Helmarit maailmalla: Tuija Hyyrynen juhlii Italian mestaruutta

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Hyyrynen jälleen Italian mestariksi

Tuija Hyyrynen juhlii Italian mestaruutta toisen kerran peräkkäin! Scudetto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, kun Juventus kaatoi Hellas Veronan vieraissa komeasti 0–3. Hyyrynen päätti sarjakautensa ysikymppiseen ja nollapeliin, joka oli suomalaispakille jo liigakauden neljästoista. Esiintymisiä liigakamppailuissa Hyyryselle kertyi yhteensä 18.

Juventuksella on mahdollisuus tuplamestaruuteen, sillä edessä on vielä Italian cupin loppuottelu Serie A:ssa toiseksi tullutta Fiorentinaa vastaan tulevana sunnuntaina.

Juventuksella ja Hyyrysellä on nyt takanaan kaksi kautta Serie A:ssa, ja tuloksena kaksi mestaruutta. Hyyrysellä on torinolaisten kanssa sopimus vielä ensi kaudesta, ja kotimaan kenttien suvereenien otteiden jatkoksi seuralta aletaan odottaa menestystä myös Mestarien liigassa. Tällä kaudella Juventus tippui kilpailusta jo ennen neljännesvälieriä hävittyään Brøndbylle yhteismaalein 2–3.

Nora Heroumin AC Milan puolestaan jäi Serie A:ssa kolmanneksi kärsittyään päätöskierroksella 1–2-kotitappion Chievo Veronaa vastaan. Toisaalta voittokaan ei olisi riittänyt nostamaan milanolaisia Mestarien liigan paikkaan oikeuttavalle kakkossijalle, sillä Fiorentina kukisti omassa ottelussaan AS Roman 2–1.

Heroum pelasi ottelussa täydet minuutit keskikentällä ja kirjasi itselleen varoituksen. Päättynyt kausi oli suomalaiselle ensimmäinen AC Milanissa, jonka naisten joukkue perustettiin vasta viime kesänä. Heroum pelasi kauden aikana kahta vaille kaikissa liigaotteluissa. Toistaiseksi tulevan kauden osoitteesta ei ole tietoa, mutta epäilemättä Rossonerilla on kiinnostusta suomalaispelurin pitämiseen.

Sällströmille jatkosopimus

Paris FC:n hyökkääjä Linda Sällström on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen seuransa kanssa. Täksi kaudeksi Ranskaan Ruotsista siirtynyt Sällström on osunut liigassa 11 kertaa ja jakaa maalipörssin kuudetta sijaa. Paris FC on sarjassa viidentenä, kun pelejä on jäljellä kaksi kierrosta. Lyon ja PSG ovat karanneet jo ulottumattomiin, mutta suomalaishyökkääjän seura taistelee pronssimitaleista kahden pisteen päässä häämöttävien Bordeaux’n ja Montpellierin kanssa.