Veikkausliigasta: Ensimmäiset potkut lähellä?

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä!

Mikä sakkaa Interin koneistossa?

Turun Interin alkukausi on ollut haastava. Fabrizio Piccaretan asema joukkueen peräsimessä on kaikkea muuta kuin tukeva. Toisella ottelukierroksella tulleen avausvoiton jälkeen kaikkia näytti vielä hyvältä. PS Kemi kaatui Rovaniemellä 4-2 Benjamin Källmanin ja Timo Furuholmin osuttua kahdesti mieheen.

Tuon ottelun jälkeen viidestä kamppailusta sinimustien pankkiin on kertynyt vain kaksi pistettä. Niin Källman kuin Furuholmkin ovat kadottaneet maalijyvänsä, vaikka etenkin Källman on kuulunut joukkueensa valopilkkuihin. Piccaretan rohkeasti sisään ajama 3-5-2-ryhmitys on vaatinut veronsa. Haastavassa kolmen topparin muodostelmassa laitapelaajien tulee liikkua dynaamisesti koko kentän pituudella.

Kuva – Tero Wester

Sillä kuuluisalla paperilla Inter voidaan laskea materiaalinsa puolesta mitaliehdokkaaksi. Shefki Kuqin apuvalmentajana aloittanut Piccareta sai päävastuun kantaakseen kesken viime kauden, ja kykeni tuomaan uutta itsevarmuutta pelaajistoon. Nyt italialaisen taktiset kyvyt punnitaan kuitenkin täysin uudella tavalla.

Omistaja Stefan Håkans saattaa painaa paniikkinappulaa hyvinkin pian. Maanantain murskatappiosta Kuopiossa on tuskin kovin pitkää matkaa kamelin selän katkeamiseen.

Hongan työ alkaa tuottaa pisteitä

Hongan alkukausi oli etenkin hyökkäyspelaamisen osalta haastava. Vaikka pakka pysyi muuten melko hyvin kasassa jokaisessa ottelussa, ei palloa tunnuttu saavan maaliin millään. Kaiken kukkuraksi ykköskärkenä kauteen lähtenyt Masar Ömer on koko loppukauden sivussa pelikentältä.

Kärkeen paikkaajaksi hankittiin Suomessa aiemminkin nähty Macoumba Kandji. Senegalilainen loisti heti avausottelussaan iskemällä maalin RoPSin verkkoon, mutta varsinaiseksi sateentekijäksi Macista tuskin on.

Olennaisempaa on joukkueen yhtenäisyys, joka on ollut pohjustamassa joukkueen nousua. Youness Rahimi tuntuu löytäneen kiertolaisuuden jälkeen paikkansa Hongan riveistä ja on noussut ratkaisurooliin.

Mikäli vastaavat otteet jatkuvat läpi kauden, ei Hongalla tule ainakaan olemaan minkäänlaisia vaikeuksia säilyttää sarjapaikkaansa. Myös yleisö on löytänyt melko hyvin Tapiolan urheilupuistoon,  mikä onkin tärkeä näyttö päättäjille siitä, että kunnon stadionille on alueella kysyntää.

Rasmus Karjalainen

Tämän hetken kuumimmasta pelaajasta ei ole epäselvyyttä. Oulun Luistinseuran kasvatti ja nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Rasmus Karjalainen on ollut käsittämättömässä vireessä viime viikkoina.

Veikkausliigan maalintekijätilastoa kuudella maalillaan johtava Karjalainen iski viime torstaina kaksi maalia SJK:ta vastaan Seinäjoella, ja maanantai-iltana FC Interin puolustus oli helisemässä Rassen kanssa. Liigauran ensimmäinen hattutemppu syntyi alle tunnissa, ja varsinkin ensimmäinen maali oli osoitus 22-vuotiaan luontaisesta maalintekotaidosta.

Karjalainen ottaa Mikko Pitkäsen keskityksen haltuun ja tietää tasan tarkkaan, selkä maaliakin kohti, minne pallon laittaa. Tuloksena kuopiolainen kääntövolley ja kierroksen komein maali!

Kuva – @KuPS1923

Heikon aloituksen jälkeen KuPS on noussut sarjassa kolmanneksi, ja siitä kuuluu iso kiitos Rasmus Karjalaiselle. Sunnuntaina vastassa on sarjaa johtava RoPS, mutta sekään tuskin tulee tulikuumaa Karjalaista pysäyttämään.