Veikkausliigaraportti 3.-5.5.: KuPS voittoon viime hetken maalilla – Rovaniemellä pelattiin lumikinosten keskellä

Odotettu perjantai-illan kohtaaminen HJK:n ja Ilveksen välillä lässähti unettavaksi pannukakuksi.

HJK:n ja Ilveksen kohtaamisessa ei ainuttakaan vetoa maalia kohti

Ensimmäinen puoliaika: Ei tapahtumia.

Toisella jaksolla ennakkoon varsin odotettu Veikkausliigan ottelu sai pientä tekohengitystä. Koko ottelun paras tilanne tuli jälkimmäisen jakson avausminuuteilla. Vieraiden Tiemoko Fofana murtautui tekopaikkaan, mutta Daniel O´Shaughnessyn oikea-aikainen väliintulo Fofanan vetoon säästi HJK:n takaiskulta.

HJK:n Marco Buenolla ja Ivan Tarasovilla oli ottelussa vielä paikan puolikkaat, mutta reilun 5000 katsojan edessä päädyttiin maalittomaan pistejakoon varsin mitäänsanomattoman ottelun jälkeen. Ilveksen päävalmentajan Jarkko Wissin hioma taktiikka puri erinomaisesti. Ilves puolusti tiiviisti ja yksikään väli ei kasvanut koko ottelun aikana kertaakaan niin suureksi, että sinne olisi voinut pelata. Ainoa mikä jäi vieraiden kannalta uupumaan, oli että Fofana ei onnistunut paikastaan. Ilves ja maalivahti Mika Hilander ovat aloittaneet kauden viidellä nollapelillä. Suursuosikki HJK on pelannut nyt puolestaan ilman voittoa viimeiset viisi ottelua.

HJK:n Klubipääty oli ottelussa harvinaisen vähälukuinen ja hiljainen. Klubin kannattajat protestoivat ja vaativat seurajohdolta valmentajakaksikon Mika LehkosuoJani Sarajärvi eroa. Ääntä kannattajapäädystä lähti kunnolla ainoastaan silloin, kun ”Banaa” huudettiin ulos.

Ottelun hahmo: Nikolai Alho, HJK

Nikolai Alho oli kotijoukkueen yritteliäin pelaaja. Haastoi ja yritti laukoa. HJK:n vähäiset tilanteet tulivat kaikki Alhon puoleiselta laidalta.

Helsingissä todettua:

”Tiedän, että kaikki ovat turhautuneita, niin fanit kuin seuran työntekijät. Yritämme kääntää tilanteen.”

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti – Helsingin Sanomat

Perjantai 3.5. klo 18.30

HJK-Ilves 0-0

Yleisöä: 5117

 

Takatalvi yllätti jalkapalloväen Rovaniemellä

Vielä perjantaina päivällä oli epävarmaa, pystyttäisiinkö Rovaniemen Palloseuran ja Helsingin IFK:n välistä Veikkausliigan ottelua pelaamaan. Rovaniemellä oltiin herätty perjantaina aamulla takatalveen ja lunta satoi vielä pitkälle keskipäivään.

Rovaniemeltä kantautuvista hurjista kuvista huolimatta RoPSin organisaatiossa oltiin varsin luottavaisia, että peli saadaan vietyä suunnitellusti läpi, ja iltapäivällä pidetyssä tuomarien ja otteludelegaation kokoontumisessa tähän ratkaisuun myös päädyttiin. Voidaan pelata!

Itse ottelussa rovaniemeläiset olivat vahvempia auratulla kentällä parin asteen pakkasessa, esittäen ehjimmän ysikymppisensä kaudella tähän asti. Ottelun ainokaiseksi jäi 19-vuotiaan Tommi Jäntin uran ensimmäinen liigaosuma reilun puolentunnin pelin jälkeen. HIFK:n puolustuksessa oli tilaa, kun RoPS suoritti pallonriiston parin kymmenen metrin päässä omasta maalistaan. Nämä aukot kotijoukkue hyödynsi tappavan tehokkaasti ja Jäntti viimeisteli nopean vastaiskun päätteeksi.

Voiton lisäksi Rovaniemellä oli muutenkin aihetta iloon, kun loukkaantumisesta toipunut Aleksandr Kokko pelasi ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella, ollen heti avauksessa. Lisäksi Antonio Reguero pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa RoPSin maalilla. Huomioitavaa ottelussa oli myös, kuinka mukavasti HIFK oli saanut arkipäivästä huolimatta vierasfaneja napapiirille.

Ottelun hahmo: Tommi Jäntti, RoPS

Tälle kaudelle HJK:sta RoPSiin siirtynyt Jäntti viimeisteli hyvän esityön jälkeen taidokkaasti ottelun ainokaisen.

Rovaniemellä todettua:

”Reguero on karismaattinen johtajatyyppi. Hänen paluullaan on iso merkitys. Hän on henkisesti vahva ja positiivisuus tarttuu muihinkin.”

