Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

B-lohko: KaaPo – SalPa perjantaina 2. elokuuta kello 18:30

Kaarinalaiset näyttivät jo haastavan lohkokärki Gnistanin tosissaan, mutta kolme tappiota neljästä viime ottelusta on kasvattanut joukkueiden välisen välimatkan jo yhdeksään pisteeseen. Tästä huolimatta viime kauden nelonen on mukavasti lohkon toisella sijalla. Viime viikkoina takkuillut hyökkäys saa SalPa-peliin oivan vahvistuksen, kun Joona Järvistö palaa FC Interistä lainalle KaaPo-paitaan.

KaaPo:lla on matkaa kärkeen, mutta takana kuhisee – Ilves/2, SalPa, FC Espoo, FC Honka/Akatemia sekä Pallo-Iirot ovat aivan iskuetäisyydellä. Tämän päivän vastustaja SalPa lähtee otteluun kolmen matsin voitottomassa putkessa. Viime vastustajat ovat olleet sarjan alemman keskikastin joukkueita, eikä Kaarinasta ole luvassa helppoja pisteitä. Lohkon maalipörssiä johtava Elmo Heinonen osui joukkueiden viime kohtaamisessa, ja osumia kaivataan taas.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa KaaPo:n YouTube-kanavalla.

A-lohko: Reipas – FC Viikingit lauantaina 3. elokuuta kello 17:00

Harva osasi odottaa Reippaalle menestystä, mutta sarjanousija on näyttänyt epäilijöilleen. Joukkue on hävinnyt viimeksi kesäkuun alussa ja nousisi Viikingit-voitolla ainakin väliaikaisesti jo lohkon kolmannelle sijalle. Lahtelaisten joukkue on hyvä sekoitus kokemusta sekä nuorta voimaa, ja joukkue on kaatunut kotikentällään vain kärkijoukkue MP:lle.

Viikingit on ollut tänä kesänä vielä Reipastakin vaikeampi voitettava – edellinen tappio on toukokuun alkupuolelta. Kauden parilla häviöllä aloittanut helsinkiläisryhmä majailee sarjakakkosena, ja on kerännyt pian yhtä monta pistettä kuin koko viime kaudella. Vuosaaressa joukkueet päätyivät dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–2-tasapeliin – maaleja on lupa odottaa tälläkin kertaa.

B-lohko: Pallo-Iirot – GrIFK lauantaina 3. elokuuta kello 17:00

Pallo-Iirot tarjosi raumalaisille hienon futisillan viime perjantaina, kun Pitsiyön spesiaali päättyi selvään 3–0-voittoon TamU:sta. Uudet brittipelaajat James Whiting ja Oscar Johnston onnistuivat maalinteossa 847 katsojan edessä, ja Pallo-Iirot paranteli asemiaan lohkon keskikastissa.

Jos Raumalla oli syytä iloon, Kauniaisissa hymyiltiin vähintään yhtä paljon tiistai-iltana. GrIFK nousi tappioasemasta 2–1-voittoon FC Jazzin isäntänä – voitto oli vasta kauden toinen, ja nosti joukkueen kolmen pisteen päähän viimeisen säilyjän paikalla majailevasta EPS:sta. Viime kaudella Grani voitti viimeisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän – aukesiko Jazz-ottelusta uusi voittokulku?

C-lohko: GBK – RoPS/2 lauantaina 3. elokuuta kello 17:00

Jo 17 pistettä lohkon kärkipaikasta jäänyt GBK paranteli maalieroaan viime kierroksella, kun sarjajumbo VPS/Akatemia kaatui Vaasassa peräti 8–0. Myös RoPS oli viikonloppuna hurjalla pelipäällä – Hercules taipui Rovaniemellä lukemin 5–1. Lohkossa toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja tehneet joukkueet tarjosivat maalijuhlan myös keskinäisessä väännössä toukokuussa, kun RoPS nuiji GBK:n kotonaan luvuin 5–3.

Oman mielenkiintonsa peliin tuo taistelu maalikuninkuudesta – sekä GBK-legenda David Carlssonilla että RoPS:n Jarkko Luirolla on kasassa 12 maalia. SJK/Akatemian Joonas Lepistö iski eilen torstaina kahdesti ja nousi maalitilaston kärkipaikalle 14 osumallaan, ja välissä on vielä JBK:n Wilterlynd Inalien.

A-lohko: MP – JIPPO sunnuntaina 4. elokuuta kello 18:30

Lohkon ainoat tappiottomat joukkueet kohtaavat viikonlopun huippukamppailussa. MP pelasi jo aiemmin tällä viikolla, kun joukkue voitti tiistaina Kiffenin ja palautti sarjajohtonsa neljään pisteeseen. Etumatka joensuulaisiin on kuusi pistettä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa, jolloin osapuolet päätyivät maalittomaan tasapeliin. Kummankin puolustus on toiminut myös sen jälkeen – MP on päästänyt vain seitsemän ja JIPPO vain kahdeksan osumaa, selvästi vähiten lohkon joukkueista. Mikkelissä nähtäneen sunnuntaina todella kova yleisömäärä.