Barcelonan ja Atlético Madridin lauantai-illan ottelussa pelataan La Ligan mestaruudesta

Lauantai-iltana panokset ovat Camp Noulla valtavat, kun Barcelona ja Atlético Madrid iskevät yhteen La Ligan kärkikamppailussa. Barcelona johtaa toisena olevaa Atléticoa kahdeksalla pisteellä, kun kahdeksan ottelua on pelaamatta. Vierailijoiden on käytännössä voitettava pitääkseen mestaruushaaveensa yllä.

Madridilaisten tehtävä on haastava, mutta heillä on lähihistoriastaan paljon hyviä muistoja Camp Noulta. Aprillipäivänä 2014 Diegon häikäisevän vierasmaalin saattelemana Atético laittoi Barcelonan ulos Mestarien liigasta ja eteni aina Lissabonin loppuotteluun asti.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Atlético juhli samassa paikassa historiallista mestaruutta La Ligan päätöskierroksella. Diego Simeonen miehistölle riitti tuolloin tasapeli mestaruuden varmistamiseen. Alexis Sanchez vei ensin katalaanit johtoon, mutta Diego Godinin puskumaali toi ottelun tasoihin, jonka jälkeen Atlético laittoi mestarillisesti liinat kiinni ja puolusti mestaruuteen riittävän tasapelin.

Näiden kohtaamisten jälkeen Barcelonan ja Atléticon keskinäiset ovat olleet erityisen sähköisiä, ja tunnetta tuskin tulee puuttumaan myöskään lauantain ottelusta. Ottelu tulee taatusti täyttämään Camp Noun ja kuppilat pitkin Espanjaa. Lisäksi molemmissa joukkueissa on yhteensä 15 pelaajaa Espanjan ulkopuolelta, joten kohtaaminen tulee olemaan myös kansainvälisesti erittäin seurattu.

Marraskuussa pisteet tasattiin 1–1-tuloksella Madridissa ja viime kaudella vastaava ottelu päättyi Barcelonan 1–0-voittoon Lionel Messin maalilla.

Kuka nousee ratkaisijaksi?

Barcelonan ja Atlético Madridin kohtaaminen on päättynyt edellisen kerran maalittomaan tammikuussa 2014. Tuon jälkeen joukkueet ovat kohdanneet 18 kertaa eri kilpailussa ja aina on nähty maaleja. Kysymys onkin: Kuka ne iskee tällä kertaa?

Barcelonan kannattajilla katseet kohdistuvat tälläkin kertaa Lionel Messiin. Hän on tottunut kurittamaan Atléticoa, jota vastaan pelaamassaan 37 ottelussa hän on iskenyt pallon madridilaisten verkkoon peräti 28 kertaa. Kukaan muu pelaaja ei ole tehnyt enempää maaleja Atletia vastaan.

Atléticon positiivisista vuoden 2014 muistoista huolimatta on huomionarvoista, että Diego Simeone ei ole koskaan voittanut vieraissa Barcelonaa päävalmentajana La Ligassa. Myös madrilaisten ykköspyssyn Antoine Griezmannin ruuti on ollut märkää katalonialaisia vastaan. Griezmann ei ole koskaan onnistunut tekemään maalia Barcelonaa vastaan La Liga -ottelussa Atléticon paidassa.

Uusia ratkaisijoita pitää nousta punavalkoisten riveistä esiin. Yksi tällainen voisi olla tammikuussa Chelseasta lainasiirrolla saapunut Alvaro Morata. Morata on onnistunut maalinteossa neljästi saapumisensa jälkeen ja on muodostanut lyhyessä ajassa toimivan kärkiparin yhdessä Antoine Griezmannin kanssa.

 

FC Barcelona – Atlético Madrid lauantaina klo 21.45, C More Sport 1-kanavalla.