Helmarit maailmalla – Tuija Hyyryselle ikimuistoinen kokemus

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Hyyrynen isoissa valoissa

39 000. Niin monta silmäparia kerääntyi sunnuntaina Juventuksen Allianz Stadiumille seuraamaan naisten Serie A:n ottelua Juventuksen ja Fiorentinan välillä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Juventuksen naisten edustusjoukkue pelaa miesten joukkueen stadionilla.

Tuija Hyyrynen luuti tuttuun tapaan täyden ysikymppisen Juventuksen puolustuslinjassa, kun Bianconeri kruunasi hienon päivänsä 1–0-voitolla. Ottelulla oli iso merkitys pelaajille, Juventukselle sekä koko jalkapalloilevalle maailmalle.

– Käsittämätön kokemus. Tupa oli täynnä, faneilla oli hurja meininki ja onnistuimme vielä voittamaan. Ottelu oli yksi minun urani hienoimmista hetkistä, Hyyrynen kommentoi Ylen haastattelussa.

Ottelu oli osa viriävää trendiä, jossa suurseurat pyrkivät antamaan näkyvyyttä naisten edustusjoukkueille. Viikkoa aiemmin Atlético Madridin naiset kohtasivat Barcelonan Wanda Metropolitanolla yli 60 000 katsojan edessä.

Ottelu oli Juventukselle tuloksellisestikin tärkeä ja onnistunut. Voitolla se kasvatti eronsa Fiorentinaan neljään pisteeseen, kun kautta on jäljellä kolme kierrosta. Nora Heroumin Milan väijyy kolmantena pisteen perässä Fiorentinaa. Kaksi parasta joukkuetta pääsevät ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Engmanilla välierät edessä?

Adelina Engmanin Chelsea pelaa tänään keskiviikkona paikasta Mestarien liigan välierissä. PSG:n vieraaksi matkustavat lontoolaiset voittivat avausosan kotonaan 2–0 Engmanin istuessa penkillä koko ottelun.

Ottelu alkaa klo 20 Suomen aikaa.

U17-tytöt pelaavat paikasta EM-kisoihin

U17-tytöt ovat parhaillaan Itävallassa pelaamassa EM-jatkokarsintoja. Suomen kanssa lohkovoitosta ja paikasta toukokuun EM-lopputurnaukseen kilpailevat Itävalta, Belgia ja Wales.

Avausottelussaan Pikkuhelmarit jakoivat pisteet Itävallan kanssa numeroin 1–1. Suomen osuman viimeisteli rangaistuspotkusta Vilma Koivisto.

Keskiviikkona kello 16 Suomen aikaa vastaan asettuu Belgia, joka kukisti ensimmäisessä pelissään Walesin selvästi 4–0. Päätösottelu Walesia vastaan pelataan lauantaina 30.3. kello neljältä. Avausottelu näytettiin suorana Palloliiton Huuhkaja-TV:ssä, joten myös kahta viimeistä kamppailua voinee seurata sieltä. Itävalta-ottelun huippuhetket ovat niin ikään nähtävissä Palloliiton sivuilla.