Stadin derby kuvina: Toni Koskelan HJK marssi voittoon savumeren keskellä

Kauden toinen Stadin derby pelattiin torstai-iltana Töölön jalkapallostadionilla. Tärkeiden sarjapisteiden lisäksi jaossa oli jälleen pääkaupungin futisherruus niin kentällä kuin katsomossa.

Tällä kertaa oli HIFK:n vuoro isännöidä ja kotijoukkueen kannattajat laittoivatkin parastaan koko illan ajan. Komealla tifolla riitti kokoa pohjoispäädyssä.

Samaan aikaan HJK:n kannattajat toivottivat Super Klubin tervetulleeksi viheriölle.

Pian HJK:n kannattajapäädystä alkoi leviämään sankka savu stadionin ylle, joka viivästytti hieman ottelun alkua.

Ottelun käynnistyttyä oli Stadin Kingien vuoro aloittaa oma pyroshownsa.

Ensimmäiset minuutit pelattiinkin melko heikossa näkyväisyydessä.

Kentän puolella HJK otti nopeasti itselleen hallinnan ja siirtyi jo alle kymmenen minuutin pelin jälkeen johtoon Kaan Kairisen osumalla. HIFK:n puolustuksesta avautui aivan liikaa tilaa ja HJK hyödynsi tämän armotta.

HJK:n viedessä peliä keskinäinen kilvoittelu jatkui yhä katsomon puolella.

HJK siirtyi puolen tunnin pelin jälkeen johtoon Sebastian Dahlströmin maalilla. Ilman Arnold Origin erinomaista ulostuloa numerot olisivat voineet olla pian 0-3.

Peli sai lisäintensiteettiä juuri ennen taukoa, kun torstai-illan ensimmäinen kunnon torikokous oli valmis. Tilanteesta varoituksen saivat HIFK:sta Jani Bäckman ja HJK:sta maalin hetkeä aiemmin tehnyt Sebastian Dahlström.

HIFK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Vähäiselle peliajalle jäänyt Njazi Kuqi oli toinen kentälle tulleista pelaajista.

Illan isäntäjoukkueen vaikea ilta sai jatkoa, kun maalivahti Arnold Origi törmäsi yhteen HJK:n Evans Mensahin kanssa, loukkasi kätensä ja joutui jättämään pelin kesken. Kenialaisvahdin käden kunto selviää tarkemmin perjantaina otettavissa magneettikuvissa.

Kaikesta huolimatta Stadin Kingit seisoivat äänekkäästi omiensa takana loppuun asti.

Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Töölön torstai-ilta oli kuitenkin HJK:n. 0-2-voitosta otettiin kaikki mahdollinen ilo irti. Kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä vuosituhannella, kun HIFK:n ja HJK:n kohtaaminen päättyi vierasvoittoon.

Valmentajien kommentit

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli luonnollisesti varsin tyytyväinen mies voitetun kamppailun jälkeen.

“Pelaattiin vahva peli. Ensimmäinen jakso oli muutamia hetkiä lukuunottamatta täysin meidän kontrollissamme. Toisella jaksolla HIFK pääsi sitten enemmän pelaamaan omilla vahvuuksillaan”, Koskela arvio.

HIFK:n norjalaiskäskyttäjä Tor Thodesenin mukaan heillä meni kaikki pieleen oikeastaan alusta alkaen.

“Monet asiat menivät tänään vikaan. Hävisimme toki paremmalle joukkueelle. Aloitimme huonosti ja ensimmäisessä maalissa kenttä oli meillä pahasti levällään. Se ei ole tyypillistä meidän pelille”, Thodesen kertoi ottelun jälkeen.

“Tein virheitä kokoonpanovalinnoissa. Meillä oli paljon poissaolijoita ja laitoin kaksi puolikuntoista pelaajaa kentälle, jotka jouduin sitten ottamaan tauolla pois. Origin loukkaannuttua vaihtomme oli syöty aikaisessa vaiheessa”, Thodesen ruoski itseään.

Kuvat: Arno Hämäläinen