Serie A – kierros 3/38: Sade teki kiusaa

Sunnuntai-ilta Bolognassa. 54-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Bologna-käskyttäjä, Roberto Donadoni johdatti joukkonsa Stadio Renato Dall’Aralle.

Tyylikkään herrasmiehen takaraivossa pyörivät taatusti muistikuvat edellisestä Napolin kohtaamisesta samaisessa paikassa, kun viime kaudella Napoli nöyryytti Bolognaa tämän kotiyleisön edessä peräti maalein 1-7. Ottelu oli myös hyvä mittari kotijoukkueen iskukyvystä. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua olivat tuoneet kelvot neljä sarjapistettä, mutta nyt oli edessä ensimmäinen tosi testi.

Ennen tätä hetkeä oli kuitenkin ehtinyt tapahtua ja olla tapahtumatta paljon Serie A:n kolmannella sarjakierroksella. Luontoäiti murjoi viikonloppuna saapasmaata vesisateillaan, ja tämä heijastui myös viheriöille. Kun Sampdorian ja AS Roman välinen kamppailu jouduttiin siirtämään sateiden takia tulevaisuuteen, jäi Juventuksen ja Chievon välinen kohtaaminen lauantain ainoaksi. Tuo ottelu päättyi oikeastaan varsin odotettuun isäntien 3-0-voittoon. Perparim Hetemaj kantoi ottelussa Chievon kapteenin nauhaa, mutta siihen positiiviset asiat Perpan ottelusta jäivätkin.  Oma maali, keltainen kortti ja reilun tunnin pelin jälkeen vaihtoon; Torinon lauantai-illasta jäi taatusti suomalaiselle paljon hampaankoloon.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Sauli Väisänen jatkoi ilahduttavasti vieraiden avauskokoonpanossa, kun SPAL matkasi Inter Milanin vieraaksi. Jälleen täydet minuutit uurastanut Väisänen sai joukkueensa kanssa kokea kauden ensimmäisen tappionsa, kun yhä puhtaalla pelillä jatkava Inter jatkoi vakuuttavia otteitaan. Isäntien voittoon päättyneen kamppailun ehdoton tähtihetki oli Ivan Perisicin upea volley-osuma vasempaan ylänurkkaan. Kierroksen upein maali ottelun 87. minuutilla takasi 2-0-voiton sinimustille.

Toinen milanolaisseura, AC Milan, oli puolestaan matkustanut Roomaan Lazion vieraaksi. Ottelu ehdittiin sunnuntain aikana jo perua sateiden takia, mutta päästiin lopulta aloittamaan tunnin alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Itse ottelusta muodostui lopulta aikamoinen Ciro Immobile -show. Italialle maaottelutauolla voiton Israelista puskenut hyökkääjä paukutti hattutempun ottelun ensimmäiseen 48 minuuttiin. Hyvin kauden aloittanut Milan sai taipua lopulta maalein 4-1.

Ennen sunnuntai-illan myöhäiskamppailua muut päivän ottelut päättyivät seuraavasti: Benevento-Torino 0-1, Udinese-Genoa 1-0, Cagliari-Crotone 1-0, Atalanta-Sassuolo 2-1 ja Hellas Verona-Fiorentina 0-5.

Lopuksi takaisin Bolognaan.

Avausosumaa saatiin odottaa aina 66. minuutille asti. Vieraiden Lorenzo Insignen erinomainen keskitys takatolpalle löysi José Callejónin pään ja oikeaoppisella puskulla maan kautta hän siirsi Napolin 0-1-johtoon.

Ottelu ratkesi lopulta Erick Pulgarin pelleilyyn alimpana miehenä. Dries Mertens haistoi hyvin chileläisen lapsellisen harhautusyrityksen, riisti pallon ja tuikkasi bolognalaismaalivahdin jalkojen välistä 0-2-osuman. Napolista oli matkannut lähes 600 kilometrin matkan pohjoiseen varsin kunnioitettava määrä vieraskannattajia, joiden juhlat käynnistyivät viimeistään Mertensin maalista. Vaihdosta kentälle tullut Piotr Zielinski viimeisteli vielä lopulliset 0-3-lukemat.

Kirjoittaja: Tarmo Lyytikäinen