Veikkausliigasta: Upi lensi pesästä

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä!

Urho Nissilä

Huhtikuussa 22 vuotta täyttänyt KuPS:n keskikenttäpelaaja, Urho Nissilä, siirtyy Belgian pääsarjan S.V. Zulte Waregemin riveihin. Kolmen vuoden sopimuksessa on optio lisävuodesta, ja siirtosumma on KuPS:n seurahistorian merkittävin.

Nissilä murtautui kuopiolaisten pelaavaan kokoonpanoon kolme vuotta sitten ja puki KuPS:n paidan ylleen 88 kertaa pääsarjatasolla. Näissä otteluissa keskikentän pellavapää iski 15 maalia ja antoi 12 maaliin johtanutta syöttöä.

Europeleihin valmistautuvalle KuPS:lle tulee kiire täyttää Nissilän jättämä aukko, ja yhtä ovelan pelikäsityksen omaavaa pelaajaa voi olla vaikea löytää lyhyellä varoitusajalla.

Kuva – @esseveelive

Nissilän sopeutumista uuteen ilmapiiriin tullee helpottamaan Middlesbrough’sta Zulte Waregemiin siirtynyt suomalaishyökkääjä Mikael Soisalo. Vuoden tulokkaaksi Ilveksen riveissä valittu Soisalo siirtyi puolitoista vuotta sitten englantilaisseuraan, mutta ei onnistunut murtautumaan edustusjoukkueen riveihin.

Mölymäen Maestrot -sarjaa tekevä, ja KuPSia kannattava Juuso Ikonen avasi Byyrille tuntojaan koskien Nissilän siirtoa.

– Olen ehdottomasti iloinen siirrosta. Belgiassa Zulte tarjoaa Upille hienon mahdollisuuden kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle, joka myös avaisi ovia A-maajoukkueen porteille. KuPS:lle Nissilän poistuminen on tietysti pelillinen takaisku, mutta on hienoa nähdä kuopiolaisen junioriputken kulkeneen pelaajan siirtyvän ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Euroopan kentille, ja vieläpä varteenotettavalla siirtosummalla.

Heinäkuun lopussa käynnistyvää Belgian pääsarjaa on mahdollista katsoa tulevalla kaudella Viasatin kautta. Byyri seuraakin Nissilän, Soisalon ja Jere Urosen otteita Huuhkajat Maailmalla -juttusarjassa ja toivottaa onnea Genkille sekä Zulte Waregemille Eurooppa-liigan karsintavaiheen peleihin!

Poliisi rauhoitti nuoria urhoja Turussa

Turun Palloseuran ja FC Lahden ottelu perjantaina oli monilta osin poikkeuksellinen. Matsi alkoi tavanomaista myöhemmin, kun avauspotkun aika oli kello 20.30. Tätäkin erikoisempaa olivat vieraskannattajien ja poliisin välinen levottomuuden setviminen kamppailun tauottua.

FC Lahden kannattajia oli matkannut Turkuun kaksi bussilastillista. Ottelun aikana sekä sen jälkeen osa heistä häiriköi siinä määrin, että poliisia tarvittiin rauhoittamaan tilannetta peräti kymmenen partion verran. Poliisi kuvasi omassa tiedotteessaan häiriötä tavallista törkeämmäksi.

Kuva – Mari Hietala

Erikoinen oli sävyltään myös kyseinen tiedote, jossa poliisin taholta todetaan muun muassa, että ”Poliisilla olisi kesäperjantaisin muitakin tehtäviä, kuin mukamas jalkapallosta riehaantuvien nuorten urhojen älyttömän riehumisen rajoittaminen”. Samaan aikaan pelattua Espanjan ja Portugalin välistä MM-ottelua kehuttiin myös virkavallan taholta. Ulostulo on toki poikkeuksellinen, mutta ajatus tulee selväksi – rähinöinnille ei suomalaisessa jalkapallossa ole tilaa.

Itse ottelussa Tepsi onnistui pitkästä aikaa maalinteossa, kun Elias Ahde osui rangaistuspotkusta. Hassan Sesayn maalilla lahtelaiset kuitenkin nousivat tasaamaan pisteet. FC Lahti on edelleen hyvin mukana taistelussa europaikoista, mutta on juuttunut tasapeliin nyt neljästi peräkkäin. TPS on sarjan hännillä, kolmen pisteen päässä PS Kemistä.

Liigajoukkueet euroarvonnoissa

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintakierrokset käynnistyvät heinäkuussa. Veikkausliigasta Mestarien liigan karsinnoissa oleva HJK sai tiistaina suoritetussa arvonnassa vastaan färsaarelaisen Víkingurin. Ensimmäinen osaottelu pelataan 10. tai 11.7.2018 ja toinen 17. tai 18.7.2018. Otteluparin voittaja etenee seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan asettuu valkovenäläinen FC BATE Borisov.

BATE on tuttu näky Mestarien liigan lohkovaiheesta, jossa se on pelannut viidesti, ja lähteekin ennakkosuosikkina ottelupariin – tuli vastaan sitten HJK tai Víkingur.

Mahdollisesta HJK – BATE -otteluparista mielenkiintoisen tekee BATEn riveissä pelaava Jasse Tuominen, vaikka suuri yleisö olisi varmasti toivonut seksikkäämpää vastustajaa.

Keskiviikkona vastuksen saavat loput Veikkausliigan europelejä pelaavat, eli Ilves, KuPS ja FC Lahti. Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen arvonta suoritetaan keskiviikkoiltapäivänä, ja sitä voi seurata UEFAn sivuilta.