Helmarit maailmalla: Kausi käynteen Ruotsissa – suomalaisia liigassa 12 kappaletta

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Tappiottomat treenimatsit

Helmarit ovat palanneet takaisin seurajoukkuetehtäviin, mutta niitä edelsi kaksi harjoitusmaaottelua. Kaksi viikkoa sitten perjantaina Suomi kohtasi vieraissa Sveitsin. Molemmilla mailla oli ottelussa omat paikkansa, mutta ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Suomalaisista paras tilaisuus maalintekoon aukesi Paris FC:n paidassa maaliverkkoja heiluttaneelle Linda Sällströmille, jonka rangaistuspotkun sveitsiläismaalivahti Gaelle Thalmann kuitenkin torjui toisen puoliajan alussa.

Seuraavana tiistaina Puola saapui Helmareiden vieraaksi Töölön Telia 5G Arenalle. Suomi nappasi ottelusta komean 1–0-voiton Eveliina Summasen maalilla, joka syntyi 15. peliminuutilla.

Italiassa kutkuttava tilanne

Kun Serie A:ta on jäljellä enää yksi kierros, kahdella suomalaispelaajalla on mahdollisuus scudettoon. Tuija Hyyrysen Juventus nappasi viime sunnuntaina selvän 5–0-voiton alemman keskikastin Tavagnaccosta ja johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Fiorentinaan. Juventuksen luottopelurin lisäksi Tavagnaccon Heidi Kollanen pelasi täyden ysikymppisen.

Kolmantena sarjassa kärkkyy Nora Heroumin AC Milan, joka on Juventusta kaksi pistettä perässä. Milan piti mestaruussaumansa elossa kukistamalla Atalantan lauantaina vieraissa 0–2. Heroum pelasi totutusti täydet minuutit.

Mestaruus ratkeaa tulevana lauantaina, kun Milan kohtaa kotonaan Chievon, Fiorentina AS Roman ja Juventus matkustaa Hellas Veronan vieraaksi. Mestaruuteen nouseminen maistuisi milanolaisille varmasti erityisen mieluusti, sillä joukkue tuli keskiviikkona juuri Juventuksen tiputtamaksi Italian cupin välierissä. Sarjan suomalaistähdet pelasivat täydet minuutit 1–1-tasapelissä, joka riitti varmistamaan torinolaisten finaalipaikan yhteismaalein 3–2.

28. huhtikuuta pelattavassa cupin loppuottelussa Juventus kohtaa Fiorentinan. Vielä tällä hetkellä kummallakin on mahdollisuus tuplamestaruuteen. Mestaruuden lisäksi kova kolmikko pelaa paikasta Mestarien liigan seuraavalle kaudelle. Alkulohkopaikan saavat Serie A:ssa ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet seurat.

Ruotsissa sarjakausi avattu!

Damallsvenskan potkaistiin viime viikonloppuna käyntiin. Avauskierroksella ei Helmari-pelureita vielä maalinteossa nähty – sen sijaan Emma Koivisto ja Natalia Kuikka pelasivat täydet minuutit ja nollapelin, kun Kopparbergs/Göteborg ryöväsi vieraspisteet Kungsbackalta luvuin 0–3.