Veikkausliigaraportti 20.-21.7.: Viikonloppuna pelattiin täysi kierros – näin se eteni

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin loppuunmyydyssä Tammelassa.

Ilveksen pilkku puhutti koko viikonlopun

Viikonlopun ennalta puhutuin peli sai paljon puhuttaneen pelin ottelun lisäajalla. Ilveksen Diogo Tomas haki kontaktin erikoistilanteessa boksin sisällä ja tuore Klubi-hankinta Tim Väyrynen nappasi tamperelaisen maahan.

Erotuomari Ville Nevalainen osoitti pisteelle, josta Lauri Ala-Myllymäellä ei ole ollut tapana erehtyä. Näin kärkiottelu päättyi 1-1-pistejakoon. HJK oli mennyt pelissä aiemmin johtoon Riku Riskin maalilla. Kahdesti Färsaarilla maalannut Riski vietti siis kolmen maalin viikkoa.

HJK aloitti pelin hyvin, mutta avausjakson parhaat maalipaikat olivat kotijoukkue Ilveksellä. Myös toisella jaksolla Ilves oli aktiivinen. Pelin loppuhetket olivat erittäin viihdyttävää Veikkausliiga-peliä, kun paikkoja syntyi nopealla tahdilla kentän molemmissa päissä.

Tammelassa ottelua todisti paikan päällä täysi tupa.

Ottelun hahmo: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves

Jälleen erottui edukseen Ilveksen yläkerrasta. Laittoi rangaistuspotkun sisään kovaan paineen alla.

Tampereella todettua:

”Sanon vain sen verran, että minulla on puhelin täynnä viestejä kyseisestä pilkusta.”

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela Ilvekselle tuomitusta rangaistuspotkusta – Aamulehti

Lauantai 20.7. klo 17.00

Ilves-HJK 1-1 (0-0)

Ala-Myllymäki ´90+3        Riski ´55

Yleisöä: 5 050

SJK jälleen derbyvoittoon

Viikko takaperin derbyvoittoa Vaasan Palloseurasta juhlinut SJK haki täyden pistepotin Kokkolasta. Kotijoukkue pyrki horjuttamaan vieraitaan erikoistilanteillaan, mutta lukuisista tilaisuuksista huolimatta todelliset vaaratilanteet olivat Mihkel Aksalun maalilta poissa.

SJK:lle avautui 40 minuutin kohdalla mahdollisuus avausmaaliin, mutta brassihyökkääjä Dos Santos Batista tuhri rangaistuspotkunsa. Tauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa, kun Jude Arthur pääsi pommittamaan vastapalloon ensimmäisen maalinsa SJK:n paidassa.

Simo Roihan tasoitus toi vielä lisäuskoa KPV:lle, mutta pisteet lähtivät Seinäjoelle Batista komealla saksipotkumaalilla, ja näin brassi paikkasi samalla myös avausjakson virheensä.

Ottelun hahmo: Hendrik Helmke, KPV

Tappiosta huolimatta Hendrik Helmke on nostettava ottelun hahmoksi. Paljon esillä läpi ottelun. Oli onnistua toisella jaksolla vapaapotkusta.

Kokkolassa todettua:

”Olihan se hieno maali, mutta ei se pitkään lämmittänyt. Niin nopeasti peli taas kääntyi SJK:lle. Hävittiin kakkospalloja kriittisellä sektorilla ja samalla koko peli.”

KPV:n ainokaisesta vastannut Simo Roiha – Ruudun TV-haastattelussa

KPV-SJK 1-2 (0-1)

Roiha ´59    Arthur ´45+1

Batista ´78

Yleisöä: 2 852

VPS ja Lahti jälleen kerran pistejakoon

VPS ja FC Lahti tasasivat pisteet lauantaina Vaasassa. Lopputulos 1-1 ei voinut olla kenellekään kovin suuri yllätys. Kaksi aiempaa joukkueiden keskinäistä kohtaamista oli niin ikään päättynyt 1-1-tulokseen ja nyt viisi edellistä kohtaamista ovat päättyneet tasapeliin. Edellisen kerran voittaja VPS:n ja Lahden kohtaamisessa on saatu selville Vaasassa 20.10.2017. Peli päättyi tuolloin Vepsulle 2-1.

VPS sai otteluun unelmalähdön, kun puolustaja Samba Sillah vei Vepsun johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Lahti kiri kuitenkin VPS:n hallinnasta huolimatta tasoihin juuri ennen taukoa. Maali oli vasta 17-vuotiaalle Pyry Lampiselle jo toinen perättäinen onnistuminen.

Enempää maaleja ei Vaasassa enää nähty ja VPS jatkaa yhä kauden avausvoiton etsimistä. Vaasalaisten tilanne peräpäässä kuitenkin hieman valostui, kun KPV hävisi samaan aikaan oman ottelunsa. Ero on tällä hetkellä kaksi pistettä KPV:n hyväksi.

