Onnistuuko Saksa saamaan tasonsa takaisin kotikisoissa?

Byyri on kannattajien kanava ja EM-kisakirjoituksia otetaan vastaan yleisöltä. Mikäli haluat kirjoittaa ja julkaista juttuja koskien kisoja, niin laita mailia osoitteeseen: info@byyri.com.

Kun puhutaan Saksasta, tulee väkisinkin mieleen muistot menestyksestä arvokisoissa ja johtaja hahmoista pelipaidoissa. Muistolta se vain tuntuukin, kun katsoo maajoukkueen viimeaikaisia suorituksia arvokisoista.

Vuosi 2014 oli viimeisin menestyksekkäin vuosi Saksan jalkapallo maailmassa. Maa onnistui voittamaan neljännen maailmanmestaruuden, mutta tämän saavutuksen jälkeen on ollut hiljaista mitä tulee menestykseen. Vuonna 2021 pelatuissa EM-kilpailuissa Saksa selviytyi alkulohkostaan, jonka se pelasi kotikentällään Münchenissä, kakkosena jatkoon hävittyään Ranskalle 0–1, voitettuaan Portugalin 4–2 ja pelattuaan Unkarin kanssa tasan 2–2. Lontoossa pelatussa neljännesvälierässä Saksa hävisi Englannille 0–2 ja putosi jatkosta. Tähän turnaukseen päättyi Joachim Löwin pitkä aika maajoukkueen päävalmentajana.

Tulevat EM-Kisat on monelle saksalaiselle pelaajalle viimeinen näytön paikka ja mahdollisuus saada mestaruus taskuunsa. Manuel Neuer, Toni Kroos ja mahdollisesti Thomas Muller kuuluvat tähän kategoriaan, jotka varmasti haluavat lopettaa maajoukkue uransa onnistumiseen, eli mestaruuteen. Varsinkin kun kyseessä on kotikisat vaativan kansan edessä.

Saksalta odotetaan helppoa lohkovoittoa jossa vastaan asettuu Skotlanti, Unkari, Sveitsi. Kestääkö historiallisen jalkapallo maan paineet? Sen tulemme näkemään, kun kisat starttaavat tänään 14.6.

Kirjoittanut: Petteri Kallonen