Inter pysähtyi Kuopiossa – KuPSin vahva toinen jakso oli liikaa turkulaisille

Kuopion Palloseura kohenteli asemiaan sarjataulukossa kaatamalla lauantai-iltana sarjakärki Interin. Ottelu oli kahden hyökkäävän joukkueen näytös ja tarjosi varsin yleisöön menevää futista savolaiskatsojille.

Inter oli avausjaksolla niskan päällä, mutta myös KuPS pääsi toistuvasti tekopaikoille. Toisella jaksolla KuPS otti sitten ohjat käsiinsä ja vierailija Inter tippui kyydistä. Turkulaisten urakkaa hankaloittivat Niko Markkulan ja Daan Klinkenbergin loukkaantumiset. Tämän myönsi myös Mika Ojala ottelun jälkeen.

”Nikon loukkaantuminen vaikeutti meidän pelaamista, kun jouduttiin vaihtamaan ryhmitystä.”

Samoilla linjoilla oli Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

”Toisella jaksolla menetimme pelin ja otteen. Keskittymisessämme oli vikaa, teimme helppoja virheitä ja KuPS hyödynsi ne”, totesi lähes murtuneen oloinen Riveiro.

”Sarja on tiukka ja yritämme kerätä nyt kolmesta jäljellä olevasta pelistä mahdollisimman paljon pisteitä mukaan loppusarjaan”, Riveiro jatkoi.

Inter jatkaa Veikkausliigan kärjessä, mutta tasapisteissä olevalla Ilveksellä on nyt jo kaksi peliä turkulaisia vähemmän pelattuna.

Niskanen iloitsi onnistumisesta

Kuopiolaisilla oli luonnollisesti täysin toinen ääni kellossa. Kolme pistettä nosti KuPSin kolmanneksi, kun Honka jäi samaan aikaan maalittomaan tasapeliin SJK:n kanssa. KuPSin välimatka kärkeen on nyt vain kaksi pistettä.

”Inter ei päässyt toisella jaksolla tulemaan kuin wingbackien kautta. Maali vapautti sitten meidän peliä”, totesi KuPS-valmentaja Jani Honkavaara.

Kyseisen avausmaalin iskenyt Ilmari Niskanen oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

”Pystyttiin luomaan paljon maalipaikkoja. Tehtiin kaksi, mutta oltaisiin voitu tehdä viisi tai kuusi”, Niskanen iloitsi.

”Tucolta tuli hyvä syöttö, yhdellä kosketuksella pakin ohi ja viimeistelykin oli hyvä”, kuvaili Niskanen kotiyleisön huutoon räjäyttänyttä osumaansa.

”Omien fanien eteen kun pääsee tuulettamaan, niin siitä saa aivan mielettömät kiksit”, Niskanen tunnelmoi voittomaaliaan.

KuPSilla isot pelit jatkuvat. Seuraavaksi joukkue kohtaa Ilveksen vieraissa ensi viikon perjantaina. Jani Honkavaaran mukaan apuja sairastuvalta voi tulla mukaan jo Tampereelle.

”Babacar Diallo voi ehkä olla viikon päästä mukana. Reuben Ayarnalle se peli tulee liian aikaisin”, Honkavaara avasi joukkueensa terveystilannetta.

 

Kuvat: Juha Leskinen