Veikkausliigasta: Oskari Forsman nauttii FC Lahden olosuhteista

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä.

Forsman nauttii mitalikamppailusta FC Lahden riveissä

FC Lahti on ollut tällä kaudella Veikkausliigan tasapeliherkin joukkue, sillä lahtelaiset ovat tasanneet pisteet keskimäärin joka toisessa ottelussaan. Joukkue on mukana sarjan tiiviissä mitalitaistelussa, mutta nousu kolmen kärkeen vaatii tiukkojen kamppailuiden kääntämistä voitoiksi. Tiivis puolustuspeli on taannut sen, että tappiosarakkeeseen ei ole kertynyt kuin kolme merkintää.

Sunnuntaina Lahden tilille tuli kolmas tasuri putkeen, kun FC Inter vieraili Kisapuistossa. Turkulaisten riveissä mestaruuden kaudella 2008 voittanut Oskari Forsman nollasi lahtelaisten maalilla entisen seuransa. PS Kemistä Päijät-Hämeeseen heinäkuussa siirtyneellä veskarilla on selkeä resepti siihen, miten FC Lahti nousee kauden päätteeksi mitaleille.

-Paikoista täytyy osua paremmalla prosentilla. Tässä sarjassa paikkoja ei saa liikaa tuhlattavaksi, joten selkeistä paikoista on naulattava tehokkaammin, Forsman sanoo.

-Meillä on tarpeeksi tulivoimaa ja luovuutta voittaa jokainen peli tässä sarjassa. Puolustus on pitävä, siihen touhuun osallistuvat kaikki pelaajat kiitettävästi.

Useamman liigaseuran maalilla nähty Forsman on ollut tyytyväinen uudessa joukkueessaan. Kokenut vahti on otettu hyvin vastaan Lahdessa ja yhteinen sävel puolustuslinjan kanssa löytyi nopeasti.

-Tykkään todella paljon olla Lahden kaltaisessa vaativassa ympäristössä, jossa pelataan mitaleista. Lisäksi täältä saa päivittäin maalivahtivalmennusta, joka on erittäin tärkeää kehitykseni kannalta.

FC Lahti kohtaa seuraavassa ottelussaan kotinurmellaan RoPS:n. Hyvään vireeseen äityneet rovaniemeläiset ovat ankkuroituneet tiukasti sarjan toiselle sijalle. Kolmessa liigamatsissa ja yhdessä Eurooppa-liigan karsintaottelussa Mustien Kuhnureiden maalia vartioinut Forsman ei ole vielä päästänyt maaliakaan kotiyleisönsä edessä. Kisapuiston tunnelma kerää häneltä kehuja.

-Tunnelma on vaativa, eli juuri oikeanlainen. Kellään vastustajalla ei ole ollut minun aikanani ”kivaa” Kisapuistossa, kiitos katsojien, Forsman kehuu.

Kuva – FC Lahti Facebook

 

Maalikuninkuus on kolmen kauppaa

Veikkausliigaa on jäljellä kymmenkunta kierrosta, ja ilman suurempia loukkaantumisia taikka pelikieltoja, on maalikuninkuus kolmen pelaajan kilpajuoksu. Maalipörssin kärjessä ovat Kuopion Palloseuran Rasmus Karjalainen sekä HJK:n João Klauss, jotka molemmat ovat viimeistelleet 14 maalia. Maalin perässä on liigan viime kuukausien ja tämänkin hetken kuumin maalinsylkijä, FC Hongan Macoumba Kandji.

Kolmikon lähin uhkaaja on Ilveksen Marius Noubissi yhdeksellä maalillaan, kun puolestaan neljä eri pelaajaa on viimeistellyt kahdeksan liigamaalia.

Pelaaja Maalit Maalit/minuutit Maaliin johtaneet syötöt
Rasmus Karjalainen 14 114′ 2
João Klauss 14 115′ 1
Macoumba Kandji 13 100′ 1

 

Klaussilla on pieni etu kilpailijoihinsa nähden, sillä HJK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin KuPS:lla ja Hongalla. Myös kovana mittarina pidetty 20 maalin raja rikkoutunee, jos maalit/minuutit -tilasto pysyy loppukauden samankaltaisena. Ainoastaan kahdeksan pelaajaa on kyennyt viimeistelemään vähintään 20 maalia yhden kauden aikana jalkapalloliigan käynnistyttyä vuonna 1990.

Tasatilanteessa Veikkausliigan maalikuninkuus jaettaisiin. Maalikuninkuuden päätyminen useammalle pelaajalla on ollut kuitenkin harvinaista, sillä vain kahdesti kaksi pelaajaa on päätynyt samaan maalimäärään liigahistorian aikana.

Aleksandr Kokko ja Henri Myntti jakoivat maalikuninkuuden 13 maalillaan kauden 2008 päätteeksi, kun taas Jonas Emet ja Luis Solignac taituroivat 14 maalia mieheen neljä vuotta sitten.