La Liga 5/38: Maalijuhlat kotisohvalta

Pehmeä sohva, hiukan olutta ja koko ilta espanjalaiselle jalkapallolle? Toimii!

La Ligan viidennen kierroksen avasi ottelu, jossa Valencia murskasi kotonaan Malagan luvuin 5-0. Ottelupallon kotiinsa vei rankkarispesialisti Simone Zaza, joka onnistui saamaan pallon kolme kertaa Malagan veskari Roberto Jiménezin taakse. Malagan alkukausi on jälleen synkkää luettavaa. Viiden pisteettömän ottelun jälkeen maaliero on jo 1-11.

Tiistain myöhäisillan ottelussa FC Barcelona toivotti tervetulleeksi Camp Noulle keskikastin baskiseura Eibarin. Huippuhankinta Ousmane Dembélén ollessa Suomen Turussa tohtori Oravan operoitavana joutui Barcelona aloittamaan ilman viimeisintä superostostaan. Jalkeille saatiin hyökkäystrio, jonka jäsenet olivat Denis Suárez, Gerard Deulofeu sekä muuan Lionel Messi. Itse olen sikäli tietyllä tapaa mielissäni Dembélén paussista, että pääsen näkemään ainakin kolmen kuukauden ajan La Masian oman kasvatin Deulofeun otteita kentällä.

Ensimmäisellä jaksolla Barcelona loi vaihtelevasti tilanteita, Eibarin iskiessä satunnaisesti vastaan lähinnä japanilaisen Takashi Inuin johdolla. Barcelonaan oikean laitapakin ongelmaa hoitamaan Benficasta saapunut Nelson Semedo hankki jälleen loistavalla nousullaan rangaistuspotkun, josta Messi viimeisteli Barcelonan johtoon. Kohuhankinta Paulinho pukkasi 2-0-maalin kulmapotkusta voimalla verkkoihin ja onkin vain muutaman ottelun jälkeen nousemassa sylkykupista suosikiksi.

Toisella jaksolla peli eteni kotisohvalta katsoessa hiljaisissa merkeissä. Viaplaysta katosivat äänet kokonaan. Hiljainen tv-lähetys antoi toki mahdollisuuden harjoitella myös itsekin selostusta: “What a save by Hextall! Ei kun…

Murheeni eivät Barcelonaa tuntuneet haittaavan, sillä Denis Suárez upotti rebound-pallon verkkoihin jo 53 minuutin kohdalla Eibar-puolustuksen viittoillessa turhaan paitsiota. Tästä alkoikin maaliralli. Aluksi jo ensimmäisellä jaksolla hyvin uurastanut Sergi Enrich toi lohtua Eibarille kaventaen lukemiksi 3-1 hiukan alle tunnin kohdalla. Messi oli kuitenkin päättänyt, ettei jää hattutemppusankari Simone Zazaa huonommaksi. Messi viimeisteli illan toisensa 59. minuutilla ja kolmantensa Paulinhon avustuksella 62. minuutin kohdalla. Tämän jälkeen peli oli käytännössä ohi. Ottelussa nähtiin alusta loppuun kummaltakin osapuolelta vauhdikasta peliä, eikä mistään puolustustaistelusta voida todellakaan puhua. Tiistain lopulliseksi sinetiksi Lionel Messi pamautti vielä illan neljännen maalinsa.

Alkusyksyn Supercup-tappioiden jälkeen Barçalla on alkanut pikkuhiljaa sujua peli paremmin, vaikka La Ligan puolella alkukauden vastukset eivät ole toki olleet siitä kovimmasta päästä. Kylläpä oli joka tapauksessa taas viihdyttävä vapaailta tämän kauneimman lajin ja yhden kauppa-Ipan parissa!