Viihdepääty: Tykkimies

Byyrin viihdepääty käsittelee jalkapalloaiheisia teoksia niin kirjallisuuden, elokuvien kuin videopelienkin saralta. Tällä kertaa esittelyssä on lyhytdokumentti sokeasta Arsenal-kannattajasta.

Voiko jalkapallon tuntea?

Tykkimies-dokumentti on henkilökuva miehestä, joka ei ole antanut aistirajojen estää intohimoaan lajia tai suosikkijoukkuettaan kohtaan. Dokumentti seuraa syntymäsokean Joonas Simojoen rutiineja ja tuntemuksia ottelupäivän aamusta alkaen. Marraskuisena viikonloppuna Arsenalilla on edessä kauden kovin haaste, kun vastaan asettuu huippuvireessä oleva Manchester City.

Joonaksen kannattajatarina koskettaa ja haastaa katsojan miettimään teoksen pohjimmaista kysymystä – jalkapallon aistimista.

Metropolia AMK:n opiskelijatuotantona tehty dokumentti ei kalpene isommillakaan resursseilla tehdyille pätkille, ja loppukohtaus Myyrmäen jalkapallostadionilla on suorastaan upea.

– Tarve tehdä Tykkimies-dokumentti syntyi päähenkilön inspiroivasta asenteesta, myös meidänkin intohimona olevaa, jalkapalloa kohtaan. Pyrimme etsimään uutta lähestymiskulmaa jalkapallon kokemiseen, ohjaajat Sami Hakala ja Akseli Innanen toteavat.

Byyri suosittelee lämpimästi Tykkimiestä, mutta ei tällä kertaa anna sille arvosanaa lyhyen kestonsa johdosta. Dokumentti on katsottavissa ilmaiseksi Viafree-palvelussa.