Ottelun hahmo: Martti Haukioja, VPS

Martti Haukioja pelasi hyvän ottelun molempiin suuntiin.

Vaasassa todettua:

”Emme saaneet sitä, mitä halusimme tänään, mutta me noustaan tästä!”

VPS:n päävalmentaja Christian Sund – Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa

VPS-FC Lahti 1-1 (1-1)

Sillah ´5    Lampinen ´45

Yleisöä: 1 973

Inter jatkoi siitä mihin torstaina jäi

Lähes sensaatiomaisesti Bröndbyn aiemmin viikolla köysiin laittanut Inter oli saanut nieltyä europettymyksensä ja kaatoi kotonaan FC Hongan. Pelin jälkeen Veritas stadionin tulostaululla komeilivat 3-1-lukemat Jose Riveiron miehistölle.

Avausjakso oli johtoasemasta huolimatta turkulaisille vaikea. Oliko kyse sitten torstain pelin rasituksesta vai mistä, mutta pelin tekeminen oli vaikeaa ja Honka otti ohjat. Inter sai kuitenkin maalinsa varjeltua takaiskulta ja pääsi koppiin johtoasemassa.

Jälkimmäinen nelivitonen oli sitten Interiltä ehjempi ja ilme muistutti sitä samaa hurmosta, jonka jyrän alle on moni joukkue tällä kaudella Kupittaalla jäänyt.

Ottelun hahmo: Filip Valencic, FC Inter

Filip Valencic onnistui jälleen kerran maalinteossa ja syötti Timo Furuholmin lopullisesti pelin ratkaisseen osuma.

Turussa todettua:

”Hattu päästä! Pelaajat taistelivat tänään upeasti. Olimme henkisesti valmiita tähän otteluun ja se näkyi kentällä.”

HIFK palasi takaisin voittokantaan

Kolme ottelua ilman voittoa pelannut HIFK sai jälleen lisämerkinnän kolmen pisteen sarakkeeseen, kun Rovaniemen Palloseura kaatui Helsingissä Sakari Tukiaisen maalilla. Ottelun ainokainen syntyi RoPS-vahti Antonio Regueron karmean sähläämisen seurauksena.

HIFK lähti otteluun pahasti siipirikkoisena, mutta pystyi silti pelaamaan hyvän ottelun. Varsinkin ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta hyvää ja aktiivista pallollista pelaamista. Toisella jaksolla HIFK lähestyi peliä pykälää pienemmällä vaihteella ja pelasi järkevästi johtoasemassa.

RoPSin pelaamisesta tuoreus oli poissa ja europelien rasitusta oli aistittavissa. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kaikki kilpailut mukaan lukien nyt kuusi peliä ilman voittoa. Pasi Tuutin joukkue saa nyt tarpeeseen tulevan levon, kun seuraava peli on vasta alkaneen viikon sunnuntaina. Tuolloin Inter saapuu Rovaniemen keskuskentälle.

Ottelun hahmo: Daniel Kollar, HIFK

Arnold Origin ollessa loukkaantuneena Daniel Kollar on nyt kantanut heinäkuun torjuntavastuuta. Kova työ palkittiin nyt nollapelillä.

Helsingissä todettua:

”Paska olo, ympäripyöreä peli, jossa jätimme paikoistamme maalit tekemättä.”

RoPSin Aleksandr Kokko – Helsingin Sanomat

HIFK-RoPS 1-0 (1-0)

Tukiainen ´23

Yleisöä: 2 103

KuPS ja IFK Mariehamn päätyivät maalittomaan

Viikonlopun kierroksen ainoa maaliton kamppailu nähtiin sunnuntai-iltana Kuopiossa. Ottelu oli alusta alkaen hyvin tasainen, mutta parhaat maalipaikat kasaantuivat KuPSille.

Saku Savolaisella sekä Petteri Pennasella oli omat tonttinsa toisen jakson alkupuolella. Kuopiolaisia jäi erityisesti kaivelemaan tilanne ottelun lisäajalla, jossa Pennanen taklattiin IFK:n boksin sisällä, mutta ottelun tuomari Mattias Gestranius ei nähnyt tilanteessa rikettä ja KuPSin toivoma pilkku jäi viheltämättä.

Tasapeli nosti KuPSin 27 pisteeseen. Samoissa pisteissä on myös FC Inter ja FC Honka. HJK ja SJK seuraavat pisteen perässä. Veikkausliigaa johtaa Ilves 29 pisteellä. Kuusi parasta mahtuu siis tällä hetkellä neljän pisteen sisään.

IFK on seitsemäntenä 22 pisteellä.

Ottelun hahmo: Oskari Forsman, IFK Mariehamn

Oskari Forsman toimi ahvenanmaalaisten puolustuksen viimeisenä lukkona. Otti muutaman todella tärkeän torjunnan.