Wiss ylpeänä pelaajiensa reagoinnista Honka-tappion jälkeen – nyt kaatui Inter: “Oltiin siinä pelissä niin huonoja, että ei kehdattu maanantaina edes treenata”

Tiemoko Fofana toimi tamperelaisten sankarina. Mestaruustaistelu on nyt entistä mielenkiintoisempi!

Tammelassa koettiin erittäin kiihkeä kamppailu Ilveksen ja Interin välillä. Ottelun merkitys oli kotijoukkueelle valtava, sillä sen oli pakko poimia voitto ottelusta pitääkseen mestaruushaaveensa olemassa. Turkulaisille Tampereen reissu oli puolestaan oiva mahdollisuus tiputtaa Ilves lopullisesti kelkasta.

Panos näkyi alusta alkaen ja tunnetta riitti kentällä ja sen ulkopuolella. Ilves oli selvästi vahvempi avausjaksolla, mutta vahvasti aaltoilleella kakkospuolikkaalla peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Lopulta se kääntyi Ilvekselle.

Interin maalivahti Henrik Moisander torjui vapaapotkun eteensä ja vaihtomies Tiemoko Fofana oli hereillä maalin edessä juuri kun pelikello täyttyi 90 minuuttiin. Tammela räjähti kenties kauden suurimpaan huutoonsa vaikka lehtereillä olikin runsaasti tilaa lisäkatsojille.

Tappion karvaus näkyi vielä ottelun jälkeen Inter-luotsi Jose Riveiron kasvoilta.

“Iso ero ottelussa oli, että Ilves dominoi ensimmäisellä jaksolla. Puolustimme liian alhaalta ja tämä ei toki ollut suunnitelmamme. Toisella jaksolla aloimme puolustamaan eri tavalla ja se oli enemmän tai vähemmän kontrollissamme”, arvioi espanjalaisvalmentaja ottelun kulkua.

Ottelun ratkaissutta maalia Riveiro ei lähtenyt sen enempää selittelemään eikä ketään yksittäistä pelaajaa syyttelemään.

“Tällaiset tilaneet ovat vaikeita puolustaa maalivahdille ja puolustajille, kun hyökkääjät pääsevät juoksemaan rintamasuunnassa, joten heillä on aina etu reagoinnissa”.

Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki pääsi kokeilemaan vapaapotkua samoilta jalansijoilta neljästi pelin aikana. Kolme kertaa päästiin lähelle, mutta lopussa seisoi palkinto.

Tuttu näky Tammelan sunnuntai-illasta. Lauri Ala-Myllymäki valmistautumassa vapaapotkuun.

Ilveksen Jarkko Wiss oli täysin päinvastaisissa tunnelmissa mitä viikko sitten Honka-tappion jälkeen.

“Tosi iloinen siitä miten pelaajat reagoivat Honka-tappioon. Oltiin siinä pelissä niin huonoja, että ei kehdattu maanantaina edes treenata ja lähetettiin pojat kotiin”, kertasi tamperelaisten päävalmentaja kulunutta viikkoa.

Jarkko Wiss sai seurata omiensa peliä huomattavasti levollisimmin mielin kuin viime sunnuntaina.

Ilves muutti lähestymistapaansa Inter-otteluun. Varsinainen kärkipelaaja puuttui kokonaan ja pelaajat juoksivat keskikentältä laajalla rintamalla syvyyksiin.

“Muutettiin ryhmitystä ja saatiin enemmän näin juoksuja kohti linjaa”, Wiss tiivisti saman asian.

Samanaikaisesti pelatussa ottelussa KuPS haki täyden pistepotin Maarianhaminasta. Tämä tiesi sitä, että kuopiolaiset nousivat pisteen erolla sarjan kärkeen. Kolmantena oleva Ilves on nyt kolme pistettä KuPSin perässä. Joukkueet kohtaavat lauantaina Kuopiossa. Inter puolestaan yrittää palata takaisin voittokantaan sunnuntaina kotikentällään Hongan kustannuksella.