Huuhkajat maailmalla: Kari Arkivuon kuulumisia – ja paljon muuta…

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Kari Arkivuo & Juhani Ojala

Göteborgilaisessa Häckenissa vaikuttaa tällä hetkellä yksi nykyinen ja yksi entinen Huuhkajien puolustaja. Kari Arkivuo on pelannut alkaneella Allsvenskan-kaudella yhtä matsia lukuun ottamatta pelkkiä ysikymppisiä, kun taas Juhani Ojala on ollut viime ottelut telakalla.

Seitsemän ottelun jälkeen Häcken on Allsvenskanissa kuudentena. Huomionarvoista on, että joukkue on päästänyt yhteensä vain kuusi maalia – edellään tilastossa vain viisi maalia päästänyt Örebro ja kaksi maalia päästänyt AIK.

Tahmeista kaudenaluista tunnetun Andreas Almin valmentamalla joukkueella on näin ollen asiat suhteellisen reilassa, etenkin, kun joukkue nuiji sarjanousija Trelleborgin brassi Paulinho Guerreiron hattutempulla sunnuntaina. Arkivuo pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia.

Kolmisen viikkoa sitten ilmestyneen Uusi Lahti -lehden jutun mukaan Kallu on myös aloittanut valmentajanhommat ja on nyt mukana Häckenin 13-vuotiaiden juniorien valmennuksessa.

Tim Väyrynen & Mikko Sumusalo

Saksan 3. Ligan molemmat suomalaispelaajat olivat lauantaisella ottelukierroksella mukana toiminnassa.

Hansa Rostockin Tim Väyrynen viimeisteli tyylikkäästi vasempaan alanurkkaan varsin tunnelmallisessa kamppailussa Hallescher FC:tä vastaan. Seura ilmoitti hiljattain, ettei Väyryselle ole käyttöä enää ensi kaudella, minkä jälkeen Suomessa uutisoitiin ainakin Hongan ja HJK:n olevan kiinnostuneita isokokoisesta hyökkääjästä. Tällä kaudella neljä liigamaalia viimeistelleelle miehelle löytynee kuitenkin kiinnostusta yhä myös Saksasta.

Aivan hiljattain Byyrinkin jututettavana käynyt Chemnitzer FC:n Mikko Sumusalo antoi puolestaan aluksi upean keskityksen joukkueensa ainokaiseen ottelussa Magdeburgia vastaan. Pari minuuttia myöhemmin Sumusalo kuitenkin sukitti vastustajaa siihen malliin, että matsin toinen keltainen kortti ja ulosajo olivat tosiasioita. Onneksi tunnelma ja tifoilumeininki olivat kohdallaan myös tässä itäisen Saksan paikalliskohtaamisessa!

Cup-mestari, vuoden pelaaja ja muuta mukavaa

Brentfordin reservijoukkueessa pelaava 18-vuotias Marcus Forss onnistui Manchester Cityn reservijoukkuetta vastaan maalinteossa peräti kahdesti. Nuorukainen nimitettiin myös seuran gaalassa reservijoukkueen vuoden pelaajaksi. Lupaavaa!

Berat Sadik teki puolestaan vaihdosta sisään tultuaan hattutempun alle kymmeneen minuuttiin Kyproksen liigassa Alki Oroklinia vastaan. Suoritus on erittäin hieno, vaikka vastustajan taso ei päätä huimaisikaan.

Huuhkajien vuorenvarma veräjänvartija Lukas Hradecky sai lauantaina tililleen 100. Bundesliiga-ottelunsa. Luke juhlisti merkkipäivää pitämällä HSV:tä vastaan loistavasti Frankfurt-uransa 26. nollapelin.

Legia Varsovan Kasper Hämäläinen pääsi puolestaan juhlimaan uransa toista Puolan cup-mestaruutta. Arka Gdynia kaatui finaalissa 47 037 katsojan edessä lukemin 1-2. Joukkue on tällä hetkellä myös liigan piikkipaikalla, joten tuplamestaruuskin on mahdollinen.

Byyri onnittelee Lukea, Kappea ja viikon muita hienoja suomalaisia suoriutujia!