Kokkola 2, Seinäjoki 0 – Brian Page manasi omiensa tehottomuutta

Byyri todisti Pohjanmaan derbyä perjantai-iltana OmaSp Stadionin lehtereillä.

Seinäjoella lähdettiin Pohjanmaan keskinäiseen tuulisen viikon jälkeen. Alkuviikosta tiedotettiin, että myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen astuu pois SJK:n palveluksesta lokakuun lopussa ja ottelua edeltävänä päivänä ulostulon aiheena oli tähtipelaaja Moshtagh Yaghoubin lähtö OmaSp Stadionilta.

Kentälle nykyinen SJK-käskyttäjä Brian Page oli saanut kuitenkin piiskattua terävän Kerhon. SJK tuli avausminuuteilla vahvasti laitojen kautta ja erityisesti Jesse Sarajärvi oli vasemmalla puolella hyvin ruokittu. SJK ei kuitenkaan avausvartin hallintaansa saanut maaleiksi muutettua ja KPV pääsi paremmin osalliseksi kenttätapahtumiin.

Pian Enoch Banza leikkasikin vasemmalta boksiin, etsi tilan virittää pyssynsä, mutta SJK:n alakerta kesti. Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin Banza oli uudelleen tekopaikassa, eikä toista kertaa erehtynyt. 0-1.

Kotijoukkueen peli meni vieraiden maalista sekaisin ja pian kolisi lisää omissa. Albanialainen Hysen Memolla viimeisteli yläriman kautta sisään, SJK:n puolustuksen ollessa pahasti levällään. KPV:n kannattajilla oli näin jälleen syytä huutaa.

Ja vain hetkeä myöhemmin tuli lisää ongelmia SJK:lle. Jarkko Hurme rikkoi rangaistusalueella Juri Kinnusta ja tuomari Antti Munukka ei epäröinyt laputtaa Hurmetta ja lyödä pallo pilkulle. Ishmael Yartey tuhri kuitenkin pilkun ampumalla pallon yli ja ohi vasemmasta yläkulmasta.

Taukoa kohden SJK:n peli oli pahasti levällään ja paketti täysin sekaisin. Brian Pagen keskittyminenkin tuntui kohdistuvan täysin vääriin asioihin. Sen sijaan, että hän olisi ollut nopeasti kopissa omiaan ojentamassa, käytti hän aikansa ja energiansa taukovihellyksen jälkeen tuomari Munukan ojentamiseen.

Kaikesta huolimatta Page sai jälleen piikitettyä energiapiikin Kerhon peliin heti toisen jakson alkuun. Avausnelivitosen tavoin tämä hallinta ei taaskaan realisoitunut maaleina ja pian peli aaltoili toiseenkin suuntaan. Toisella puoliajalla molemmilla oli siis tilaisuutensa rasittaa tulospalvelun ylläpitäjää, mutta TASO:on saatiin merkkailla vain vaihtoja ja varoituksia.

KPV:n fanit saivat siis täyttää Seinäjoen pimenevän taivaan “Kokkola 2, Seinäjoki 0” -huudoillaan, KPV:n ottaessa kolme todella arvokasta lisäpistettä sarjapaikan uusimista ajatellen.

Valmentajien kommentit

SJK:n akatemiasta kesällä KPV:n päävalmentajaksi hypännyt Jani Uotinen riemuitsi voiton lisäksi siitä, että oma maali pysyi puhtaana.

“Molemmilla oli hetkensä, mutta me oltiin ensimmäisellä jaksolla tehokkaita ja ansaittiin sen takia voittomme. Nollapelistä olen erityisen iloinen, sillä se oli ensimmäinen nolla minun aikanani”, Uotinen totesi heti ottelun jälkeen.

“Vielä on kaksi matsia jäljellä ja niin kauan kuin meillä on mahdollista saada se yläpuolella oleva joukkue kiinni, niin kauan me sitä myös yritämme. Tämä oli tosi iso voitto ja hienoa saada toinen perättäinen sellainen. Meillä on ollut vaikeuksia saada ehjiä ysikymppisiä ja nyt me olemme sillä tiellä”, jatkoi Uotinen.

Pettymys näkyi Brian Pagen kasvoilta. Elokuun puolivälissä valmennusvastuun ottaan Page on yhä ilman voittoa ja SJK:n voitottomien pelien putki on jo yhdeksän ottelun mittainen.

“Onnittelut KPV:lle. Jos emme käytä paikkojamme, emme voi saada mitään. Meidän täytyy jatkaa työntekoa. Luomme paikkoja riittävästi, mutta kun emme tee maaleja, niin emme voi voittaa pelejä”.

“Yksikään valmentaja ei voi mennä kentälle tekemään maaleja joukkueen puolesta, vaan hänen tehtävänsä on asetella pelaajat sen mukaan, että he pääseevät paikoille“, jatkoi pettynyt Page.

SJK etsii voittoa ja maaleja seuraavan kerran ensi viikolla Rovaniemellä. RoPS kohtaa huomenna kotonaan Vaasan Palloseuran ja tuon ottelun panos on KPV:n voiton jälkeen massiivinen putoamistaistelun kannalta.