Jukka Raitalan ja Mikael Soisalon kuulumiset

Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille. Haastattelussa tällä kertaa Jukka Raitala & Mikael Soisalo.

Jukka Raitala viihtyy topparina

Keravalta HJK:n riveihin ja sieltä maailmalle. Jukka Raitala on ollut tien päällä jo pian kymmenen vuotta, mutta pelivuosia vastikään 30 vuotta täyttäneellä puolustajalla on vielä monta edessään. Urallaan eniten laitapakkina pelannut Raitala on tällä kaudella Montreal Impactissa harjoitellut ja sopeutunut uuteen rooliin keskuspuolustajana.

– Olen viihtynyt topparin paikalla todella hyvin. Alkuun oli hieman totuttelemista, mutta olen mielestäni pelannut topparina kauden edetessä paremmin ja paremmin.

Huuhkajien mukana UEFA Nations Leaguen otteluissa ollut Raitala putosi maajoukkuereissun jälkeen avauskokoonpanosta. MLS ei pidä maaottelutaukoa, joten reissujen aikana maajoukkueiden peleissä olevien pelaajien tilalle nousee muita nimiä kokoonpanoon. Jugin kausi on kuitenkin kokonaisuudessaan sujunut hyvin ja maaotteluista huolimatta pelejä on kertynyt miltei 30. Raitalan sopimus on katkolla kauden päätteeksi ja mies jatkaisikin mieluusti MLS:ssä.

– Seuran kanssa ollaan käyty keskusteluja jatkosta. Olen nauttinut Montrealista ja viihtynyt MLS:ssä, joten mielelläni jatkaisin täällä pidempään.

Montreal Impact taistelee vielä pudotuspeleihin oikeuttavasta paikasta, kun joukkueella on kolme ottelua jäljellä. Tällä hetkellä itäisen konferenssin kuudentena oleva Impact tarvitsee apuja muiltakin, sillä hyvässä vireessä oleva DC United hengittää niskaan kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Jatkoi Raitala Montrealissa tai ei, niin ottajia monikäyttöiselle puolustajalle löytyy varmasti.

Mikael Soisalo odottaa näytönpaikkaa

Belgialaisen Zulte Waregemin kausi on alkanut surkeasti. Yhdeksästä pelatusta ottelusta on kertynyt ainoastaan viisi pistettä, joukkue on päästänyt eniten maaleja koko liigassa ja sarjasijoitus on toiseksi viimeinen.

Waregemistä tuli kertaheitolla suomalaisille mielenkiintoinen seura, kun Mikael Soisalo ja Urho Nissilä siirtyivät Belgiaan kesällä. Nissilä ei ole yhtä harjoitusottelua enempää pelannut ja Soisalonkin on ollut tyytyminen jämäminuutteihin.

– Isompi sauma tulee varmasti. Sen eteen paiskin hommia treeneissä, koska kun tilaisuus tulee, niin täytyy olla valmis. Päivittäinen tekeminen on hyvin laadukasta täällä, ja se ei kalpene yhtään Middlesbroughille.

Joukkueen peräsimessä on ollut 1990-luvulta asti Francky Dury muutamia valmennuksellisia syrjähyppyjä lukuunottamatta.

– Mukava kaveri, jolla on selkeä, oma pelifilosofiansa. Vaikka en ole juuri pelaamaan päässyt, niin olen kehittynyt erittäin paljon pallottomassa pelissä, Soisalo pohtii.

Sopeutusmisvaikeuksia myöskään pieneen Waregemin kaupunkiin ei ole FC Hongan kasvatilla ollut.

– Pidän ylipäätään Belgiasta todella, todella paljon ja englannilla pärjää mainiosti.

 

Artikkelikuva – @impactmontreal & @ESSEVEELIVE