Veikkausliigasta: Mac Kandji ja siirtoikkuna

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä!

Big Mac – painonsa arvosta kultaa

Sarjanousija FC Honka teki nimekkään värväyksen toukokuussa hankiessaan riveihinsä HJK:sta ja Interistä tutun Macoumba Kandjin. Maalintekovaikeuksien kanssa painiskelleet espoolaiset ovat olleet nousukunnossa siitä lähtien, eivätkä vähiten Kandjin ansiosta.

Senegalilainen on iskenyt pelaamissaan 12 ottelussa jo kahdeksan maalia, puolet siitä määrästä jonka hän oli aiemmin Suomessa kaikissa kilpailuissa pelaamissaan 67 ottelussa tehnyt. Samaan aikaan Honka on tehnyt nousun aina tiukimpaan mitalikamppailuun asti. Kandji-kortti oli riski, joka kannatti.

Kuva – FC Honka / Facebook

Nyt 32-vuotiaana MLS-taustan omaava kärki on edelleen vikkelä myös pallon kanssa. Monipuolisena viimeistelijänä hän on alati uhkana vastustajan puolustukselle. RoPSia vastaan Big Mac iski vastaiskusta pommittamalla pallon takaylänurkkaan. Laukaus lähti vaivihkaa, jättäen Antonio Regueron vaille mahdollisuuksia. IFK Mariehamnia vastaan syntyi lähes identtinen osuma. HJK:ta vastaan Kandji osui perinteisen keskushyökkääjän tapaan maalin edustalta.

Siinä missä toinen sarjanousija TPS joutuu taistelemaan sarjapaikastaan, on Honka pystynyt kehittämään peliään ja haastamaan lähtökohtaisesti vastustajan kuin vastustajan tasapäisesti. Masar Ömerin loukkaannuttua huoli maalinteosta oli akuutti, mutta Kandjin myötä nämäkin saappaat on täytetty erinomaisesti.

Veikkausliigan kesäsiirrot

Veikkausliigan siirtoikkuna on auennut tiistaina 10.7. Siirtoikkuna on kuukauden päivät auki ja sulkeutuu 9.8. Siirtoja on kesän mittaan tapahtunut jo iso määrä, sillä pelaajaliikennettä, varsinkin seuroista poispäin, tapahtuu muiden maiden siirtoikkunoiden aikana. Toiset seurat etsivät pelaajia loukkaantuneiden tilalle, kun taas osa miettii tulevia europelejä.

Alla olevasta listasta kannattaa laittaa nimiä muistiin, ja seurata, kuka uusista hankinnoista onnistuu parhaiten.

Tulleet

Henri Aalto FC Honka
Oskari Forsman FC Lahti
Martti Haukioja Ilves
Armend Kabashi FC Honka
Aleksandr Kokko RoPS
Juho Pirttijoki KuPS (laina kauden loppuun)
Lucas Rangel KuPS
Ville Salmikivi FC Lahti
Mikko Sumusalo HJK

 

 

Lähteneet

Hakeem Araba (PS Kemi)
Oskari Forsman (PS Kemi) FC Lahti
Amr Gamal (HJK) El Ahly Cairo (laina päättyi)
Stiwar García (KuPS)
Lucas Garcia (FC Inter) Volos N.F.C.
Igor Jovanović (FC Lahti) Sepsi OSK
Kosta Manev (PS Kemi) FK Vardar
Alexander McQueen (VPS)
Drago Milovic (TPS)
Urho Nissilä (KuPS) Zulte Waregem
Nemanja Obradovic (FC Honka)
Marco Privitera (VPS) FC Sion U21 (laina päättyi)
Abdalla El Said (KuPS) El Ahly Cairo (laina päättyi)
Zeljko Savic (FC Honka)
Ivan Sesar (FC Inter) FC Voluntari
Aleksandr Vasyutin (FC Lahti) FC Zenit-2 -> Sarpsborg 08 (laina päättyi)