Huuhkajat maailmalla: Mestaruustaistelua Tanskanmaalla

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Suomalaiskamppailut Tanskassa

Kuten tällä palstalla on aiemminkin käynyt ilmi, Tanska on tällä hetkellä suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen liiga. Mestaruudesta ovat kisailleet tiukasti Paulus Arajuuren ja Teemu Pukin
Brøndby sekä Tim Sparvin, Markus Halstin ja Kaan Kairisen Midtjylland. Brøndby on joukkueista selvästi niskan päällä ja johtaa sarjaa viiden pisteen erolla, kun sarjaa on jäljellä neljä peliä.

Samat joukkueet kohtasivat viime viikolla myös Tanskan cupin välierissä. Midtjylland oli täysin vastaantulija, ja myös Teemu Pukki pääsi tekemään maalin tilanteesta, joka sai alkunsa Tim Sparvin pallonmenetyksestä. Brøndby voitti kamppailun 3-1 ja eteni helatorstaina pelattavaan cup-finaaliin Silkeborgia vastaan.

Kuva – @BrondbyIF

Sunnuntaina Midtjyllandin Markus Halsti urakoi täydet minuutit 3-0 kotivoitossa Aalborgista ja myös Teemu Pukki pelasi koko ottelun Brøndbyn voittaessa Nordsjaellandin 3-1. Pukki viimeisteli kotijoukkueen kolmannen maalin rangaistupotkusta ja oli myös alustamassa ensimmäistä maalia.

Mixu tai Siku Latvian maajoukkueesen?

Viikon kenties yllättävimmästä suomenkielisestä valmentajauutisesta vastasi Ilta-Sanomat, joka puolestaan lainasi latvialaista sportacentrs.comia. Nimet Mixu Paatelainen ja Sixten Boström aiheuttavat monessa Huuhkajien, HJK:n tai SJK:n kannattajassa tuskanhikeä, mutta nyt kumpainenkin on loppusuoralla ehdolla Latvian maajoukkueen peräsimeen.

Pestin voisi ajatella olevan lottovoitto kummalle tahansa, sillä Boströmin viimeiset valmentelut päättyivät potkuihin SJK:sta, kun taas Paatelainen joutui hiljattain lähtemään thaimaalaisesta Ubon UMT Unitedista.

Latvian maajoukkue ei toki kuulu Euroopan kovimpiin, mutta esimerkiksi joukkueen kapteenina toimii FC Zürichin maalivahti Andris Vanins. Seuraavaksi Latvialla on edessä Nations League -pelit Georgiaa, Kazakstania ja Andorraa vastaan. Toivokaamme, että jompikumpi herrasmiehistä saa ottaa haasteen vastaan!

Onnistumisia ja jännitettävää

Tapio Heikkilän edustama Sandnes Ulf pelasi kauden kolmannen nollapelinsä Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Heikkilälle jälleen täydet minuutit, ja Sandes Ulf jatkaa sarjan kolmantena häviämättä vielä otteluakaan. Samassa sarjassa Levangerin riveissä pelaavat Solomon Duah ja Hampus Holmgren esiintyivät myös viikonlopun kierroksella.

Solmu tuli vaihdosta sisään tunnin jälkeen ja iski ottelun lopussa Levangerin neljännen, ja ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Holmgren sen sijaan oli ajettu toisella keltaisella ottelusta ulos vartti ennen loppua.

Timo Stavitski pelasi koko pelin ilman mainittavia merkintöjä 25.4.  Toulousea vastaan, mutta istui viikonlopun Troyes-tappion penkillä. Caenin hienosti alkanut kausi on saanut katastrofaalisia piirteitä, ja joukkue onkin enää viiden pisteen turvin poissa karsijan paikalta.

Jännitettävää riittää myös Italiassa.

Perparim Hetemajn Chievo ei pystynyt yllättämään AS Romaa vieraskentällä, ja kotiinviemisiksi jäi nolla pistettä, sekä Perpalle keltainen kortti. Samalla Chievo valahti kolmanneksi viimeiseksi, joten panokset ovat valtavat loppukauden osalta. Veronan voittanut SPAL on tällä hetkellä viimeinen sarjassa säilyvä joukkue, kun Serie A:ta on kolme kierrosta pelaamatta. Sauli Väisänen ei ollut kokoonpanossa mukana.

Viikonlopun surulliset uutiset kantautuivat Hollannista. Hollannin mestaruutta kahdeksan vuotta sitten juhlinut FC Twente sinetöi putoamisensa sarjaporrasta alemmas hävittyään Vitesselle peräti 5-0. Asiaa puitiin muutama viikko takaperin, ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu Jensenin veljeksille.