Huuhkajat maailmalla: Kasper Hämäläisen hattutemppu

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Kasper Hämäläinen

Kasper Hämäläisen Legia Varsova voitti perjantai-illan ottelussa Śląsk Wrocławin lukemin 4-1. Loppulukemiakin hienompi uutinen oli Hämäläisen maagiset otteet – hattutemppu oli kasassa reilun puolen tunnin pelin jälkeen! Turkulainen on nyt viimeistellyt yhteensä 50 maalia Puolan pääsarjassa, ja tällä lukemalla Kappe onkin kaikkien aikojen kolmanneksi eniten maaleja tehnyt ulkomaalainen Ekstraklasassa. Yhdeksän maalin päässä on portugalilainen Marco Paixão ja kärkisijalla niin ikään Legiassa pelaava serbialainen Miroslav Radovic 66 osumallaan.

Kaiken tämän lisäksi Legia on sarjan kärjessä, kun ottelukierroksia on jäljellä enää seitsemän. Cupissa joukkue on myös välierävaiheessa, joten tuplamestaruus on tarjolla kevään päätteeksi. Hämäläisestä se ei ainakaan jää kiinni!

Kuva: @kapa14 / Instagram

Mikael Soisalo

FC Hongan ja HJK:n kasvattama, mutta Ilveksessä Veikkausliiga-läpimurtonsa tehnyt Mikael Soisalo lähti kovan kohkauksen siivittämänä englantilaiseen Middlesbroughiin hieman yli vuosi sitten. Peliminuutteja on kertynyt U23-joukkueessa yhteensä yhdeksän ottelun verran, sillä vuotta ovat varjostaneet loukkaantumisjaksot.

Viimeisimpänä murtunut sääriluu on nyt toipunut, ja Soisalo teki paluun pelikentille ottelussa Readingin U23-joukkuetta vastaan. Ensimmäisen puoliajan pelanneen laiturin comeback oli tuloksellisesti onnistunut, sillä Soisalo pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä sisään. Boro voitti lopulta ottelun lukemin 2-3.

Jos Soisalo kiinnostaa, mainittakoon tässä yhteydessä Eero Laurilan suhteellisen tuore kolumni. Teksti kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia. Soisalo on kuulemma seuran kovakuntoisin pelaaja, ja hän elääkin kurinalaista ja vain jalkapalloon keskittyvää elämää karussa Darlingtonissa.

Muita mainintoja

Ville Salmikivi ei ole ikinä mahtunut – eikä välttämättä tule ikinä mahtumaankaan – Huuhkajien rinkiin. Nopea kärki on silti ehtinyt pelata Veikkausliigaa MyPassa ja HIFK:ssa, Bulgarian liigaa Beroe Stara Zagorassa ja viimeksi Puolan divaria Olimpia Grudziadzissa. Viime viikolla mies on ollut testissä Puolan kakkosdivaria johtavassa GKS Jastrzebiessa, ja tehnyt vieläpä maalikin, joten lienee mahdollista, että ulkomaankiertue jatkuu. Jokin Veikkausliiga-joukkuekin olisi kenties voinut kaivata Salmarin palveluksia…

Päätetään katsaus iloisilla nollapeleillä. Tanskan liigan AC Horsensin Jesse Joronen otti muutaman huipputorjunnan ja pelasi joukkueelleen nollapelin FC Helsingøriä vastaan. Nollapeli oli kesällä FC Københavniin siirtyvän Jorosen kauden viides. Myös toppari Juhani Ojala pelasi täyden ysikymppisen ja Kari Arkivuo tuli muutamaksi minuutiksi lopussa sisään, kun suomalaiskaksikon edustama Häcken kohtasi cupin lohkovaiheessa IFK Värnamon ja eteni jatkoon 2-0.