Helmarit maailmalla – Heroum ja Engman maalinteossa

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Heroumille avausmaali Milanissa…

AC Milanin Nora Heroumilla oli sunnuntaina aihetta juhlaan, kun keskikastin Florentia saapui vieraaksi Milanoon: peliaikaa 90 minuuttia, voitto ja ensimmäinen maali Rossonerin paidassa. Heroum laukoi pallon maaliin Florentian puolustajan kautta toisen puoliajan alussa. Osuma jäi kamppailun ainoaksi. Milan jatkaa sarjassa kolmantena, neljän pisteen päässä paikasta Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Aiemmin viikolla Milan kärsi 1–2-tappion Juventukselle Italian Cupin välierän ensimmäisessä osaottelussa. Heroum pelasi Juventuksen Tuija Hyyrysen tavoin täydet minuutit. Otteluparin voittaja selviää 17. huhtikuuta.

…ja Engmanille pääsarjassa

Myös Chelsean Adelina Engmanilla on takanaan hyvä viikko. Keskiviikkona Engman puski lisäajalla viimeisen maalin, kun Liverpool joutui taipumaan kotonaan selvästi 4–0. Osuma oli 24-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen Englannin pääsarjassa.

Sunnuntaina Engman pääsi lopussa kentälle, kun Chelsea varmisti paikkansa FA Cupin välierissä kaatamalla Durhamin 1–0. Semifinaalissa huhtikuun puolivälissä asettuu vastaan Manchester City.

Chelsean isot pelit jatkuvat kuitenkin jo pian, sillä se kohtaa torstaina kotonaan PSG:n Mestarien liigan puolivälierän avausosassa. Jälkimmäinen osa pelataan keskiviikkona 27. maaliskuuta. Engman on ainoa suomalaispelaaja, jonka seura on vielä mukana kahdeksan parhaan joukossa. Byyri toivottaa tsemppiä pariisilaisten kaatoon!

Helmarit nimetty huhtikuun otteluihin

Päävalmentaja Anne Signeul nimesi maajoukkueryhmän seuraaviin harjoitusotteluihin. Suomi kohtaa Sveitsin vieraissa 5.4. ja Puolan Telia 5G Areenalla 9.4. Ryhmä alla:

Naisten Liiga alkaa!

Maailmalla tapahtuu, mutta on hyvä muistaa, mistä maajoukkuepelaajat tulevat. Naisten Liiga potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina 23.3. kolmen ottelun voimin. TiPS kohtaa kotonaan Åland Unitedin, ONS emännöi HJK:ta ja FC Honka matkustaa KuPS:n vieraaksi.

Alkavalla kaudella Naisten Liigassa pelaa joitakin nykyisiä Helmarien vakiokasvoja, mutta sitäkin enemmän tulevaisuuden tähtiä. Tulevien A-maajoukkueen runkopelaajien näkemisen lisäksi otteluissa käymiselle on tietysti muitakin syitä, päällimmäisenä ikuinen viisaus: jalkapallo on parasta paikan päällä!