Sakari Tukiainen etsii uusia haasteita huippukautensa jälkeen – paljastaa seuraavan tavoitteensa

Suomalaispelaaja viimeisteli 13 maalia Tanskan toisella sarjatasolla ja sijoittui maalipörssin neljänneksi.

17-vuotiaana uransa jo kertaalleen lopettanut Sakari Tukiainen pelaa kymmenen vuotta myöhemmin elämänsä jalkapalloa. Ennen kaikkea Atlantis FC:n 40 maalin ennätyskaudestaan muistettava kärkimies pelasi itsensä kuluneella kaudella Tanskan NordicBet Ligan eli toisen sarjatason kuumimpien hyökkääjänimien joukkoon.

Tukiaisen edustaman Thisted FC:n kausi päättyi viime lauantaina 1–1-tasapeliin Næstved BK:n vieraana. Se, että sarjajumboksi jäänyt Thisted hakee ensi kaudella vauhtia kolmannelta sarjatasolta, oli varmistunut jo viikkoa aiemmin. Joukkue voitti kevätkaudella vain kaksi ja hävisi peräti kymmenen ottelua.

– Kevät oli nihkeä koko joukkueellemme. Seurassa oltiin jo kauden aikana tehty suunnitelmia tippumisemme varalle, eikä säilymiseen juuri panostettu. Meininki oli muutenkin aika amatöörimäistä verrattuna muihin ykkösdivarijengeihin, Tukiainen toteaa.

Aiemmin FC Floran sekä RoPS:n paidoissa pelannut Tukiainen kertoo, että Thistedin resurssit olivat kaikin puolin varsin vaatimattomat. 40 000 asukkaan kunnasta ponnistava seura ei olisi pystynyt jatkamaan NordicBet Ligassa heikon taloustilanteensa takia, vaikka sarjapaikka olisikin säilytetty.

Joukkueen kaudesta tuli pannukakku, mutta kausi oli Tukiaiselle henkilökohtaisesti menestyksekäs. Hyökkääjä iski komeat 13 osumaa, joilla irtosi maalipörssin neljäs sija. Thisted teki sarjassa vähiten maaleja (35), ja joukkueen toiseksi parhaan maalintekijän saldoksi jäi neljä rysää.

– Olisi kausi voinut omaltakin osaltani paremmin mennä, mutta olen olosuhteet huomioiden tyytyväinen maalimäärääni. Tavoitteeni olivat ennen kautta maalipörssin kärkipäässä, ja olisin toki halunnut voittaa maalipörssin. Toivottavasti edustan ensi kaudella joukkuetta, jossa minulle pelataan enemmän palloa.

Tulevaisuus auki

Tukiainen oli jo talvella lähellä siirtyä uusiin maisemiin, mutta mies jäi kuin jäikin Thistediin. Seurapomo Karl Kristian Guldhammer lausui tanskalaismedialle, että kiinnostusta oli sekä Tanskasta että muista Pohjoismaista. Tukiainen myöntää huhut ja kertoo, että silloinen siirto kariutui vasta viime metreillä.

Tulevan kauden seura ei ole vielä tiedossa, mutta Tukiainen tapaa lähiaikoina erään tanskalaisseuran edustajan, minkä jälkeen hyökkääjä palaa Suomeen lomailemaan. Himoharjoittelijana tunnettu Tukiainen on jatkanut omatoimista treenaamista Tanskassa, ja hän aikoo viettää suuren osan lomastaan jalkapallokentillä.

– Minulle ei ole väliä, pelaanko jatkossa Tanskassa tai jossain muussa maassa. Toivon vain löytäväni seuran, jossa kaikki palaset loksahtavat kohdalleen – hyvän joukkueen, jolla on hyvät olosuhteet. Mietimme agenttimme kanssa parasta vaihtoehtoa, Tukiainen kertoo.

– Seuraava tavoitteeni on päästä pelaamaan pääsarjafutista. Haluan ottaa urallani selkeän askeleen eteenpäin.