Veikkausliigaraportti 22.-23.4.: Täysi stadion todisti, kun Stadin derby palasi Veikkausliiga-kartalle

Seinäjoella heilui kortti, kun SJK kärsi kauden ensimmäisen tappionsa.

Ilves jälleen SJK:ta parempi

Ilves on ollut perinteisesti SJK:lle vaikea vastus, eikä tilanne muuttunut miksikään maanantai-iltana. SJK kärsi kotikentällään 0-1-tappion ja häviö oli samalla Alexei Eremenkon miehistölle kauden ensimmäinen. Seinäjokelaiset ovat edellisen kerran voittaneet Ilveksen elokuussa 2016.

Suurinta huomiota ottelussa ei kerännyt kuitenkaan pelaajat vaan ottelun tuomari Oskari Hämäläinen. Ottelu ei missään kohdassa kasvanut erityisen rumaksi, mutta Hämäläinen onnistui silti kaivamaan keltaisen kortin esiin taskustaan peräti 12 kertaa. Tuplakeltaisten jälkeen seinäjokelaisista tulivat kentältä ulosajetuiksi Kadio ja Dani Hatakka. Heidän kentältä poistot tulivat kuitenkin sen verran myöhään, ettei niillä ollut suurta vaikutusta pelitapahtumiin. SJK:n loppurutistuksen ne tosin jättivät piippuun. Todettakoon toki, että osa Hämäläisen laputuksista oli varsin perusteltuja.

Ilves ansaitsee voitostaan kaiken kunnian. Se puolusti hyvin, eikä SJK päässyt luomaan vastaavia maalitilanteita mitä torstaina HJK:ta vastaan. Tamperelaiset nousivat voitollaan seitsemään pisteeseen ja sarjataulukossa toiseksi.

Ottelun ainokainen syntyi Lauri Ala-Myllymäen vapaapotkusta reilun tunnin pelin jälkeen.

Ottelun hahmo: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves

Ala-Myllymäen vapaapotku oli lopulta tekijä mikä erotti joukkueet toisistaan.

Seinäjoella todettua:

”Tuon puolustuspelaamisen päälle on helppo rakentaa omaa pelaamista ja hyökkäystä. Meillä pelaa kommunikaatio erittäin hyvin ja koko joukkue tekee töitä puolustuksen eteen, ettei vain puolustajat puolusta.”

Ilveksen Tatu Miettunen – Aamulehti

Maanantai 22.4. klo 18.30

SJK-Ilves 0-1 (0-0)

Ala-Myllymäki ´64

Yleisöä: 3104

 

HJK ja HIFK tasasivat pisteet Stadin derbyssä

Stadin derby palasi Veikkausliigan ohjelmaan parin vuoden tauon jälkeen ja tunnelma oli sen mukainen. Kannattajapäädyt laittoivat parastaan loppuunmyydyllä Töölön jalkapallostadionilla, mutta itse peli ei kasvanut tapahtuman mittoihin.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla HJK:lla oli yllättävän suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin ja omista liikkeelle lähteminen sakkasi. Monien hämmästykseksi HIFK oli pelissä jopa aloitteellisempi ja ensimmäisen jakson loppupuolella pallonhallinta näytti parhaimmillaan jopa yli 60%:n hallintaa punapaitaiselle vierasjoukkueelle.

Tauon jälkeen nähtiin pirteämpi Klubi, ja Akseli Pelvas pääsi sinetöimään maalin edestä Klubipäädyn riemuksi 1-0-osuman. HJK-fanien ilo oli kuitenkin ennenaikainen. Erikson Carlos tasoitti ottelun kulmapotkusta, tehden samalla HIFK:n kauden ensimmäisen maalin ja saaden HIFK:n Klackenin täysin sekaisin.

Tasoitusmaalin jälkeen HJK sai muutamia paikkoja vyörytettyä HIFK:n maalille oikean kaistan kautta, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Niinpä pisteet lopulta jaettiin kenttätapahtumiin nähden varsin ansaitusti.

Ottelua seurasi siis täysi katsomo. Peli osoitti samalla kuinka paljon suomalainen jalkapallo tarvitsee Stadin derbyä Veikkausliigan yleistä mielenkiintoa kasvattamaan ja toimimaan samalla edelläkävijänä kotimaisessa katsomokulttuurissa.

Ottelun hahmo: Hannu Patronen, HIFK

HIFK:n kipparin Hannu Patrosen johdolla Helsingin punainen pääty sai pidettyä HJK:n poissa maalipaikoilta paria nukahdusta lukuun ottamatta. Toinen näistä torkahduksista maksoikin ottelun avausmaalin.

Helsingissä todettua:

”Näihin derbyihin syttyy. Uskon, että ollaan saatu myös uusille kavereille derbyn merkitys. Näkisin, että se näkyi tänään kentällä.”

HIFK:n Jukka Halme – Iltalehti

Tiistai 23.4. klo 18.30

HJK-HIFK 1-1 (0-0)

Pelvas ´49    Erikson Carlos ´65

Yleisöä: 10251

 

Kuvat: Jukka Illikainen