Lista: Vapaapotkuspesialistien top-5

Ehkä hienoimpia maaleja tehdään, kun oikea mies on pallon takana vapaapotkutilanteessa. Mielipidekysymyksiin on aina monta vaihtoehtoa, mutta jos kaikista pelaajista pitäisi valita viisi, nämä herrat ovat omalla listallani korkealla.

1. Lionel Messi (FC Barcelona)

Olisi erikoista, jos listalla ei olisi tarkka-ampujaa Argentiinasta. Ehdotonta laatuluokkaa mitä tulee vapaapotkuihin. Messi on vaarallinen ampuja, oli erikoistilanne sitten läheltä tai hieman kauempaa.

2. Hakan Calhanoglu (AC Milan)

Turkkilainen on todellinen uhka, kun ollaan maalintekoetäisyydellä. Hakan paukutti esimerkiksi uskomattoman vapaapotkumaalin 41 metristä Bundesliigassa pelatessaan. Maalivahdin kannattaa siis olla valmiina, jos tämä kaveri pääsee vetämään vapaapotkua läheltä tai jopa lähemmäs puolesta kentästä.

3. Dimitri Payet (Marseille)

Uskomattoman kierteen omistava ranskalaistaituri on edelleen yksi vaarallisimpia vapaapotkuspesialisteja. Payet on itse sanonut lopettaneensa vapaapotkujen treenaamisen, koska on tyytyväinen tekniikkaan ja tyyliinsä laittaa pallo vaparista maaliin.

4. Angel Di Maria (PSG)

Netissä on lukuisia videoita, joissa argentiinalainen Di Maria harjoittelee vapaapotkuaan. Niin kuin vanha sanonta sanoo, ”treenaat kuten pelaat”. Vasenjalkainen Di Maria on vaarallisimmillaan vapaapotkuissa paikan ollessa oikea.

5. Nicolas Pepe (Arsenal)

Nuori lupaus, josta tullaan varmasti kuulemaan pelaajana. Mitä vapaapotkuihin tulee, maalivahtien kannattaa pysyä tulevina vuosina valppaina, jos mies pääsee palloa asettelemaan. Pepe iski esimerkiksi Eurooppa-liigan matsissa Vitória Guimaraesia vastaan kaksi vapaapotkumaalia, joilla 24-vuotias ratkaisi joukkueelleen voiton.