Lapin derby – Jalkapalloutopia

Kuvittele maailma, jossa tulet töistä ja aukaiset television, jossa pyörii koko ajan huippujalkapalloa. Kuvittele maailma, jossa matsit ovat viihdyttäviä ja yllätyksellisiä – altavastaajat voittavat. Vapaapotkut menevät otteluissa kovalla prosentilla sisään. Jalkapallo ei enää määrity Gary Linekeriä mukaillen Saksan ainaiseen voittoon.

Kuvittele sosiaalinen media, jossa urheilukeskustelun pääosassa on jalkapallo eikä Patrik Laineen parta.

Jatketaan vielä vähän jalkapalloutopian rakentamista.

Kuvittele seuraavaksi maailma, jossa järjestetään jalkapallo-ottelu. Ottelussa kohtaavat paikallisvastustajat. Ottelu järjestetään paikassa, jossa aurinko ei käy alhaalla kuin pallon pompun verran. Ottelun jälkeen esiintyy oman kaupungin bändi, joka on niittänyt mainetta ympäri maailmaa.

Kausikortin omistajia kaupungissa on 3100, ja kaikki ovat varmasti ottelussa. Melko hyvin kaupungissa, jossa on reippaat 20 000 asukasta. Tänään jalkapallo on kaupungissa puheenaihe numero 1.

Kuvittele että kyseinen ottelu on Veikkausliigassa. Kuvittele, että vastakkain olevat joukkueet ovat PS Kemi ja RoPS. Bändi on Sonata Arctica ja tapahtumapaikkana Kemin Sauvosaari.

Lopeta kuvittelu. Mene paikan päälle Kemiin. Nauti yllätyksellisistä MM-kisoista. Anna Patrik Laineen lomailla. Tämä utopia on totta!