Madridin derbyennakko: Alvaro Morata palaa Santiago Bernabeulle Atleticon paidassa

Jalkapalloilevan maailman päähuomio kohdistuu lauantaina Madridin Santiago Bernabeulle, kun Atletico Madrid saapuu Real Madridin vieraaksi Espanjan pääkaupungin paikallisotteluun.

Viime viikonloppuna Barcelona kärsi yllätystappion Valencian vieraana ja pitkään tasatahtia keulapaikkaa pitäneen Real Madridin sekä FC Barcelonan välille saatiin vihdoin kolmen pisteen pesäero, jonka säilyttäminen on paikallisherruudesta huolimatta Realin ykkösprioriteetti tulevassa ottelussa.

Kotijoukkue Los Blancos onkin tällä hetkellä LaLigan kuumin joukkue, kun se on kerännyt vaikuttavat 12 pistettä kuudesta edellisestä ottelustaan. Viime viikonloppuna Realin paremmuuden sai tuta Real Valladolid, kun Diego Simeonen valmentaja Atletico sai sen sijaan tyytyä maalittomaan tasatulokseen Leganesin kanssa.

Argentiinalaisluotsilla on kuitenkin ollut hämmästyttävä kyky virittää omansa parhaimpaan iskuunsa juuri Bernabeulle, sillä viidestä edellisestä vierailusta LaLigassa Atleticolle on tarttunut mukaan kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.

Courtois vs Morata

Real Madridin ja Atletico Madridin kohtaamisilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat aina viime vuosisadan alkuun asti. Joukkueiden ensimmäinen virallinen välienselvittely nähtiin jo vuonna 1906. Siitä lähtien on jatkunut taistelu Madridin herruudesta aina tähän päivään asti. Real on historiansa aikana kahminut ne suurimmat pokaalit, mutta Atletico on jaksanut tasaisin väliajoin muistuttaa olemassaolostaan.

El Clásico FC Barcelonaa vastaan on kasvanut Los Blancosin kannattajille vuosien saatossa tätä ottelua suuremmaksi, mutta Atleticon kannattajille nämä ovat juuri niitä kohtaamisia, mitä ei saa missään nimessä hävitä.

Pelaajaliikenne joukkueiden välillä on ollut aina vähäistä, joten tämän kertainen tilanne, kun kentällä nähdään useampi sellainen pelaajaa, jotka ovat edustaneet aiemmin urallaan vastustajan värejä, tekee nykytilanteesta jo pelkästään historian valossa hyvin harvinaisen sekä kuvastaa omalla tavallaan myös muuttuvaa jalkapallomaailmaa.

Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois debytoi aikanaan LaLigassa Atleticon paidassa. Marcos Llorente kuului Simeonen kesäostoksiin, aivan kuten Mario Hermoso, joka nähdään derbyssä tällä kertaa eri puolella. Myös keskikenttäpelaaja Saul Niguez sekä varamaalivahti Antonio Adan ovat aiemmin valmistautuneet derbyyn eri pukukopissa.

Atleticon rivien kuitenkin puhutuin pelaaja tulevassa ottelussa on Real Madridin entinen junioritähti Alvaro Morata, joka kantaa tänään Bernabeulla Atleticon ysipaitaa. Kotijoukkueen kannattaakin merkata kyseinen paita kunnolla, sillä Moratan CV:stä löytyy paljon isoja derbyonnistumisia. Morata on osunut merkittävissä derbyissä urallaan niin Espanjassa, Italiassa kuin Englannissa. Visiitti on kuitenkin Moratalle nyt ensimmäinen Bernabeulla Atleticon pelaaja, joten ottelu on 27-vuotiaalle hyökkääjälle kaikkea muuta kuin normaali.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin ja maalit ovat olleet kortilla. Syyskuun lopulla pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen Wanda Metropolitanolla. Edellinen kohtaaminen on vain parin viikon takaa Espanjan Super Cupin loppuottelusta, jonka Real Madrid vei rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sitä ennen tahkotiin Saudi-Arabian auringon alla 120 minuuttia maaleitta.

Miten käy tänään? Se nähdään kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Media: C More Sport 1, C More