Wiss ei selitellyt Honka-tappiota: “Seurailtiin ja hölkkäiltiin perässä”

Honka mutkisti tamperelaisten mestaruusjahtia hakemalla vakuuttavan voiton Tammelasta.

Maaottelutauon jälkeen käyntiin potkaistu Mestaruussarja alkoi Tampereella pienimuotoisella yllätyksellä, kun yksi sarjan kuumimmista mestarisuosikeista, eli Tampereen Ilves kompastui kotinurmellaan FC Hongalle. Voitto nosti espoolaiset jo kolmen pisteen päähän Tupsukorvista. Samalla Ilveksen kaula kasvoi oman ottelunsa voittaneeseen sarjakärki Turun Interiin viiden pisteen mittaiseksi.

Honka otti voittonsa vakuuttavalla tavalla. Mikko Sumusalon avausmaalia edelsi lähes kolmen minuutin mittainen jakso, jonka aikana kotijoukkue ei koskenut kertaakaan palloon. Tämän jälkeen Ilves piti vuorostaan pidemmän aikaa palloa, mutta murtatuminen tekopaikoille oli Ilvekselle jälleen kerran tervanjuontia kotikentällä kärkijoukkueita vastaan.

Borjas Martin taituroi toisen jakson alussa Hongan etumatkan kahden maalin mittaiseksi, joka muodostui Ilvekselle uskottavasta kirivaihteesta huolimatta lopulta ylivoimaseksi kurottavaksi. Espanjalainen nousi vasemmalta laidalta ja päätyi lopulta tsippaamaan pallon yli Mika Hilanderin, tehden samalla Tampereelle matkanneiden vieraskannattajien reissun lähtemisen arvoiseksi.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara antoi tunnustusta Martinin yksilösuoritukselle.

“Poikkeuksellinen ratkaisu. Hieno suoritus ja viimeistely. Saa tehdä vastaisuudessakin, kunhan vain menee maalipuiden väliin”, naurahti Vasara ottelun jälkeen.

Vasara oli muutenkin varsin tyytyväinen omiensa esitykseen.

“Oltiin parempi joukkue ja ansaittiin voitto. Tässä sarjassa pelataan mestaruudesta, mutta siinä pelataan myös sijoista kaksi ja kolme, joilla on merkitystä Eurooppaan oikeuttavien paikkojen suhteen, riippuen siitä mille sijoitukselle Ilves päätyy”, Vasara summasi Mestaruussarjan luonnetta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei jäänyt tappiota selittelemään ja myönsi rehdisti vastustajan paremmuuden.

“Ilves hävisi tänään paremmalleen. Emme saaneet tänään täysivauhtista prässiä toimimaan ja silloin se näyttää tolta. Nyt me seurailtiin ja hölkkäiltiin perässä”, Wiss kiteytti ottelun omiensa näkökulmasta.

Wiss oli ymmällään omiensa heikkoudesta sunnuntain iltavalaistuksessa.

“Olen ihmeissäni. Meillä oli hyvä treeniviikko takana ja hyvä maaottelutauko. Kyllä jätkätkin oli kopissa vähän huuli pyöreänä”, totesi Wiss mietteliään oloisena.

Ilveksen seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina Interiä vastaan. Tappion myötä tuon ottelun panos on tamperelaisittain massiivinen.

“Vielä on 12 pistettä jaettavana. Pitäisi alkaa voittamaan pelejä”, Wiss totesi tulevasta haasteesta.