Kahviklassikko kiehui Pietarissa

Brasilian taannoinen tasapeli Sveitsiä vastaan ja Costa-Rican tappio Serbialle johti tilanteeseen, jossa molempien maiden pistepussi huusi täydennystä Pietarin juhannusaaton päiväpelissä.

Saavuin Pietariin eilen ja brasilialaisten runsaslukuisuus ei jaksanut enää yllättää itse stadionilla. Etelä-Amerikasta on matkattu runsaslukuisina ainakin Pietariin ja muutkin kuin brasilialaiset ovat näyttävästi esillä.

Eilen seurasin Argentiinan ja Kroatian välisen ottelun pietarilaisessa pubissa, jossa brasilialaiset, costaricalaiset, meksikolaiset ja perulaiset nauttivat yhteisestä vahingonilosta eli Argentiinan tappiosta. “Ciao Messi, Ciao Messi, Ciao, Ciao, Ciao” -laulu raikasi yhdessä, kun samaan aikaan paikallinen yrittäjä pyöritteli päätään tyhjenvien oluttankkiensa kanssa.

Brasilian ja Costa-Rican välisen ottelun ensimmäinen kannustuslaulu oli pilkkalaulu Maradonasta, jota hoilattiin molempien kannattajien toimesta hymyssä suin. Etelä-Amerikan yhteisestä vihollisesta ei ole minulle enää epäselvyyttä.

Ottelun ensimmäinen jakso oli ainakin katsomoon suhteellisen mitään sanomaton. Suurimpana huomiona voi mainita brassilaituri Willianin täydellisen kuutamolla olon.

Brasilia sai pallon kertaalleen toimittettua Costa-Rican reppuun, mutta tilanne oli paitsio. Tauolle tilanteessa 0-0.

Toisen nelivitosen kärkeen mainittu Willian otettiin ulos ja Bryan Oviedo sai vihdoin jotain tekemistä omalle laidalleen, kun Douglas Costa tuli kirmaamaan ympärille.

Brasilia oli muutenkin selvästi terävämpi heti jakson alusta ja se pakotti Costa-Rican täydelliselle puolustuskannalle.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun jo Brasilialle myönnetty rangaistuspotku kumottiin VAR-tuomion myötä, muuttui Pietarin stadion kiehuvaksi eteläamerikkalaiseksi kattilaksi.

Costa-Rican pelaajien, jopa törkeä ajanpeluu kuumensi tunteita entisestään.

Lopulta Coutinhon osuma lisäajalla vapautti paikalla olleet arviolta noin 20 000 brasilialaista suoraan huutoon.

Samalla Costa-Rican fanit hiljenivät täysin. Neymarin 2-0 maali oli lopulta vain tulosvetoni tuhonnut muodollisuus, mutta käynnisti omassa katsomonosassani pienen nujakan brasilialaisten ja costaricalaisten välillä.

Costa-Rican tie nousee siis alkulohkon jälkeen pystyyn. Brasilia teki tällä tuloksella itselleen hyvät asemat päätöskierrokselle, jossa se kohtaa Serbian.