Huuhkajat maailmalla: Anssi Jaakkola ja Aapo Halme vaihtoivat seuraa Englannissa – peräti kuusi suomalaista maalintekopuuhissa

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Anssi Jaakkola

32-vuotias Anssi Jaakkola on ensi kaudella League Onessa pelaavan Bristol Roversin maalivahti!

Viime kaudella Readingissa yhteensä 15 Championship-peliä pelannut Jaakkola olisi mahdollisesti voinut pysyä Championshipissa, mutta myös Englannin kolmostaso on oiva mahdollisuus. Bristol Rovers ei lähtökohtaisesti kuulu sarjan ennakkosuosikkeihin.

Viime kauden veskarit ovat siirtyneet muihin maisemiin, ja Jaakkolan kirittäjäksi on hankittu 23-vuotias Jordi van Stappershoef Hollannin divarista. Hollantilaislupaus vaatii omat näytönpaikkansa, mutta Jaakkola on varmasti lähtökohtainen ykkösmaalivahti.

Entäs Huuhkajat? Bristol Postin haastattelussa maajoukkueemme kolmosveskari sanoo olevansa yhä kiinnostunut pelaamaan Suomen riveissä – vaikka League Onessa maajoukkuetaukoja ei harrastetakaan. Erinomaista sitoutumista!

Aapo Halme & Terry Ablade

Viime kaudella Leedsissä ihastuttanut 21-vuotias toppari Aapo Halme jatkaa Championshipissa. Myös Pohjois-Englanti pysyy: uusi seura on Barnsley FC.

Sarjanousijan toppariosasto on tyhjentynyt totaalisesti, ja Halmeen lisäksi rosteri koostuu kahdesta muusta 21-vuotiaasta uudesta tulokkaasta. Vahva espanjalainen Bambo Diaby oli viime vuonna tiputtamassa KSC Lokerenia Belgian liigasta, ja tanskalainen Mads Juel Andersen puolestaan pelasi Horsensissa 14 peliä Tanskan liigaa. Yksi tai kaksi lisähankintaa on siis lähes pakko tehdä, mutta Halmeella on joka tapauksessa hyvät mahdollisuudet olla Championship-tasolla avaava toppari.

Englannin uutisista mainittakoon vielä 17-vuotias Terry Ablade, joka allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Fulhamin kanssa. Tuulennopea hyökkääjä teki viime kaudella U18-Valioliigassa yhteensä 7 maalia. Ensi kaudella peliaikaa voisi tulla jo U23-joukkueessa?

Maalintekijöitä ja muita suorituksia

Norjan liigan Tromso jatkaa skarppaustaan. Perjantaina joukkue voitti Sarpsborgin 2-0. Robert Taylor, Onni Valakari ja Juha Pirinen pelasivat ysikymppiset kaikki, ja Valakari onnistui tekemään maalinkin entisen FC Lahti -veskari Alexander Vasyutinin selän taakse.

Brondbyn toppari Paulus Arajuuri onnistui maalinteossa Bundesliigaan noussutta Union Berliniä vastaan. Huhujen perusteella Arajuuri olisi siirtymässä pois seurasta – jää nähtäväksi. Rostovin Roman Eremenko puolestaan teki maalin Hannoveria vastaan nikkaamalla pallon sisään kulmapotkun jälkitilanteesta.

Puolan liigan Pogon Szczeciniin siirtynyt Santeri Hostikka upotti maalin israelilaisen Hapoel Be’er Shevan verkkoon, ja 20-vuotias Marcus Forss teki maalin Championship-joukkue Brentfordin harjoituspelissä AFC Wimbledonia vastaan. Hyvät näytöt pre-seasonilla ovat kummallekin iso asia, ja etenkin Forssille jokainen peliminuutti edustusjoukkueessa kauden alettua olisi valtava asia.

Ja vielä lopuksi: Joel Pohjanpalo on palannut! Viimeksi huippuhyökkääjä onnistui maalinteossa lokakuussa 2017. Nyt loukkaantumisista on kuntouduttu, ja maali nelostason Wuppertalia vastaan oli tosiasia.