Barcelonan kohtaloa. Poolille tuli faneille melkoisen mieluisa lohko. Liverpool jakaa lohkon Sevillan, Moskovan Spartakin ja slovenialaisen Mariborin kanssa. Jatkopaikka pitäisi olla täysin realistinen, kunhan vain hieman ailahteleva puolustus saa parhaat iltansa ajoitettua. Barca sai astetta hankalamman lohkon, sijoittuen samaan ryhmään Juventuksen, Olympiakosin sekä Sporting Lissabonin kanssa. Ex-Barcatopparin Jeremy Mathieun nykyinen työnantaja Sporting saattaa lyödä kapuloita suurten rattaisiin, kun taas kreikkalainen Olympiakos lähtee D-lohkon selvänän altavastaajana. D-lohkon kirkkain sija jaettaneen Barcelonan ja Juventuksen kesken, mutta se kamppailu onkin mielenkiintoinen seurattava. Viime vuoden finaalikakkonen “Vanha rouva” on Barcan tapaan kokenut joitakin kolauksia miehistöönsä. Lähinnä puolustuksesta lähteneet Dani Alves ja Leonardo Bonucci pakottavat miettimään miehitystä uudelleen. Toisaalta Juvelle on saapunut hyökkäyssuuntaan vahvistuksia, mm. Blaise Matuidi ja Douglas Costa. Barcelonalla sen sijaan on riittänyt mietittävää ikääntyvän avauskokoonpanonsa kanssa. Älyttömällä parinsadan miljoonan siirrolla pariisilaistunutta Neymaria on yrittänyt paikkailla Denis Suarez ja La Masian kasvatti Gerard Deulofeu. Uusi valmentaja Ernesto Valverde on kokeillut pre-seasonilla ja alkukauden aikana eri ryhmittymiä, mutta vielä sitä ihan kirkkainta ei ole löytynyt. Hankintojen kanssa on ollut kovaa vääntöä, ja aiemmin kesällä ostettujen Semedon ja Deulofeun lisäksi on keskikentälle hommattu jo yleisöltä täystyrmäyksen saanut Paulinho. Siirtomarkkinoiden tästä rauhoittuessa uskon ja luotan kuitenkin omien suosikkieni Liverpoolin ja Barcelonan hoitavan jatkopaikan taskuun.

Niin sanotuksi kuoleman lohkoksi voisi ennakolta nimetä lohkon H, johon päätyivät Real Madrid, Dortmund, Tottenham sekä kyproslainen Apoel. Hieman käy toisaalta sääliksi Apoelia, mutta toisaalta pääsevät mukaan melkoisiin huippuotteluihin ilmaiseksi. Todellinen kädenvääntö käydään kaikkien aikojen menestyneimmän seuran Real Madridin ja jotenkin aina aliarvostettujen Spurssin ja Dortmundin kesken. Viime vuosien menestyksen jälkeen on todella vaikea uskoa Realin häviävän tätä vääntöä, mutta kakkossijasta käydään kuuma kamppailu. Aubameyangin johtamana todella hyökkäysvoimainen Dortmund saa vastaansa Christian Eriksenin ja Dele Allin hallinnoiman Spurs-keskikentän.

Huippuotteluita on siis luvassa taas meille koko syksyn,talven ja kevään. Mihin asti Psg pääsee tänä vuonna? Miten käy englantilaisten? Nähdäänkö finaalissa taas joku espanjalainen? Yllättääkö  Celtic, Basel tai vaikkap Leipzig? On pelkästään mahtavaa päästä kaikkien muiden liigojen lisäksi seuraamaan tätä näytöstä ja saada vastauksia näihin kysymyksiin. Se tunne kun se yksi tuttu tunnari alkaa soida pimenevässä syysillassa…

Kirjoittaja: Olli Mäkelä