Veikkausliigaraportti 31.8.-1.9.: Inter vei kärkikamppailun, IFK Mariehamn voitti kilpajuoksun aurinkoon – Näin eteni runkosarjan päätöskierros

Runkosarja saatiin päätökseen maaottelutauon alla.

Hakolan maali riitti tuomaan Hongalle pisteet Kokkolasta

Runkosarjan päätöskierros potkaistiin käyntiin Kokkolan keskuskentällä. Ensimmäinen jakso ei KPV:n ja Hongan välisessä hienouksia tarjonnut. Paikat olivat kummallakin joukkueella vähissä ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun ainokainen nähtiin 57. minuutin kohdalla. Henri Aallon kertakaikkisen erinomainen tarjoilu tavoitti Juha Hakolan, joka kiitti ja puski kauden viidennen maalinsa.

Voiton myötä Honka päätyi runkosarjan päätteeksi 34 pisteeseen ja lähtee päätöskierroksille sijalta viisi. Matkaa kärkeen on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

Ottelun hahmo: Henri Aalto, FC Honka

Hyvän ottelun kruunasi maaliin johtanut syöttö.

Kokkolassa todettua:

”Ensimmäiseen jaksoon olin ihan tyytyväinen. Siinä oli molemmilla omat pallolliset hetkensä. Toisella ei sitten päästy Hongan selustaan ja vastustajan tekemä maali lamautti joukkuetta aika pahasti.”

KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen – Keskipohjanmaa

Lauantai 31.8. klo 15.00

KPV-FC Honka 0-1 (0-0)

Hakola ´57

Yleisöä: 2 525

KuPS sysäsi SJK:n alempaan loppusarjaan

Vielä ennen viikonloppua SJK omasi vielä ohuen sauman kammeta itsensä sarjataulukon paremmalle puolelle. Maalittoman avausnelivitosen jälkeen SJK vaikutti tarraavaan oljenkorteensa, kun tauolla sisään tullut Maximo Tolonen vei seinäjokelaiset johtoon. Tolosen maali päätti SJK:n viisi ottelua kestäneen maalittoman putken ja osumaa tuuletettiinkin sen mukaan.

Synkkä varjo saapui kuitenkin vielä OmaSp Areenan ylle. Ats Purje toi KuPSin hetkeä myöhemmin tasoihin ja vei kymmenen minuuttia tästä ohi. Lopullisesti 1-3 -lukemat sinetöi Ilmari Niskanen, jonka maali lähetti SJK:n alempaan loppusarjaan.

SJK:n valmentajanvaihdos ei ole vielä näkynyt positiivisesti tulostaululla. Brian Pagen kanssa pistepussi on karttunut tasan yhdellä pisteellä, ja joukkue on tehnyt näissä kolmessa ottelussa yhden maalin.

Ottelun hahmo: Ats Purje, KuPS

Virolainen Ats Purje oli kahdella maalillaan ottelussa keskeisessä roolissa.

Seinäjoella todettua:

”Tämä on iso pettymys. Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli, mutta silti tulos on pettymys.”

Inter vei kärkikamppailun

Loppusarjan isoihin taisteluihin otettiin lauantaina Tammelassa ikään kuin varaslähtö, kun Ilves ja Inter iskivät yhteen. Ilves pelasi ensimmäisellä puolikkaalla hyvin, mutta maalipaikat alkoivat kasaantua turkulaisille. Daan Klinkenberg oli ensin viedä vieraat johtoon, mutta pusku kulmapotkuun meni aavistuksen ohi Ilves-maalin. Myös Mika Ojalan vapaapotku oli erinomainen, mutta Mika Hilanderin torjunta tätäkin mainiompi.

Ilveksen avausjakson paras maalipaikka osui Tiemoko Fofanalle, joka pääsi karkaamaan Naatan Skytän syöttöön, mutta viimeistely ontui pahasti.

Toinen jakso ei ollut enää aivan yhtä vauhdikas kuin ensimmäinen. Pelin ainoa maali syntyi 68. minuutin kohdalla. Miro Tenho nousi sivuvapariin korkeimmalle ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Ensimmäinen pelivälineeseen ennätti Timo Furuholm, joka sai maalillaan runsaan vieraskannattajajoukon pähkinöiksi. Furuholmin maalissa oli paljon samaa mitä Sakari Tukiaisen maalissa Tammelassa muutamaa päivää aiemmin.

Kolme pistettä nosti Interin ohi Ilveksen ja sarjan kärkeen. Eroa on nyt turkulaisten eduksi kaksi pistettä.

Ottelun hahmo: Timo Furuholm, FC Inter

Vahva kaksinkamppailuissa. Repi, raastoi, taklasi, ärsytti ja maalasi.

Tampereella todettua:

”Olisin ollut läpi, jos olisin saanut pallon. En ymmärrä, miksi peli vihellettiin poikki.”

