SJK ja HJK päätyivät maalittomaan tasapeliin – Molemmat valmentajat pettyneitä

SJK ja HJK iskivät torstai-iltana yhteen Veikkausliigan kärkikamppailussa. Ottelun ensimmäinen jakso mentiin HJK:n pallonhallinnassa, mutta jälkimmäinen nelivitonen vietettiin selkeästi kotijoukkue SJK:n komennossa.

Huippupaikkoja ei ollut koko ottelussa kuin yksi. Se siunaantui SJK:n Serge Atakayille kun toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia. Lisäksi SJK pystyi luomaan painetta HJK:n maalille erikoistilanteilla toisella jaksolla.

Pistejaon lisäksi joukkueita yhdisti se, että molemmat valmentajat olivat pettyneitä. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pettyi erityisesti toisen jakson esitykseen.

”Pelattiin huono toinen puoliaika. Ensimmäisellä pystyimme pelaamaan pitkiä jaksoja, joiden aikana pystyimme luomaan hyviä paikkoja. Toinen puoliaika oli sitten meiltä sekava. Meidän täytyy nyt tutkia mitä siinä oikein tapahtui”, Lehkosuo kertasi pettyneenä.

”Viimeinen kymmenen minuuttia oli meiltä sitten hyvä. Varsinkin Ivan Tarasovin sisääntulon jälkeen olimme vaarallisia”, HJK:n päävalmentaja jatkoi.

Mika Lehkosuo ei pitänyt itse tulosta erityisen huonona. Tyytyväinen hän oli siihen, että oma maali pysyi jälleen koskemattomana.

”0-0 SJK:ta vastaan vieraissa ei ole huono tulos. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että meille ei ole tehty maalia pariin peliin. Nytkin Maksim Rudakov torjui sen yhden ison paikan”, kävi Lehkosuo läpi positiivisia asioita.

”Mutta. Meidän täytyy pystyä tekemään itse ne maalit”, Lehkosuo lisäsi samaan hengenvetoon.

”Nytkin meillä oli ensimmäisellä jaksolla 5-6 sellaista hyökkäystä, mistä olisi pitänyt pystyä päättämään se hyökkäys maalipaikkaan. Paljon on meillä työtä edessä”, päätti Lehkosuo.

Eremenko oli ylpeä SJK:n asenteesta

”Piste on enemmän kuin ei mitään, mutta vähemmän kuin kolme”, pyöritteli Alexei Eremenko oman osuutensa alkuun ottelunjälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Tietenkin olen pettynyt tulokseen. Koen, että me hävisimme tänään pisteitä emmekä voittaneet yhtä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, kuinka pelaajat toteuttivat sovittuja asioita”, SJK:n päävalmentaja kertoi.

”Pojat tekivät järkevästi duunia ja meillä oli hyvät mahdollisuudet voittaa peli. Täytyy kuitenkin nyt muistaa, että HJK:lla on yhä se yksi peli meitä enemmän pelattuna”, viittasi Alexei Eremenko sarjataulukkoon ja mestaruustaisteluun jo näin aikaisessa vaiheessa kautta.

Lehdistötilaisuuden lopussa keskustelu kääntyi SJK:n tuoreeseen brasilialaishankintaan Matheus Batistaan, jota moni odotti kokoonpanoon jo torstaina.

”Meidän pitää olla kärsivällisiä hänen suhteensa. Täytyy antaa hänen vielä hetken sopeutua aikaeroon ja sisäistää meidän taktiikkaa”, Eremenko totesi Batistan tilanteesta.

”Hän ei varmaankaan aloita vielä Ilvestä vastaan, mutta pidän ihan mahdollisena, että hän voisi tulla penkiltä sisään”, SJK-käskyttäjä vihjaili.

SJK kohtaa Ilveksen maanantaina kotonaan. HJK:lla on puolestaan tiistaina vuorossa kauden ensimmäinen Stadin derby.