Huuhkajat maailmalla: California Love, Jyri Nieminen

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Jere Uronen & Glen Kamara

Jere Uronen is back. Loukkaantumisen säväyttämän vuodenvaihteen jälkeen Belgian liigan Genkissä pelaava Uronen pelasi viime viikolla taas kaksi ysikymppistä. Tuloksena oli voitto ja tasapeli, ja KSC Lokerenia vastaan pelatussa ottelussa Uronen antoi vasemmalta laidaltaan loistavan keskityksen nuoren lupauksen Dante Vanzeirin maaliin.

Joulutauolla tapahtunut valmentajanvaihto on selvästi piristänyt Genkiä, ja joukkue on mukana taistelussa ylempään loppusarjaan pääsystä. Urosen kohdalla suuri mielenkiinto kohdistuu myös kevään jälkeiseen aikaan – sopimus on katkolla, ja suuremmat sarjat saattavat kutsua. Mihinköhän Jere päätyy?

Arsenalista Skotlannin Dundeehen kesällä siirtynyt Glen Kamara lukeutuu myös kuumiin Huuhkaja-nimiin. Keskikenttäpelaaja on uurastanut liigassa joukkueen jokaisen täyden ysikymppisen sitten syyskuun. Skottikannattajat ovat hehkuttaneet Kamaran otteita esimerkiksi Twitterissä vuolaasti, ja syytäkin on ollut. Taidonnäytteeksi käy esimerkiksi miehen lauantainen syöttö ajassa 90+8 Hamiltonia vastaan tehtyyn voittomaaliin. Maalivideo on mukavaa katsottavaa myös niille, jotka luulevat Valioliigan jättien tappaneen kaiken tunteen ja aitouden Britteinsaarien jalkapallosta.

Sergei Eremenko & Pyry Soiri

Veljessarjan nuorimmainen, vuonna 1999 syntynyt Sergei Eremenko on Championat-lehden tietojen mukaan siirtymässä tämän siirtoikkunan aikana Spartak Moskovaan. Lähteen mukaan lääkärintarkastus on jo läpäisty, joten siirto lienee julkaisua vaille valmis. Eremenko on myös ollut todistetusti Spartakin edustusjoukkueen mukana harjoitusleirillä Espanjassa.

Syksyn maaottelujen kuumin lupaus, Pyry Soiri, on sen sijaan harjoitellut Tanskan liigan Silkeborgin kanssa. Soiri on ollut tanskalaisseuran kiinnostuksen kohteena jo pitkään, ja siirto Valko-Venäjän Shakhtyor Soligorskista Tanskaan olisi varmasti hyvä veto.

Muita mainintoja

Viikko 4 tarjosi kaksi kovaa suomalaissuoritusta Saksan liigasta. Lukas Hradecky ja Niklas Moisander pelasivat molemmat ysikymppiset ja pitivät tahoillaan nollat. Moisanderin Werder Bremen nollasi Hertha Berlinin ja sai arvokkaita pisteitä putoamiskamppailuun. Luken Eintracht Frankfurt puolestaan vei voiton Borussia Mönchengladbachista. Sarjataulukon kärkipäässä Bayern München on toki luonnollisesti aivan omassa kastissaan, mutta Frankfurt on tiiviisti mukana taistelussa europaikoista.

Loppuun vielä siirtouutinen, joskin hieman epätyypillinen. Qatarissa viime vuosina vaikuttanut maalivahtivalmentaja Jyri Nieminen muuttaa Kaliforniaan. Miehen uusi työpaikka on MLS:n San Jose Earthquakesin valmennustiimissä. Onnea matkaan, Jyri!