Huuhkajat maailmalla: Niklas Moisander mietti saksalaissivulle tulevaisuuttaan – uran lopettaminen Werder Bremenissä ei mahdottomuus

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Niklas Moisander

Huuhkajissa Niklas Moisanderia ei enää nähdä, mutta Saksan Bundesliigan Werder Bremenissä pelaavan keskuspuolustajan otteista on syytä olla ylpeä. Lauantaina Nikke toimi joukkueensa kapteenina, kun Werder Bremen voitti vieraissa Hoffenheimin lukemin 0-1. Werdan puolustus onnistui nollaamaan Ishak Belfodilin, Adam Szalain ja Andrej Kramaricin kaltaiset huippunimet. Ottelun ainoan maalin Saksan U21-maajoukkueen hyökkääjä Johannes Eggestein.

Moisanderin kolmas kausi Werder Bremenissä on ollut varsin onnistunut. 33 liigaottelusta Moisander on ollut 29 kertaa avauksessa, kahdesti pelikiellossa ja kahdesti loukkaantuneena. Paikasta Niken rinnalla ovat kilpailleet serbialainen Milos Veljkovic ja saksalainen Sebastian Langkamp.

Bundesliigaa on jäljellä yksi kierros, ja Werder Bremen on yhdeksäntenä. Seitsemäntenä, viimeisellä europaikalla on kahden pisteen päässä oleva Wolfsburg. Viimeisen kierroksen nousu ei ole mahdoton, mutta varsin epätodennäköinen. Mein Werder -sivuston haastattelussa Moisander kertoo kauden olevan pettymys, mikäli Eurooppaan ei päästä.

– Jos se ei onnistu tällä kaudella, en tiedä, saanko siihen Bremenissä vielä kerran mahdollisuuden. Minulla on enää vuosi jäljellä sopimusta, enkä tiedä, mitä sitten tapahtuu, Moisander kommentoi sivustolle.

Samaisessa haastattelussa Moisander kertoo mielivänsä pelata huipputasolla vielä kaksi-kolme vuotta. Uran lopettaminen Werder Bremenissä ei ole mahdottomuus.

Lähes varmuudella voidaan joka tapauksessa olettaa, että Moisander kuuluu bremeniläisjoukkueen runkopelaajiin ensikin kaudella. Toistaiseksi miehen varmat otteet ja sulava pallollinen peli huippukovassa sarjassa ovat jääneet Suomessa turhankin pienelle huomiolle. Siispä katseet kannattaa lauantaina 18.5. kääntää sarjakauden viimeiseen otteluun Werder Bremen – RB Leipzig!

Lukas Hradecky

Huuhkajavahti Lukas Hradecky siirtyi täksi kaudeksi Eintracht Frankfurtista lähistölle Bayer Leverkuseniin. Kaksi ensimmäistä peliä jäi väliin loukkaantumisen takia, mutta tämän jälkeen Luke on torjunut itseoikeutetusti Leverkusenin jokaisen ottelun. Nollapelejä on kertynyt yhdeksän, ja Hradecky on tilastossa jaetusti neljäntenä RB Leipzigin Péter Gulácsin, Borussia Mönchengladbachin Yann Sommerin sekä Bayern Münchenin Manuel Neuerin jälkeen.

Viime lauantaina Leverkusen pelasi Schalken kanssa tasan 1-1. Meidän Luke onnistui torjumaan Daniel Caligiurin pilkun!

Leverkusen on liigassa viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan Borussia Mönchengladbachin kanssa. Joukkueella on hyvät saumat yltää viimeisellä kierroksella neljännelle kierrokselle ja Mestarien liigaan, sillä niin Mönchengladbach kuin toinen kilpailija Frankfurtkin pelaavat mestaruudesta taistelevia jättiseuroja vastaan. Luken ja Leverkusenin viimeinen ottelu tälle kaudelle on lauantaina 18.5. pelattava Hertha Berlin – Bayer Leverkusen.

Glen Kamara

Keskikenttämies Glen Kamara siirtyi tammikuussa Skotlannin sisäisesti Dundeesta suurseura Glasgow Rangersiin. Kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua, mutta siirto voidaan jo nyt todeta onnistuneeksi. Seura sijoittuu tällä kaudella liigassa toiseksi, ja Kamara itse on kerännyt valtavan määrän hehkutusta. Miehestä maksettu 50 000 punnan siirtosumma on nostettu jo “kaikkien aikojen varkaudeksi”.

Yksi historian upeimmista toistuvista yleisötapahtumista, Glasgow’n jättien Celticin ja Rangersin kohtaaminen eli Old Firm pelattiin lauantaina. Rangers voitti 2-0, ja Kamara onnistui tekemään loisteliaan esityön Scott Arfieldin maaliin. Raporttien mukaan miehelle omistettiin ottelussa myös ensi kertaa oma chäntti, jossa mainitaan myös siirtosumma…

Sauli Väisänen

Huuhkajien 24-vuotias keskuspuolustaja Sauli Väisänen on Italian liigaseura SPAL:n sopimuspelaaja, mutta pelasi koko kauden lainalla Serie B:n Crotonessa.

Syksyn kuudessa ensimmäisessä pelissä peliaikaa ei tullut, mutta tämän jälkeen Väisänen käytti näytönpaikkansa ja oli yhteensä 26 kertaa avauksessa kovatasoisessa sarjassa. 12. sijoittuneelta Crotonelta odotettiin enemmän, mutta kevät oli hyvä, etenkin Väisäselle – kevätkaudella miehen ollessa kentällä calabrialaisjoukkue päästi vain 8 maalia. Viimeisessä pelissä lauantaina Crotone voitti Ascolin murhaavasti 3-0.

Transfermarkt-sivuston perusteella SPAL:lla on joitakin puolustajia kolmen linjaan ensi kaudelle. Sopimuksenalaisia pelaajia ovat tämän kauden vakiokasvoista 34-vuotias brassi Felipe ja 24-vuotias italialainen Francesco Vicari. Sama koskee Puolan maajoukkuepuolustaja Thiago Cionekia. Myös lupaavan 22-vuotiaan Kevin Bonifazin lainasopimuksessa Torinosta on ilmeisesti jonkinlainen osto-optio. Lisäksi Bartasz Salamon palaa lainalta Serie A:n Frosinonesta ja Michele Cremonesi Serie B:n Perugiasta.

SPAL:ssa pyöritetään eittämättä kovaa pelaajarulettia, joten nimet saattavat mennä kesän aikana täysin uusiksi. Väisänen saattaa päätyä metsästämään paikkaa joukkueen kokoonpanossa ensi vuoden Serie A:ssa – tai uudelle lainasiirrolle, mieluusti jopa Crotonea kovempaan ympäristöön. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla!