Serie A: Syöttejä hakemassa

Olen törmännyt ensimmäisiin vastoinkäymisiin italopallon parissa. Kokonaisuus näyttäytyy edelleen hieman kaoottisena, enkä olosuhteiden pakosta ole kyennyt pysyttelemään täysin sarjan pulssilla.

Lomailen tällä hetkellä Pyreneiden katveessa, Katalonian sydänmailla, jossa muiden sarjojen näkyvyys on heikkoa. Kaikki on toissijaista FC Barcelonalle. Kapakoita lähetysten ja ilmaisen internetin perässä kolutessani olen ihmetyksekseni huomannut, että jopa Real Madridin ottelut keräävät huomattavan määrän katsojia baaripöytiin. Vääriä kieliä puhuvan nuoren aikuisen on hankala painella senioriteetilla jyräävien kylän miesten ohi esittämään vaatimuksia. Hienoa jalkapallokulttuuria, mutta ei valitettavasti auta omaa agendaa.

Serie A:n seuraaminen on ollut viime aikoina lähinnä ottelukoosteiden ja tulospalveluiden varassa. Suorien lähetysten puutetta kompensoin pläräämällä internetistä asialle vihkiytyneitä sivustoja, tutkimalla tilastoja ja vertailemalla joukkueiden ottelukohtaisia kokoonpanoja. Ei optimaalinen tapa ottaa uutta haltuun, mutta mukavaa hommaa sekin. Isona apuna toimii englanninkielinen sivusto www.football-italia.net, joka tarjoaa kattavasti informaatiota kaikkeen italialaiseen jalkapalloon liittyvässä. Erikoismaininta myös Urheilulehden Mitri Pakkasen Serie A:ta käsitteleville jutuille.

 

Kiintopisteet kohdalleen

Informaatio tulee todella tarpeeseen. Ennen kauden alkua tein itselleni yksinkertaisen tasokokeen: yritin nimetä kaikki pääsarjajoukkueet. Kaksitoista oikein kahdestakymmenestä, häpeällistä!

Oppiakseni tuntemaan Italian stoket ja huddersfieldit paremmin, tarvitsen systeemin, jolla sijoittaa seurat paikoilleen. Sekavan kokonaisuuden jäsentelyssä auttaa kiintopisteen valitseminen. Poimin heikommin tuntemistani joukkueista muutamia mielenkiintoisia pelaajia, joita seuraamalla toivottavasti muutkin pelaajat ja seurat löytävät paikkansa kartalla.

 

Syöttejä seurattavaksi

Ensimmäisen korvamerkin sai Cagliarin João Pedro, joka tuo jostain syystä mieleeni edesmenneen brassilegenda Sócratesin. Hyökkäävän keskikenttäpelaajan upea syöttö Crotone-pelin voittomaaliin oli pakko kelata muutamaan kertaan. Suosittelen myös vilkaisemaan neljännen peliviikon kaukolaukausmaalin SPALin verkkoon. Cagliari onnistui siirtoikkunan loppuhetkillä naaraamaan myös mielenkiintoisen lisän puolustukseen, kun uransa syöksykierrettä oikaiseva Gregory van der Wiel vaihtoi Turkin Superliigan Serie A:han. Ansioluettelosta löytyy muun muassa 46 A-maaottelua ja MM-finaali Hollannin paidassa. Laitapakki on parhaimmillaan todella kova vahvistus keskikastin sardinialaisseuralle.

Tähdenlentoja bongaavalle potentiaalinen seurattava on Genoan Adel Taarabt. DJ Khaledin kaksoisolennon läpilyöntiä on odoteltu kohta kymmenen vuotta, ja Benfica-laina on ainakin alkukaudesta saanut kohtuullisesti minuutteja ykkösjoukkueessa. Osa muistanee taitavan laitahyökkääjän ainakin videopeleistä.

Jos pienempien joukkueiden rosterit eivät herätä sen suurempaa innostusta, löytyy suurseuroistakin bongattavaa. Juventuksen Paulo Dybala surffaa ennen keskiviikkoillan Fiorentina-kamppailua kuuden ottelun maaliputkessa. Napolin seksikkään hyökkäyksen minimiehet MertensCallejónInsigne pystyvät taikomaan maaleja tyhjästä. Edin Džeko on tehnyt Romalle 21 maalia kalenterivuonna 2017, ja Interin turbofutiksesta nauttiva Ivan Perišić takoo Mauro Icardin kanssa tärkeitä maaleja viikosta toiseen.

Syötit ovat kohdallaan, ja tunne on kuin kalaan lähdettäessä. Kireitä siimoja kaikille!

 

Kirjoittaja: Amir Amokrane
Kuva: Alexander Johmann