Ilveksen Naatan Skyttä kommentoi puhuttanutta tilannetta, jossa erotuomari Dennis Antamo vihelsi poikki Ilveksen nopean vastaiskun – Aamulehti

Lauantai 31.8. klo 17.00

Ilves-FC Inter 0-1 (0-0)

Furuholm ´68

Yleisöä: 5 050

Vepsu voitti jälleen kotona

Kyllä. Kuten otsikko sen kertoo, niin Vaasan Palloseura nappasi toisen perättäisen kotivoittonsa Veikkausliigassa. Tätä ennen edellisestä kotivoitosta oli kulunut yli vuosi, joten Vepsulle on iso asia saada kotikammoaan hälvennettyä.

Entistäkin tärkeämpää on sarjapisteiden poiminen ja 3-2 -voitto HIFK:sta nosti vaasalaiset 15 pisteeseen ja jo pisteen päähän KPV:stä.

Ottelussa nähtiin kaksi rangaistuspotkua. Brassi Luis Henrique vei helsinkiläiset 11 metristä johtoon avausjakson loppupuolella. Juho Lähde tasoitti juuri ennen taukoa ja Vepsu upotti oman pilkkunsa tunnin pelin jälkeen Sebastian Strandvallin toimesta.

Molemmat iskivät vielä maalit mieheen ja näin pisteet jäivät Vaasaan viihdyttävän pelin päätteeksi. Sekä VPS:n että HIFK:n pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa.

Ottelun hahmo: Momodou Sarr, VPS

Kaiken kaikkiaan vakuuttava peli 19-vuotiaalta Momodou Sarrilta, joka huipentui ottelun voittomaaliin vartti ennen päätöstä.

Vaasassa todettua:

”Toinen puoliaika oli yllättävän helppo, vaikka lopussa he saivat vielä maalin. Löydettiin ehkä toisella jaksolla oikeat ajoitukset, että koska mennään ja koska pidetään palloa.”

IFK Mariehamn upotti yhden pilkun kolmesta ja eteni ylempään loppusarjaan

Lauantain tulokset tiesivät sitä, että kuudes sija ja viimeinen ylemmän loppusarjan paikka ratkottiin FC Lahden ja IFK Mariehamnin keskinäisessä kohtaamisessa.

Peli käynnistyi lievällä kotijoukkue FC Lahden hallinnalla, mutta joukkue ei pystynyt hyödyntämään varhaisia maalipaikkojansa. Lahti-painotteisen avauskympin jälkeen peli kääntyi päälaelleen, kun IFK Mariehamnille tuomittiin Pekka Lagerblomin rikkeen seurauksena rangaistuspotku. Saarelaisten surkea pilkkusaldo sai kuitenkin jälleen uuden lisäluvun, kun Dylan Murnane epäonnistui yrityksessään.

Myös toiselle jaksolle Lahti saapui pirteästi pystyen luomaan maalipaikkoja, mutta jälleen maalit jäivät syntymättä. Maalinteossa onnistui sitten lopulta vierailija IFK Mariehamn, kun joukkueelle tuomittiin jälleen rangaistuspotku.

Tällä kertaa vetovastuussa oli kenialainen Amos Ekhalie. Ekhalie upotti pallon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan ja IFK nappasi kuskin paikan.

Vieraat saivat vielä jopa kolmannen rangaistuspotkun ottelun lopussa, mutta nyt oli Robin Buwaldan vuoro tuhria.

Voitto nosti IFK Mariehamnin 31 pisteeseen ja himoitulle kuudennelle paikalle.

Ottelun hahmo: Patrick Rakovsky, FC Lahti

Patrick Rakovsky nappasi kiinni kaksi rangaistuspotkua. Tämäkään ei tosin riittänyt tappion välttämiseksi.

Lahdessa todettua:

”Harvemmin näkee, että pelissä tulee kolme pilkkua. Meillä oli paikkamme, mutta nyt ei vain saatu oikein sisään.”

FC Lahden Drilon Shala – Ruudun TV-haastattelussa

Sunnuntai 1.9. klo 17.00

FC Lahti-IFK Mariehamn 0-1 (0-0)

Ekhalie ´65 rp

Yleisöä: 3 012

HJK ja RoPS päätyivät pistejakoon

Kierroksen päätti HJK:n ja RoPSin kohtaaminen Töölön jalkapallostadionilla. Lisäväriä ottelulle toi RoPSin kannattajien invaasio Helsinkiin, joka pakotti myös kotiyleisön laittamaan parastaan.

Jos oli katsomossa tasaväkistä, niin kentänkin puolella pisteet tasattiin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Riku Riski ja vihdoinkin osunut Eetu Vertainen. Vertaisen itseluottamukselle maali oli todella toivottu.

Vieraiden maalit tekivät puolestaan Eetu Muinonen sekä Lucas Lingman. Ligmanille, HJK-kasvatille, maali oli taatusti varsin tunnerikas.

HJK lähtee syksyn viimeisiin peleihin kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta sarjakärki Interiin nähden. RoPSilla on puolestaan sama piste-ero alempana majailevaan KPV:hen ja karsijan paikkaan.

Ottelun hahmo: Lucas Lingman, RoPS

Jälleen kerran vakuuttava ottelu RoPSin kapelimestarina.