RoPSin päävalmentaja Toni Koskela – Lapin Kansa

Perjantai 3.5. klo 18.30

RoPS-HIFK 1-0 (1-0)

Jäntti ´33

Yleisöä: 1026

 

Lahti teki Lahdet ja nousi lopussa tasoihin

FC Lahti kapusi jo neljännen kerran tällä kaudella viimeisen kymmenen minuutin aikana tasapeliin kotikentällään Kisapuistossa. Tällä kertaa kotiyleisö joutui odottamaan vapauttavaa osumaa aina lisäajan päätöshetkille asti. Teemu Penninkangas rusikoi ylärimasta kimmonneen pallon verkkoon ja FC Lahti säilyi yhä tappiottomana kotikentällään.

Lahtelaisleirissä tasapeli otettiin taatusti ristiriitaisesti vastaan, sillä ottelusta oli kuitenkin tarjolla paljon enemmänkin. Varsinkin avausjaksolla Lahti oli pari askelta seinäjokelaisvieraitaan edellä. Paikoista parhaassa upeita maaleja iskenyt Josu oli lähellä osua vapaapotkusta, mutta Jesse Öst sai pidettyä tilanteen maalittomana upealla torjunnallaan.

SJK aloitti maalinteon 72. minuutin kohdalla. Denys Oliinykin kaukoveto yllätti Lahti-vahti Patrick Rakovskyn. Maali oli ukrainalaiselle kauden kolmas tällä kaudella. Tasapeli nosti SJK:n Veikkausliigan piikkipaikalle, mutta seinäjokelaisilla on toki kaksi peliä enemmän pelattuna kuin takana väijyvällä Ilveksellä.

Ottelun hahmo: Josu, FC Lahti

Espanjalainen oli jälleen kotijoukkueen vaarallisin pelaaja. Tasoittava maali tuli Josu antaman vapaapotkun jälkitilanteesta.

Lahdessa todettua:

”Uskotaan omaan tekemiseen ja kuten on nähty, se riittää tuomaan pisteitä. Nyt vaan pitää kääntää nämä voitoiksi.”

FC Lahden Eemeli Virta – Ruudun TV-haastattelussa

Sunnuntai 5.5. klo 18.30

FC Lahti-SJK 1-1 (0-0)

Penninkangas ´90+3     Oliinyk ´72

Yleisöä: 1452

 

Keith Armstrong KuPSin mukana kuopiolaisten noustessa jälleen kuilun partaalta

KuPS-käskyttäjä Jani Honkavaara yllätti perjantaina jalkapalloilevan Suomen tuomalla Keith Armstrongin kuopiolaisten valmennustiimiin. Armstrong olikin jo sunnuntaina mukana KuPSin penkillä, kun kahdella vierasvoitolla kauden kulkua kääntänyt Palloseura sai vieraakseen sarjajumbon Kokkolasta.

Sarjataulukkoa oli vaikea sisäistää, kun ottelu lähti käyntiin. Maarianhaminan riemukkaasta vierasvoitosta KuPS pystyi tuomaan saman peli-ilmeen ainoastaan ensimmäisen vitosen ajaksi avausjaksolla. KPV vei peliä ja meni tauolle varsin ansaitussa 0-1-johdossa. Enoch Banza tiputti pallon takaviistoon ja Hendrik Helmkellä oli luvattoman paljon aikaa ja tilaa KuPSin boksissa painaa pallo kuopiolaismaaliin. Otso Virtanen sai palloon sormensa väliin, mutta Helmken veto oli liian painava pysäytettäväksi.

Helmkellä oli hyvä tilaisuus kasvattaa johtoa toisen jakson alussa, mutta vapaapotku meni aavistuksen vasemmalta ohi. Maalivahti Otso Virtanen oli kasvattaa KuPSin tuskaa entisestään pelaamalla palloa käsissään kuudentoista ulkopuolella, mutta tilanne jäi ottelun tuomaristolta havaitsematta.

Kun tilanne oli pahin, nousi hurjasti töitä tehnyt KuPS-kapteeni Petteri Pennanen esiin. Pennanen jatkoi lähietäisyydeltä sisään Lucas Rangelin toimituksen luukulle. Tasoitus maali sai KuPSin pelin ja yleisön uuteen kipinään. Kuopiolaisten painostus palkittiin juuri kun varsinaisen peliaika päättyi. Täysin hukassa ottelussa ollut Babacar Diallo nousi korkeimmalle ja puski pallon ohi Teppo Marttisen. Rangel viimeisteli vielä lopulliset 3-1-lukemat.

Ottelun hahmo: Petteri Pennanen, KuPS

Ilman kapteenin piiskaamista ja esimerkkiä KuPS olisi nukkunut ruususen unta päätösvihellykseen asti.

Kuopiossa todettua:

”Periaatteessa tehdään asioita ihan hyvin, mutta se ei vaan riitä mihinkään, eikä saada mitään.”

KPV:n Timo Rauhala – Ruudun TV-haastattelussa

Sunnuntai 5.5. klo 18.30

KuPS-KPV 3-1 (0-1)

Pennanen ´63    Helmke ´24

Diallo ´90+1

Rangel ´90+4

Yleisöä: 1762

 

Kuvat: Arno Hämäläinen