Veikkausliigasta: Perämeren Monacossa puhaltavat uudet tuulet

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä!

PS Kemi muutosten äärellä

Veikkausliigan jumboksi tippunut PS Kemi teki radikaalin, mutta odotetun ratkaisun VPS-tappion jälkeen viime lauantaina. Kemi vapautti päävalmentaja Jari Åhmanin työtehtävistään ja vetovastuun päävalmentajan tehtävistä otti seuran urheilutoimenjohtaja, David Hannah. Tiedotteessaan seuran hallitus kiittää Åhmania viimeisistä kuudesta vuodesta ja asettaa samalla loppukauden tavoitteeksi kymmenennen sijan Veikkausliigassa.

Mielenkiintoisia draaman kaaria alkoi paljastua Perämeren Monacossa pian potkujen jälkeen.

Nimimerkki @Finsvenskan raportoi Twitterissä Åhmanin tyttären kiitollisesta, mutta myös pettyneestä kommentista sosiaalisessa mediassa. PS Kemin mediavastaavaksi esittäytyvä nuori nainen kiittää seuraa kuluneista vuosista, avaa Jari Åhmanin vaikeaa toimintaympäristöä, mutta lopuksi ihmettelee uuden valmentajan titteliä urheilutoimenjohtajana.

Tämä ei ollut missään nimessä ainoa hämmästely asian ympärillä, vaan myös median edustajille tuli yllätyksenä Hannahin, jo kuukausia jatkunut, pesti seuran urheilutoimenjohtajana. Oli taustalla minkälaisia koukeroita tahansa, niin tiedottamisen kanssa seuralla on tulevaisuudessa paljon parannettavaa.

Kokemuksen puolesta Hannah vaikuttaa mielenkiintoiselta nimeltä, sillä palkintokaapista löytyy pelaajana muun muassa Skotlannin liigan ja cuppien voitot. Valmentajana mies on kuitenkin vielä yksi iso arvoitus.

 

PS Kemin kannattajaryhmälle, Kempton Royalsille, Åhmanin potkut tulivat pienenä yllätyksenä.

– Tulokset ovat olleet hieman heikompia kuin edellisillä kausilla, joten Ootsin potkut olivat tavallaan odotettavissa, mutta kyllä näin nopea toiminta tuli monelle yllätyksenä. Toivottavasti David Hannah on tekijämiehiä, koska hän on vielä melko tuntematon tapaus, kannattajat pohtivat.

PS Kemin loppukaudesta tulee erittäin haastava myös otteluohjelman suhteen, sillä joukkueella on edessään vielä kymmenen vieraspeliä, joiden joukossa on kaksi erittäin isoa kamppailua Turun Palloseuraa vastaan. Kaiken tämän myllerryksen keskellä, seuran yli 10 000€ verovelat odottavat myös maksajaansa – säilyi sarjapaikka tai ei.

Kokko tuo tulivoimaa Rolloon

Rovaniemellä ollaan tosissaan mestaruuskamppailun kanssa. Vaikka HJK  teki irtiottoa sarjakärjessä, ei RoPS-leirissä hermostuttu. Joukkue on keskittynyt esimerkillisesti omaan pelitapaansa ja on ansaitusti toisena. Iskuetäisyydellä.

Lappilaiset näyttivät hauista hankkimalla paluumuuttaja Aleksandr Kokon riveihinsä kauden 2019 loppuun asti yltävällä sopimuksella.  Vaikka kauden pelaajabudjetti oli jo käytetty, ei Bingo-talolla jääty neuvottomiksi. Syntyi Borre palaa kotiin- kampanja, jonka avulla kannattajien suosikki saatiin takaisin napapiirille.

Kuva – @ropsrovaniemi

Suomessa vielä melko tuntemattomassa kampanjamallissa faneja tuodaan lähemmäs pelaajia erilaisten kannattajapakettien avulla. Hintaluokkiin S-XXL jaetut paketit sisältävät muun muassa oman nimen saamisen Kokon pelipaitaan sekä erilaisia etuja ja tapaamisia. Tsaari todella haluttiin takaisin ja RoPS:n mukaan myös Kokko oli itse lähestynyt ensimmäiseksi vanhaa seuraansa palattuaan ulkomailta.

Niin, Kokon ulkomaan kierros.

Kesken kauden 2016 hyökkääjä siirtyi Australian A-liigaan hakemaan seuraavaa askelta uralleen. Vastoinkäymisten värittämä visiitti sisälsi lopulta 13 sarjaottelua, joissa syntyi yksi maali. Australiasta tie vei Hong Kongin liigaan, jossa otteluita tuli kuusi lisää. Kolmesta maalista huolimatta pelillisesti Kokko ei päässyt juuri eteenpäin, joten edessä oli paluu kotimaan kentille.

Lauantaina 30.6. vierasottelussa Honkaa vastaan Kokko ei ollut avauksessa, mutta 59. Peliminuutilla pitkän matkan tehneet vieraskannattajat saattelivat aplodein Kokon takaisin Veikkausliigaan. Myös osa kotiyleisöstä liittyi suosionosoituksiin. Boris on urallaan voittanut sarjan maalikuninkuuden molempien seurojen riveissä.

Kokon edellinen kilpailullinen ottelu oli joulukuulta, eikä pelituntuma ollut vielä parhaimmillaan.

Ottelun viimein puolituntinen oli Hongan pallollista hallintaa isäntien haettua tasoitusmaalia, siinä lopulta onnistuen. RoPS ei ihmeitä esittänyt hyökkäyspäähän, eikä Kokolle juuri paikkoja saatu pelattua. Joukkueen tehokkain maalintekijä Lassi Lappalainen loukkasi kättään avausjaksolla. Kokon hankinta tuo myös kaivattua leveyttä ja mahdollistaa RoPS:n pysymisen kärkikamppailussa vastedeskin.