Viihdepääty: Suomalaiset futispodcastit

Lenkillä, kaupassa, töissä, talossa, puutarhassa – podcastit ovat ajasta ja paikasta riippumatta loistava tapa viihtyä ja oppia lisää lukemattomista aiheista. Jalkapalloa ja jalkapallokulttuuria käsittelevät podcastit ovat olleet maailmalla iso juttu jo vuodesta nakki ja muusi, ja viime vuosien aikana myös suomalaiset futisihmiset ovat alkaneet saada yhä enemmän kuultavaa omalla äidinkielellään.

Kulma on uusin tulokas suomifutiksen nimeen vannovien podcastien saralla. Tamu TV:stä tutun Tarmo Lyytikäisen ja suorasanaisen toimittaja Manu Haapalaisen sulavaa juttelua on ilo kuunnella, eivätkä herrat peräänny kiperistäkään aiheista. Ensimmäisessä jaksossa pureuduttiin A-maajoukkueen nykymenoon, ja joulukuussa julkaistavassa toisessa osassa päästetään ääneen Palloliiton Marco Casagrande.

Mielenkiintoista dialogia rehdillä menolla. Byyri suosittelee!

Soundcloud: Kulma

Facebook: Kulma

 

”Sisältää romantisointia”

Penkinlämmittäjät on kolmen nuoren toimittajan vireä podcast, jonka laadukkaita lähetyksiä on julkaistu jo vuodesta 2015 lähtien. Atte Ruuttilan, Anssi Karjalaisen ja Jussi Vainikan keskustelut käsittelevät monenlaisia jalkapalloon liittyviä teemoja ulkomaiden suursarjoista Veikkausliigan tuomareihin ja Palloliiton toimintakulttuuriin.

Podcastille voi jakaa tunnustusta kiinnostavista näkökulmista, jotka toimitetaan kuuntelijalle rennolla otteella. ”Kuin keskustelisimme jalkapallosta tuopin ääressä”, toteavat herrat sivuillaan, ja siltä lopputulos usein kuulostaakin – asiantuntevalta, mutta viihdyttävältä.

https://penkinlammittajat.com/

Facebook: Penkinlämmittäjät

 

Muita mainintoja

Suomalaisista futispodcasteista puhuttaessa Ilta-Sanomien Pallokerhoa (linkki) ei luonnollisestikaan voida sivuuttaa. Taustalla olevat resurssit näkyvät teknisessä laadussa ja aktiivisuudessa, ja suomifutikseen liittyviä lähetyksiä on julkaistu aktiivisesti myös kauden jo päätyttyä. Saku-Pekka Sundelin, Janne Oivio ja Ville Väänänen viihdyttävät kuuntelijaa niin ammattilaistason analyyseillään kuin kaikessa tönkköydessään hieman koomisella ryhmädynamiikallaan. Toimii!

Pienemmillä resursseilla toimii puolestaan Sanansaattajat-podcast, joka on suomifutikseen keskittyvän EOM-lehden tekijöiden tuote. Tero Karinti ja Kimmo Muttilainen ovat käsitelleet lähetyksissään muun muassa Ykkösen nousukarsintoja, ja podcastilta voinee jatkossakin odottaa keskittymistä sellaisiinkin futisilmiöihin, jotka eivät nouse keltaisten lehtien lööppeihin. Sanansaattajat löytää helposti EOM-lehden YouTube-kanavalta (linkki).

Jäikö jokin jalkapalloaiheinen podcast mainitsematta? Kommentoi juttua Byyrin Facebookissa tai Twitterissä!