Nousutaistelu vaihtui parkkipaikkalenkkeilyyn – Kalle Multanen palaa kotiin koronan keskeltä

Kuva: Giorgione Calcio Suomi

31-vuotias hyökkääjä haluaisi jatkaa pelejä Italiassa, muttei sulje vaihtoehtoa Suomen kentistä.

Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijän Kalle Multasen unelma jalkapalloammattilaisuudesta ulkomailla toteutui viime elokuussa, kun hän siirtyi KTP:sta italialaiseen Giorgione Calcioon. ”Viialan pommittaja” ehti edustaa uutta seuraansa 20 sarjaottelussa ja maalata viisi kertaa, kunnes koronavirus keskeytti kauden.

Viidennen sarjatason, Eccellenzan, kausi on ollut keskeytettynä helmikuun puolivälistä asti. Giorgione Calcio on 22 ottelun jälkeen sarjan neljännellä sijalla, ja paikka nousukarsinnoissa näytti erittäin todennäköiseltä.

Multanen on harjoitellut itsenäisesti pari kuukautta, mutta on palaamassa Suomeen toukokuun alussa. Italian pääsarja Serie A on vahvistanut pelaavansa kauden loppuun, mikäli hallitus antaa luvan, mutta alasarjojen osalta asiat ovat täysin auki.

– Täällä ei ole mitään tietoa, jatkuuko kausi ja milloin. Seura ei pysty tällä hetkellä maksamaan palkkaa, joten ei ole mitään järkeä jäädä pidemmäksi aikaa, Multanen toteaa puhelimitse.

Jatko ulkomailla kiinnostaa

Kevät ei ole ollut Multaselle toivotunlainen viheriöillä, mutta perhe-elämä hymyilee. Miehen avovaimo Hanna synnytti helmikuussa poikavauvan, jolle KTP ehdotti osuvasti Kotkan ja Italian passeja.

Perhe asuu Trebaseleghessa, Padovan maakunnassa. Koillisessa Italiassa sijaitseva kylä on ollut viime viikot erittäin hiljainen, kun ihmiset lymyilevät kotioloissaan.

– En toki itsekään ole liikkunut paljon, lähinnä kaupassa käynyt. Olen päässyt treenaamaan kotimme lisäksi talomme edessä olevalla parkkipaikalla, jota olen juossut edestakaisin. On ollut onni, että koiramme kanssa pääsee liikkumaan vähän kauemmas.

Vaikka Multanen jättää Italian toistaiseksi taakseen, hän haluaisi jatkaa uraansa saapasmaassa.

– Haluja on etenkin, kun tämä kausi jäi niin kesken. Toinen vuosi joko tässä seurassa tai jossain muualla olisi hienoa, mutta vallitsevan tilanteen takia kaikki on auki, Multanen pohtii.

– Olisin toki kiinnostunut pelaamaan muissakin maissa, mutten näe, että se on kovin realistista. Siirto tännekin vaati aika monta hyvää sattumaa. Eihän sitä toisaalta ikinä tiedä.

Sata maalia täyteen?

Oli tuleva seura mikä tahansa, Multasen pelit jatkuvat joka tapauksessa. Pari viikkoa sitten 31 vuotta täyttänyt hyökkääjä uhkuu pelihaluja, ja miehen seuraavana tavoitteena on löytää seura, jonka kanssa harjoitella.

– En ole ollut yhteydessä mihinkään seuraan, mutta täytyy katsella tilannetta. Olisi hyvä päästä johonkin mukaan – ja on toki mahdollista, että pelaisin Suomessa tällä kaudella.

Kotimaassa kaikkiaan seitsemää seuraa aikuisiällään edustanut Multanen on aiemminkin rikkonut ennätyksiä, ja yksi komea tasaluku on hyvin lähellä. Hän on viimeistellyt Ykkösessä peräti 98 maalia, joista kaikki viime vuosikymmenellä. Hän oli täten sarjan ylivoimainen 2010-luvun maalikuningas, sillä seuraavana listassa on Transfermarktin mukaan 66 osumaa mättänyt Jussi Aalto.  

– Rajapyykin rikkominen toki houkuttelee, mutten aio tehdä seuravalintaani sen perusteella. Jossain vaiheessa tulen kuitenkin sen luultavasti vielä rikkomaan.