Veikkausliigalta muistutus ja toive etenkin kannattajille: ”Ihmisten terveys on koko jalkapalloväelle äärimmäisen tärkeä asia, jota ei voi unohtaa suurtenkaan tunteiden hetkillä”

Jalkapallon miesten pääsarja, Veikkausliiga, käynnistyi viime viikolla. Ottelutapahtumat ja poikkeusjärjestelyt sujuivat hyvin, mutta toivomisen varaakin jäi. Veikkausliigan tuore tiedote alla.

Veikkausliigan tiedote

– On hienoa, että Veikkausliiga on nyt käynnissä ja yleisöllä on ollut alusta lähtien mahdollisuus päästä otteluihin, sanoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Veikkausliiga kiittää, että avauskierroksella ihmiset ovat ymmärtäneet hyvin koronaepidemian vuoksi tehtyjä erityisjärjestelyjä katsomopaikoilla ja anniskelutiloissa. Koko Veikkausliigayhteisölle terveys- ja turvallisuusasioiden toimivuus on ehdottoman merkittävää. Tapahtumien on oltava turvallisia kaikille osallistujille.

Veikkausliiga korostaa edelleen koronaepidemiaan liittyviä varotoimia ja toivoo katsojilta malttia ja turvavälien kunnioittamista.

– Seurat käyvät omien kannattajiensa kanssa jatkuvaa keskustelua katsomoturvallisuudesta. Jatkamme myös keväällä aloitettua dialogia viranomaisten kanssa, Marjamaa sanoo.

Veikkausliiga vetoaa, että jokainen paikalle saapuva noudattaa stadioneilla annettuja turvallisuusohjeita. Ohjeet on tehty jokaisen hyvinvoinnin varmistamiseksi ja ohjeiden noudattaminen mahdollistaa sarjan pelaamisen.

– Tilanne on kaikille uusi ja olemme käyneet läpi avauskierroksen kokemuksia. Veikkausliiga seuraa edelleen kaikkia ottelutapahtumia ja jos katsomojärjestelyissä havaitaan ongelmia, olemme tarvittaessa valmiit puuttumaan niihin nopeasti. Haluamme varmistaa, että viranomaisten kanssa laadittuja turvallisuusohjeita noudatetaan yksityiskohtaisesti.

– Ihmisten terveys on koko jalkapalloväelle äärimmäisen tärkeä asia, jota ei voi unohtaa suurtenkaan tunteiden hetkillä, Marjamaa sanoo.

Turvavälit olemattomia

Kotikatsomoon avauskierroksella eniten ihmetyttivät Lahden ja Helsingin järjestelyt. Sadekelillä katsojat pakkautuivat yhteen FC Lahden stadionilla, sillä katsomoa ei ole katettu alas asti, ja HIFK:n ottelussa puolestaan kannattajapääty oli kuin sillit suolassa.

Muuten järjestelyissä tai turvaväleissä ei näyttänyt olevan moitittavaa, mutta tiedotteesta on selkeästi luettavissa se tärkein viesti. Epidemia ei ole vielä ohi.

Veikkausliigan seuraavat ottelut

Tiistai 7.7. kello 18.30

KuPS – FC Inter

TPS – Ilves

Keskiviikko 8.7. kello 18.30

FC Lahti – SJK

HJK – FC Haka

IFK Mariehamn – FC Honka

RoPS – HIFK