Gael Etock kuritti vanhaa seuraansa – Lahden salama-alku kantoi loppuun asti

FC Lahden ja Hongan maanantai-illan kohtaaminen kuvina.

Hiihtostadionin uumeniin oli pakkautunut 2396 katsojaa todistamaan FC Hongan vierailua.

Kotiyleisö sai tuulettavaa jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Espoolaisten varmistus petti ja Jasin-Amin Assehnoun pääsi viilettämään vasemmalta maalintekoon pitkän avaavan syötön päätteeksi.

Eikä aikaakaan kuin FC Lahden kannattajien eteen saapui toinen mies tuulettamaan. Kauden alla Hongan joukkueesta sivuun pistetty Gael Etock pääsi rokottamaan vanhaa seuraansa rankaisemalla Timothy Murrayn epäonnistuneesta avauksesta.

Ja vain neljä minuuttia tästä kolisi lisää. Etockin illan toisen osuman tuuletuksessa oli tunnetta kerrakseen.

Maali sai alkunsa Josun erinomaisesta keskityksestä.

Espoolaisittain erityisen synkän avausjakson yritteliäimpiä oli Demba Savage, joka teki eniten töitä ylöspäin. 20. minuutin kohdalla Savage liukui oikealta tulleen syötön vain aavistuksen vasemmalta ohi.

Kannustuksesta homma ei jäänyt Hongalla kiinni. HK05 piti omiensa puolia totutun äänekkäästi, mutta antoivat myös kuulua mitä mieltä olivat esityksestä. Varsinkin avausjakson jälkeen Hongan pelaajat painuivat koppiin vihellyskonsertin ja kirosanojen saattelemina.

Myös Lahden kannattajat intoutuivat ajoittain ylläpitämään varsin kiitettävää tunnelmaa.

Peliä seuraattiin perinteiseen lahtelaiseen tapaan myös Hiihtostadionin rinteestä käsin.

Tauolle mentiin 3-0 -lukemissa.

Kopista tuli ulos sisuuntunut Honka. Borjas Martin oli tuoda joukkueensa takaa-ajoon lisäkipinää 51. minuutin kohdalla, mutta pamautti epäonnekseen ainostaan Lahden maalin poikkipuuhun.

Heti perään Henri Aalto heitti boksissa sakset, mutta Patrick Rakovsky venyi isoon torjuntaan.

Lopulta Lahden puolustus murtui, kun Lucas Kaufmann toi Hongan kahden maalin päähän kauniin namuttelun päätteeksi.

Gael Etockin tähtiin kirjoitettu ilta sai 68. minuutin kohdalla pienen särön, kun hän epäonnistui rangaistuspotkussa.

Missatun pilkun jälkeen pienimuotoinen paniikkitunnelma laskeutui Hiihtostadionin ylle, kun Demba Savage onnistui kuin onnistuikin toimittamaan pallon yli maaliviivan. Pieni vilkaisu avustavan suuntaan ja pallo kiireesti takaisin keskiympyrään.

Kotijoukkueen etumatka oli kuitenkin liikaa kurottavaksi ja Lahdessa oli voitonjuhlan aika. Voitto nosti FC Lahden jo tasapisteisiin kuudentena majailevan SJK:n kanssa.

Toisen ilo on toisen suru. Hongan pelaajat siirtyivät paluumatkalle päät painuksissa.

Lahden puolustuksessa täydet minuutit ahkeroinut Mikko Viitikko oli tyytyväinen omiensa alkuun, mutta myönsi vastustajan hyvyyden loppua kohden.

”Alun hurmos näytti sen, millä asenteella me peliin tulimme. Hyvä puolituntinen ja siihen se kolme maalia. Pilkusta oli sitten mahdollisuus saada peli katki”, Viitikko arvioi peliä FC Lahden näkövinkkelistä.

“Vastustaja oli tänään hyvä ja me otettiin sen alun jälkeen kyllä koko ajan vastaan”, Viitikko jakoi kunniaa espoolaisille.

 

Kuvat: Arno Hämäläinen