Stuttgartin Korkutille kauden ensimmäiset potkut

Viime viikonloppuna Hannoverille kärsityn 3-1 vierastappion jälkeen VfB Stuttgart erotti valmentajansa Tayfun Korkutin. Turkkilainen Korkut liittyi Stuttgartin organisaatioon kuluvan vuoden tammikuussa. Hän solmi kesällä seuran kanssa kesään 2020 ulottuvan sopimuksen.

Viime kauden kevätpuolella, Korkutin liityttyä joukkueen peräsimeen, Stuttgart hävisi vain yhden ottelun neljästätoista pelaamastaan. Kaiken kaikkiaan Korkutin ura Stuttgartissa jäi 22 ottelun mittaiseksi, joista se onnistui voittamaan kymmenen. Voittoprosentiksi muodostui varsin hyvä 45,45%, mutta sekään ei seurajohdolle riittänyt.

Mitä tapahtui kesän aikana?

Viime keväänä saavutettu itseluottamus ei kestänyt valmentajalla eikä pelaajilla kesän ylitse. Stuttgartin alkukausi on ollut hirveää katseltavaa, vaikka joukkueen piti olla huomattavasti viime kautta vahvempi. Ainoa voitto on tullut toistaiseksi kotikentällä Werder Bremenistä lukemin 2-1. Tuossa ottelussa Stuttgart pelasi tunnin miehen ylivoimalla, mutta se ei kenttätapahtumissa näkynyt.

Muista tämän kauden kuudesta ottelusta saldona on tasapelit SC Freiburgia sekä Fortuna Düsseldorfia vastaan. Neljässä tappiollisessa ottelussa voittajiksi merkittiin Mainz 05, FC Bayern München, RB Leipzig sekä jo aiemmin mainittu Hannover 96.

Merkille kannattaa myös pistää se, että Stuttgart onnistui tekemään maalin vain kolmessa ottelussa, joten sillä saralla riittää paljon parannettavaa.

Uusi valmentaja nimetty

Uusi valmentaja nimettiin käytännössä heti, ja vastuun sai 43-vuotias saksalainen Markus Weinzierl. Hänen viimeinen pestinsä Schalken kanssa päättyi epäonnistumiseen, mutta nyt olisi aika näyttää mihin entinen Bundesliiga-pelaaja pystyy penkin päässä.

Stuttgart on tällä hetkellä Bundesliigan viimeisenä viidellä pisteellä ja maalierolla 6-13. Matkaa seuraaviin sijoihin ei ole kertynyt paljoa, ainakaan vielä. Valmentajan vaihto saattaa olla hyvä peliliike seurajohdolta, sillä peliä ei todellakaan ole menetetty.

Maajoukkuetauko tuli Stuttgartille ja Weinzierlille otolliseen aikaan, sillä Bundesliiga jatkuu vasta 20. lokakuuta. Silloin vastaan asettuu sarjaa johtava Borussia Dortmund.

Artikkelikuva – Sahadan.com