Veikkausliigaraportti 3.4: Kuopiossa nähtiin Veikkausliigakauden ensimmäinen maali – Byyri seurasi paikan päällä, kun Helsingissä nousi esiin epätodennäköinen ratkaisija

Mensah huudatti HJK:n kannattajia

Komeasti yli 7000 katsojaa todisti Töölössä HJK:n ja Turun Interin välistä sarja-avausta. Byyri oli mukana lehtereillä, kun ottelun hahmoksi nousi varsin epätodennäköinen hahmo. Ghanalainen Evans Mensah aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta sai pikakomennuksen viheriölle, kun Riku Riski loukkaantui ikävän näköisesti puolen tunnin kohdalla.

Riskin loukkaantuminen on todellinen huolenaihe helsinkiläisille, sillä 29-vuotias pelimies joutui poistumaan kentältä kannettuna.

Ottelun avausjaksolla pallonhallinta oli kotijoukkueella, mutta parhaimmat maalipaikat siunaantuivat vierasjoukkue Interille. Interin paikat tulivat HJK:n kokeneemman puolustuskaartin eli Rafinhan ja Nikolai Alhon karmeista harhasyötöistä, mutta auenneet mahdollisuudet jäivät hyödyntämättä.

Toisella jaksolla esiin nousi vaihtomies Evans Mensah. Tuohon asti nihkeän pelin nähnyt kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta reilun tunnin pelin jälkeen, kun Mensah pamautti pallon verkkoon. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä myös vaihdosta aiemmin sisään tullut Mika Ojala toi Interin tasoihin komean yhdistelmän päätteeksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin vain reilua minuuttia myöhemmin, kun Nikolai Alho laukoi terävästi, mutta pallo pysähtyi pystypuuhun. Tolpasta pallo kimposi epäonnisesti Interin maalivahdin Henrik Moisanderin selkään, josta pallo jäi maaliviivalle pelattavaksi. Ensimmäisenä paikalla oli jälleen kerran Evans Mensah, joka huudatti Klubipäätyä toistamiseen.

Voitosta huolimatta HJK:n pelaamisesta jäi paljon kysymysmerkkejä. Se pystyi pitämään palloa läpi ottelun, mutta Interin puolustuksen puhkaiseminen oli tuskallisen vaikean näköistä. Joukkueet kohtaavat uudemman kerran vielä tämän kuun puolella. Maanantaina 29.4. on Interin vuoro isännöidä.

Ottelun hahmo: Evans Mensah, HJK

Erinomainen sisääntulo. Toi uutta HJK:n pallolliseen peliin jo ensimmäisellä jaksolla ja huipensi iltansa kahteen maaliin. Ensimmäisen maalin jälkeen juoksi sympaattisesti katsomoon halailemaan tuttaviaan. Sai tästä toki nähdä keltaista. Sytytti kotijoukkueen ja ennen kaikkea kotiyleisön.

Helsingissä todettua:

”Penkiltä kentälle tuleminen ja kahden maalin tekeminen ei ole helppoa. Tämä oli varmasti yksi parhaimmista peleistäni HJK:ssa.”

Evans Mensah – Helsingin Sanomat

 

Keskiviikko 3.4. klo 18.30

HJK-FC Inter 2-1 (0-0)

Mensah 66´ 76´      Ojala 74´

 

Yleisöä: 7111

Debytantit pelastivat RoPSille pisteen Kuopiosta

Erikoistilanteet ja nuoret debytantit ottivat pääroolin Kuopion sarja-avauksessa. Rovaniemeläisten tulokastoppari Atte Sihvonen nousi kirjaimellisesti esiin ottelun 15. minuutilla, puskemalla Veikkausliigakauden 2019 avausmaalin Otso Virtasen selän taakse.

Kuopiolaisilla oli ottelussa lukuisia maalipaikkoja, mutta paikat konkretisoituivat maaleiksi vasta toisella jaksolla. KuPS vaikutti menevän avausottelussa voittoon keskikenttäpelaajan Petteri Pennasen ja brassi Rangelin maaleilla, mutta toisin kävi.

RoPS rokotti näet vielä toistamiseen erikoistilanteesta. Vasta 17-vuotias Sampo Ala jatkoi lisäajalla annetun Lucas Lingmanin kierteisen vapaapotkun maalin edustalta KuPS:n verkkoon ja hiljensi savolaisyleisön.

Rovaniemeläiset pitivät ottelussa enemmän palloa, mutta tekopaikkoja oli enemmän kotijoukkueella. KuPS kohtaa seuraavaksi sunnuntaina vieraissa FC Lahden ja RoPS saa lauantaina kotikentälleen FC Hongan.

Ottelun hahmo: Sampo Ala, RoPS

Hahmoksi ei voida valita muuta kuin 17-vuotias ennakkoluuloton rovaniemeläinen, jonka maalilla RoPS sai pisteen kotiin viemisiksi.

Kuopiossa todettua:

”Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli.”

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

 

Keskiviikko 3.4. klo 18.30

KuPS-RoPS 2-2 (0-1)

Pennanen ´56      Sihvonen ´15

Rangel ´83            Sampo ´90+4

 

Yleisöä: 1876