Veikkausliigasta: FC Inter osoitti Turun päivänä mestarin elkeitä

FC Inter voitti IFK Mariehamnin 2-0 syksyisellä Veritas Stadionilla ja säilytti sarjan kärkipaikkansa. Turun päivää oli vietetty erittäin vetisissä merkeissä, mutta ottelun aikana sateilta vältyttiin. Aurinkoinen, mutta kolea syysiltapäivä oli houkutellut lehtereille 3212 katsojaa, mikä on Interin tämän kauden keskiarvoa noin 500 isompi, mutta kaukana vielä huippuluvuista – ainakin kun miettii, miten jännittävä mestaruustaisto on tänä vuonna.

Ylempään loppusarjaan viimeiseinä selviytynyt saarelaispoppoo ei ollut missään nimessä mikään suupala turkulaisille. Eikä se tule olemaan suupala myöskään muille mestaruutta tavoitteleville joukkueille. Akusti Salonen ja Oskari Karppinen avasivat loisteliaasti tekstissään IFK Mariehamnin pelaamista ja numeroita pelin sisältä. En ole kyennyt seuraamaan IFK:n jokaista peliä, mutta minulle on jäänyt heidän pelistään, lukuisista epäonnistuneista pilkuista huolimatta, se kuva, että pisteitä voisi olla nykyistä enemmän.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro on kehunut IFK Mariehamnia jo useamman kerran tällä kaudella ja niin tapahtui myös ennen sunnuntain peliä. Kommentissa ei kuulunut pelkkä ’’kaikki pelit ovat vaikeita’’ -mantra, vaan IFK on oikeasti hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue, vaikka otteet ovatkin olleet epätasaisia.

Veritaksella käydyssä taistossa Inter sai vastaansa hieman siipirikkoisen vierailijan. Se loi läpi ottelun vaarallisempia maalipaikkoja ja lopullinen kuolinisku tuli muutama minuutti ennen loppua Timo Furuholmin toimesta. Lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmat ilman Oskari Forsmanin useita torjuntoja.

Katsomossa ei oltu aivan tyytyväisiä kotijoukkueen esitykseen, mutta kehnommallakin pelillä haetut voitot ovat juuri niitä mestarin elkeitä. Sen sijaan Interin kannattajakatsomon esitys oli erinomainen ja tunnelma siellä on ollut tällä kaudella parasta vuosikausiin.

Toivottavasti turkulaisyleisö löytää paikan päälle kahteen viimeiseen Interin kotipeliin, sillä seuran toinen liigamestaruus on lähellä. Tarkemmin sanottuna se on FC Interin omissa käsissä, mutta vastuskin kovenee viikko viikolta.