Cristiano Ronaldo & The Last Dance

Byyri on kannattajien kanava ja EM-kisakirjoituksia otetaan vastaan yleisöltä. Mikäli haluat kirjoittaa ja julkaista juttuja koskien kisoja, niin laita mailia osoitteeseen: info@byyri.com.


12 kesäkuuta vuonna 2004 jalkapallo nurmelle asteli 19 vuotias Portugalilainen talentti valmiina taistelemaan maansa puolesta EM-kisoissa. 18 kesäkuuta 2024 Cristiano Ronaldo, 39, astuu viimeistä kertaa Portugalin paidassa EM-kentälle.

Jos jokin asia on varmaa, niin se että Ronaldo haluaa näyttävän päätöksen maajoukkueuralleen. Mikä olisikaan hienompaa, kun voittaa EM-kisat toista kertaa.  Portugali onnistui voittamaan EM-turnauksen vuonna 2016 kun finaalissa oli isäntämaa Ranska. Cristiano Ronaldo ei tuolloin pystynyt pelaamaan finaalia loppuun asti loukkaantumisen takia.

Kun puhutaan pääpelaamisesta, niin Cristiano Ronaldo on siinä vieläkin yksi kaikkien aikojen parhaimpia. Vaikka sama nopeus ei ole enään läsnä mitä neljä vuotta sitten, niin viimeistely kyky ei ole kadonnut mihinkään. Haluan antaa kotisohville vinkin, että pitäkää silmällä miten Ronaldo hakee vapaata tilaa esimerkiksi puskutilanteessa. Ei ole ihme, että 39 vuotias Portugalilainen on yksi ennakkosuosikki mitä tulee maalikuninkuunteen turnauksessa. Karsinnoissa ja harjoitusotteluissa Ronaldo on ollut todella vahva ja tehokas. Kysymykseksi asettuu, että pysyykö sama vire päällä, kun kisat alkavat.

Ronaldolle nämä ovat jo kuudennet EM-kisat. Yhteensä Ronaldo on tehnyt 14 maalia EM lopputurnauksissa. Lohkossa on Portugalin lisäksi: Tsekki, Turkki, Georgia. Lohkovoittoa on Porutgali lähdössä hakemaan ennakkosuosikkina. Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo astuu ensikertaa turnauksessa nurmelle 18.6 tiistaina kun vastaan asettuu Tsekki.